Според мен ако държиш на сегашната ти рамка, първо проучи дали не е поправима пукнатината. Има достатъчно бутикови производители на поръчкови титаниеви рамки из Европа, на които може да изпратиш запитване дали биха помогнали или поне за компетентно мнение, дали въобще може да се поправи проблема и с колко дълготраен ефект. Ако все пак проблема се реши по такъв начин, и пукнатината е причинена действително заради хода на вилката, смъкваш я на 140мм. и се молиш да нямаш пак ядове. Някъде бях чел, че Mezzer-а има вариант да се смъкне и до 130мм. но някой по компетентен трябва да се изкаже по този въпрос. Всеки мрази да я чува тази реплика и не злорадствам, но ако пукнатината е заради това, че "предобри" с хода на вилката...бях те предупредил че рискуваш да дойдеш на тоя хал. Ако си се решил за нова рамка и си прежалил сегашната, то избора ти със Super Boost стандарта е нищожен...да не кажа никакъв. Ако държиш толкова на тази ти главина и стандарт отиваш пак към поръчкова рамка, примерно "Marino" или "Project 12 Cycle Works" (за мен лично най-красивите и добри като изпълнение рамки, бих си поръчал ако имах финансите). Има и куп други производители на бутикови CrMo и Ti рамки, както и вероятно сам си проучил в зората на идеята ти за поръчкова рамка, но ти си знаеш дали пак би поел по този път. От канала "Hardtail Party" помня, че "RSD" имаха модел или модели със Super Boost стандарта, "Knolly" мисля също. Дали обаче все още ги имат тези модели, и дали не са ги префасонирали до нови рамки с по масовия стандарт, мързи ме да се ровя из нета за това. Вероятно е и да има още 2-3 производителя на твърди рамки с такъв стандарт нейде по света, но това трябва сам да си го проучиш. Ограничен си страшно много с избора заради стандарта, за който си се хванал. Ако се стигне до търсене и покупка на друга рамка, пренаплитай с нова "нормална" главина, и този път си избери рамка, която наистина да е подходяща за теб и карането ти, както и не си насилвай късмета и рамката със ала "Франкенщайн" изпълнения при новата окомплектовка. Успех