Относно scott high octane fr 2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Относно scott high octane fr 2

Мнениеот marianromanov » Съб Дек 27, 2014 10:07 pm

Привет колеги пиша темата от името на приятел.Наумил си е да взима scott high octane fr 2. Той е 50кг и ще я кара с 150/170мм вилка.
Въпросите са му:
Дали ще издържи из горе/долу стръмни с повече скокове пътеки.
Все още се учи и няма да я кара така както трябва :)
Окачването как е ?
НЕ ИСКАМ КОМЕНТАРИ ОТ РОДА НА : Вземи си онази тя е по-здрава
Рамката я взима като за учител после ще я сменя с друга
:wavey:
Аватар
marianromanov

Рейтинг: 1014

Re: Относно ей това чудо

Мнениеот Admin » Нед Дек 28, 2014 1:13 am

Ако питаш дали ще я счупи - с тези 50 кг едва ли. Разбира се, щом е рамка на старо, обикновено не знаеш как я е карал предишният собственик и дали не се е натрупала умора на материала тук-там.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Относно scott high octane fr 2

Мнениеот marianromanov » Вто Дек 30, 2014 9:04 pm

Ами външно състоянието и е г/д добро каза че е карана със 170/80мм ход и ...абе карана си е няма спор.
Аватар
marianromanov

Мнениеот gubev » Сря Дек 31, 2014 6:00 pm

Аз карам Scott High Octane fr , тежък съм 72кг, карам я с ход 203 (Боксер 2009) , рамката е сцепена преди 1 година на едно от най-важните места (при лагерите) , завариха ми я с Аргон (за 20 лв.) и я карам Бая , а още крета :bowdown: Признавам , може да съм попаднал на неочаквана серия по здрави , но дори и с заварка рамката си е Супер ! Много хора се оплакват, че се чупили много но мойта е направо Идиотоустойчива. Моя личен съвет е , Зимай ако е до 200лв рамката макс ! Този който ще я кара е по лек , не толкова див колкото мен , не би трябвало НИКОГА да има проблем , освен ако не я удря по дърветата :D Хода й не е малак , не е голям , не е с новите геометрии, дето не ти блокира задната гума ако натиснеш спирачка в неравните терени, но въпреки това Рамката е SCOTT !!!! Те са ако не друго , гаранция за здравина ... забога погледни я кво е дърво рамката ... няма к'во да и стане (образно казано). Таините на рамката са че работи с шок от 190 до 222мм ... с малко повече гледане ще я кара дълго и ще е доволен ! Но за тази рамка , вилката отпред е задълже да е поне 180-200мм ход ... Фабрично идва с марзочи 888 (200mm ход) Повярвай ми , по лесно се кара с 200мм ход !
gubev

Рейтинг: 1182

Мнениеот marianromanov » Сря Дек 31, 2014 6:45 pm

Току що попаднах на една като НОВА за 230лв и мисля да я взимам...доста четохме и освен блокиращото окачване друго няма.Да прав си рамката дава учудваща геометрия (доста настройки) със правилния шок.Мерси
Аватар
marianromanov

Мнениеот 9teen8t9 » Съб Яну 03, 2015 12:46 am

Ще добавя и една психологическа и статистическа добавка в тази тема
Изборът ти е добър!

1. Психологически ти си освободен от мисълта за стойността на рамката. Кара се по съвсем различен начин когато не мислиш чак толкова за самото колело. Много по-бързо трупаш опит, и вдигаш скорост.

2. Статистика : Много приятели избраха за първа мека рамка scott high octane. Счупваха се да карат. Няма лято, няма зима. Делник, празник. дъжд , слънце.
След като придобиха повече опит и си събраха пари, си купиха по-нови и по-хубави рамки. Реално малко изгубиха интерес към DH. Спускат се по 10тина пъти на сезон...
Аватар
9teen8t9

Рейтинг: 1158

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд