RAM DHX2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: RAM DHX2

Мнениеот TheUndertaker » Вто Ное 26, 2013 1:25 pm

:offtopic: :popcorn: Момчета вънка сняг заваля ... кално е перфектно време за каране :love:
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот KristiqnK » Вто Ное 26, 2013 2:16 pm

Добър ден! Вече съм поръчал рама.
Обаче не можа да разбера сега за кое колело говорите че се пука и суче рамката?
msniki в лично съобщение каза, че рамката на DHX2 е здрава и не се суче, сега пък казва че се суче или говориш за фр- а? :)
Интересува ме RAM DHX2, защото като гледам почнаха да стават много красноречиви мненията или говорите за различни колела?
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот msniki » Вто Ное 26, 2013 2:41 pm

hitar_potar написа:
msniki написа:
Protest ;] написа:Момче, това което говириш , че си счупил фр при каране в градски условия са пълни булшитове. Ако караш като пълния индианец, и от стомана да е ще се счупи.... не го казвам заради това, че съм карал споменатата рамка, просто понякога говорите глупости повечето философи в този форум... Поздрави :) :beer:

Ясно, ама това че задницата е се суче супер много май няма значение.
Глупости или не, рамката за 2 седмици я спуках.
Ц1 с тотем не успях да спукам от същото каране. 1 месец я карах.
Рам фр е единствената рамка която съм спукал от 3 години насам.
Прави си сметката как карам. ;)

Караш като идиот!
Нека не казваме твоята ФР в какво състояние беше, когато я взе. Щото ще стане ясно що се спука... ;)

Ммм да карам като идиот. Заеби ! Факт не съм спукал рамка за последните 3 години освен този рам.
За което беше бесмисленно да го давам като пример. Рамката която беше в мен вече беше изтормозена.

Грешка че почнах с оффтопика
Извинявам се за което.
П.п.
Автора говоря за Рам Фр. Просто да покажа историята на Фирмата.
Говорим за различни колела. Но повече няма.
Да ти е честит Рам Dhx2-та Сподели после мнение как се представя.
:)
Последна промяна msniki на Вто Ное 26, 2013 3:41 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот KristiqnK » Вто Ное 26, 2013 2:52 pm

msniki добре. :)
"Ти виждаш нещата и питаш "Защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
KristiqnK

Рейтинг: 1258

Мнениеот Protest ;] » Вто Ное 26, 2013 5:58 pm

Да, наистина фр-а задницата му се суче , няма спор, но чак в градски условия да я скършиш... нз какво си правил.. :offtopic:
Както и да е нека се върнем към питането на момчето за новия Рам
Карам такъв вече половин сезон и мога да кажа, че рамката се държи много прилично откъм работа, относно задницата и осукването , мога да твърдя, че е доста стабилно , за сучене като при ФР-а не може да се говори.
Казвам го от гледната точка на човек карал и 2-те рамки :)
:wavey: :wavey:
........
Аватар
Protest ;]

Рейтинг: 1200

Мнениеот peter1509 » Пон Фев 09, 2015 11:22 am

Знам,че темата е стара,но аз карам вече една година DHX2 е вярно не е една от най-добрите рамки,но за 4-те бона колелото е уникално.Взех го едва когато не можех да карам,но благодарение на това колело се научих...не искам да се хваля ,но в момента карам по-добре от много хора каращи около две години повече от мен....Та идеята ми е,че рам-чето е супер за тея пари и то ново е уникално....вече съм сменил голяма част от частите,но нормално карам на световни трасета.... :beer: :beer: :beer:
peter1509

Рейтинг: 1038

Мнениеот Black SyM Bellamy » Нед Мар 08, 2015 12:22 pm

За тези пари които си дал за тоя DHX2 къде-къде по-добра сглобка ще вземеш :)
Пък и от страна на здравина не са толкова добри...... Freeride-a го доказа напълно :agree:
Аватар
Black SyM Bellamy

Рейтинг: 1100

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пон Мар 09, 2015 10:19 pm

Black SyM Bellamy написа:За тези пари които си дал за тоя DHX2 къде-къде по-добра сглобка ще вземеш :)
Пък и от страна на здравина не са толкова добри...... Freeride-a го доказа напълно :agree:

Къде говорим за чисто ново, цената му си е супер. По-добро може да сглобиш само втора ръка. И мога да кажа, че няма нищо общо с ram freeride. И от към зфравина и работа и т.н. Здрава е рамката, не работи кой знае колко добре ама все пак може да е и по-зле. Недостатъците и са само, че е малко тежичка и средното е високо. А и боята е малко кофти - много лесно пада.
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот msniki » Пон Мар 09, 2015 11:42 pm

N.i.k.o.l.a написа:
Black SyM Bellamy написа:За тези пари които си дал за тоя DHX2 къде-къде по-добра сглобка ще вземеш :)

Къде говорим за чисто ново, цената му си е супер. По-добро може да сглобиш само втора ръка. И мога да кажа, че няма нищо общо с ram freeride. И от към зфравина и работа и т.н. Здрава е рамката, не работи кой знае колко добре ама все пак може да е и по-зле. Недостатъците и са само, че е малко тежичка и средното е високо. А и боята е малко кофти - много лесно пада.

Недостатъците са че има няма 50/60 кг момче й откърти средното от Габрово. Знаеш кой е. Още като излезе рам-а.
Чудно още колко такива има още.
Та за какво да даваш толкова пари за рамка която не работи добре, тежка е , геометрията е зле ?!?!
Сам казваш за тези неща.
Всяка съвременна рамка трябва да е повече от това ниво. Я виж конкуренцията на водещите марки в Чужбина ?
Я виж някоя марка да си позволява такива недостатъци. Няма такава или е малък фактор в пазара.
Най големия плюс е че е ниска цената за ново колело.
Това е което аз мисля за Рам-а. Хейтвам го да, но не само го хейтвам. Виждам че Рам правят някаква промяна към по добро, но старите навици още не са умрели.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот zafirovp » Вто Мар 10, 2015 12:51 am

А някакви алтернативи във този ценови клас? Като цяло и аз се заглеждам все повече към Рам, заради цените във последно време.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот kobso1245 » Вто Мар 10, 2015 1:09 am

zafirovp написа:А някакви алтернативи във този ценови клас? Като цяло и аз се заглеждам все повече към Рам, заради цените във последно време.

Чужбина, ако си ОК с втора ръка.
Като знам какви оферти изпадат направо си е грехота да дадеш толкова пари и да получиш толкова малко..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот zafirovp » Вто Мар 10, 2015 12:33 pm

Определено има много добри попадения от чужбина, но се чудих на нашия пазар дали има пряка конкуренция на Dhx-a до 3500 лв.
Аватар
zafirovp

Мнениеот MAster4o » Вто Мар 10, 2015 6:09 pm

Има 1 Глори във вело-пазара във Facebook мисля че цена му беше към 2800 със Fox окачване. :beer:
MAster4o

Рейтинг: 1060

Мнениеот zafirovp » Вто Мар 10, 2015 8:53 pm

Виждал съм го, както и много други сполучливи и доказали се колела. Идеята не е какво е по-хубаво, идеята е ако човек има 3 500 и иска нов байк, какви са му опциите. Всички плюеме по Рам-а, но все пак си остава нов байк за сравнително малко пари.
Аватар
zafirovp

Мнениеот Black SyM Bellamy » Вто Мар 10, 2015 9:33 pm

N.i.k.o.l.a написа:

Напоследък доста DHX2 (и рамки) се продават.... има си причина.
Аватар
Black SyM Bellamy

Рейтинг: 1100

Мнениеот kfx450r » Сря Мар 11, 2015 9:05 pm

Всеки сам си преценява и има свой виждания. Не виждам нищо странно в това да се разпродават старите модели от собствениците, при наличие на нов такъв, много по-конкурентен от сегашния. В момента Ram Synergy е много добра опция откъм цена-качество за нова рамка или цяло колело.
http://evropeiski-programi.com
http://bikeacademybg.org Академия за планинско колоездене
kfx450r

Рейтинг: 1243

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд