Въпрос за Boxxer

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за Boxxer

Мнениеот grigor_01 » Пон Юли 07, 2014 2:22 pm

Здравейте! Чудя се лесно ли се осукват тези вилки с интегрирани лапи? Защото един ми каза че се сучат много :dontknow:
grigor_01

Рейтинг: 1160

Re: Въпрос за Boxxer

Мнениеот dhracer80 » Пон Юли 07, 2014 3:57 pm

Ако наистина е така няма да бъде най-разпространената вилка в дисциплината спускане. 4 години съм имал боксер(3 различни вилки с различни хидравлики) и съм нямал проблеми. Досега не съм чувал за усукан боксер. :nono: :nono: :nono:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот msniki » Пон Юли 07, 2014 9:19 pm

dhracer80 написа:Ако наистина е така няма да бъде най-разпространената вилка в дисциплината спускане. 4 години съм имал боксер(3 различни вилки с различни хидравлики) и съм нямал проблеми. Досега не съм чувал за усукан боксер. :nono: :nono: :nono:

Че чуй тогава :
3 боксер-а са минали през мен и 3-те при падания се усукаха, но след разхлабване на коронните се върнаха в нормално положение.
Имах даже 1 сив боксер пернаментно усукан заради такава лапа.
Някак си директ моунт лапите не са за боксер.
Аз съм на мнение че с такава лапа повече се суче вилката, понеже лапата няма как да се мръдне при падане примерно.
Докато нормалната лапа приплъзва при падане и няма как да се усуче вилката поне не заради лапата.
Други хора са на мнение че няма проблем с такава лапа. Всеки с теорията си, кой прав кой крив не се знае. :)
P.S.
Строшени боксери и усукани има доста, НО това не значи че е кофти вилка.
Като най продаваеми вилки, нормално да има повече строшени.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот peter1509 » Вто Юли 08, 2014 9:52 pm

моя боксер е на около 6месеца и е усукран два пъти.Но не е кои знае какъв проблем защото акато се разглоби се оправя :beer:
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот hitar_potar » Сря Юли 09, 2014 3:55 pm

Зависи откъде се усуче и колко. Ако усучеш ботушите, успех да го изправиш с едното просто разглобяване.
Колкото до самия модел, версията до 2009-та включително си е чисто и просто кекава и подлежаща на сериозно усукване и отгоре, и отдолу при ботушите, стига да я натовариш здраво. От 2010 нататък самото шаси вече е по-кораво и здраво, но се намират аграри, които успяват пак лесно да му таковат таковата. :)
А е най-продаваната вилка просто щото има и евтини версии на вилката, както е и при Марзочи. Рейс или както е модерен в наши дни - RC - като цена е таман 2 пъти по-евтин от един Фокс/Дорадо/ДВО или титаниеви 888/380. За сметка на това и работата му е наполовина (поне), но за т.нар. weekend-warriors (каквито сме ние - изключая повечето момчета от сериозните отбори в БГ) си е напълно задоволителна.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Юли 09, 2014 10:31 pm

За кашкавалена вилка с 32мм тръби /както са повечето боксери в България/ нормално е да се суче. Дори повечето съвременни вилки за АМ/Ендуро са с по-дебели тръби от Боксера. Естествено има усукване и деформация с интегрирана лапа, все пак това е боксер. Имах щастието да карам 888 WC Ti с интегрирана лапа - влачил и въргалял съм се и никога не е имала усукване.

Ако те притеснява да не си усукаш вилката при спускане - просто не го карай.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот grigor_01 » Чет Юли 17, 2014 8:36 pm

Не на мен не ме притеснява дали ще си усуча вилката пуснах темата защото карам с един 2013 модел и преди няколко седмици паднах и имам съмнения....... :dontknow: :dontknow: :dontknow:
grigor_01

Рейтинг: 1160

Мнениеот KristiqnK » Вто Сеп 02, 2014 3:02 pm

Здравейте!
Мисля да си сменям лапата, искаше ми се да е директ моунт, но като прочетох тази тема се чудя дали да не взема отново нормална? Вилката е Boxxer.
Ако може предложете и някой хубави лапи. :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Vitoshki » Вто Сеп 02, 2014 9:13 pm

Как мога да проверя дали вилката ми е усукана? Напоследък доста падания имах и иксам да проверя дали всичко си е ок.
It's not about the bike, it's the rider.
Аватар
Vitoshki

Рейтинг: 1180

Мнениеот msniki » Вто Сеп 02, 2014 9:34 pm

Vitoshki написа:Как мога да проверя дали вилката ми е усукана? Напоследък доста падания имах и иксам да проверя дали всичко си е ок.

Гледаш дали арката стой под права линия.
Също горе дали единия стеншен е по напред от другия. :agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд