Specialized Status vs Specialized Big Hit

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Specialized Status vs Specialized Big Hit

Мнениеот mmttbb » Съб Май 30, 2015 9:23 am

Здравейте понеже ми предстои смяна на твърдата рамка с мека и се колебая между горепосочените рамки реших да чуя и вашите мнения.
Спрял съм се на тях понеже те са със 10/135 ос и няма да се наложи смяна на главина.
Ще съм благодарен на хора които са карали и двете рамки да ги съпоставят като работа на окачване, геометрия и тн.
Също ако някой си продава рамката да пише понеже още нямам оферти.
Или ако някой ваш приятел има такава да ме свържете с него за рамка, шок, чашки, скоба, колче, ухо бюджета ми е до 900-1000 максимум ако става дума за Status.
Рамката ще се кара с вилка Marzocchi 66 2011
mmttbb

Рейтинг: 1183

Re: Specialized Status vs Specialized Big Hit

Мнениеот 9teen8t9 » Съб Май 30, 2015 2:45 pm

аз карам демо, и на другите не съм се качвал, но ще дам глас за Statusa. Аргументите ми са , че много повече го ползват професионалните състезатели.

на Редбул Рампейдж , спешълайзед дават на състезателите Статуси , а не демота и хитове. Може би ги смятат за по надежни в тежки условия, заради по-простият им принцип на работа.
Аватар
9teen8t9

Рейтинг: 1158

Мнениеот mmttbb » Съб Май 30, 2015 5:16 pm

И аз клоня към статуса но е по скъп и мисля че няма да мога да си намеря от България.
Ако някой познава човек с статус да ме свърже с него.
mmttbb

Рейтинг: 1183

Мнениеот DHkiko66 » Чет Юли 23, 2015 3:05 pm

mmttbb написа:И аз клоня към статуса но е по скъп и мисля че няма да мога да си намеря от България.
Ако някой познава човек с статус да ме свърже с него.

И аз в момента съм пред дилемата като теб но от моето търсене и гледане научих много неща..Статуса е по скъп и то не малко но е доста по добър карал съм статус и е много лек работещ и удобен ако му се направят правилните работи акто на пример да му сложиш 216мм шок и ъглови чашки за по добра геометрия и става супер биг хита също не е зле до колкото знам леко блокира но е много здрав та тека в България трудно може да намериш статус втора ръка в Bikes Center сега ще докарват нови рамки без шок но за 1400-1500 лева и са доста пари но ако намериш статус по твоя бюджет и се двуомиш между двете рамки Статуса вземи по добър е но ако нямаш толкова пари сам прецени.. :)
DHkiko66

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд