Гума за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Гума за спускане

Мнениеот FR » Съб Сеп 06, 2008 5:05 pm

Jabsco написа:Искам да си взема гуми, които да държат на сухо и прашно, каквото е в момента, и се колебая между Кенда Невегал и Мимиън или Хай Ролер, но по-мек къмпаунд.За предна мисля да е Невегал, но за задна се чудя повече, защото не съм карал Невегала като задна.И все пак гумата да не е прекалено мека или лепкава и да е много трудно търкаляща се, когато почвате се оправи все пак.С две думи питам коя задна гума ще е с по-голямо сцепление, най-вече при спиране.
вземи си невегал,и отзад
FR

Рейтинг: 1040

Мнениеот awd_volvo » Вто Сеп 09, 2008 2:53 pm

Никой не разглежда и Michelin като опция. Внасят се 2 модела, единия за задна, dual ply, с подобна на хай-ролер-а шарка, но доста по-здрава и издадена отстрани, а другият модел е за предна с огромни квадратни knob-чета за сцепление в завой и спиране във всякакви условия. Аз карам FR доста често в кал и разни други гадости и съм доста по-доволен от Michelin-ите, колкото с хай-ролер отпред и миньон отзад!

edit: Забравих да спомена, че на сухо и двете гуми (особено комплект от първия модел) са по-добри от хай-ролер-а в спирането и издържат ~1,5 сезона на абюз на мокър/сух асвалт/камъни/почва. Освен това максисите се "напукаха" (материяла видимо остаря) за 1 сезон на слънце и влага (нямах идея че трябва да ги пазя), а мишелините вече почват 2ри при същите условия и са непокътнати.

Първия модел го има при Иван в луксозенец за ~45 лв, за втория не съм сигурен. :) :agree:
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот airborneone » Вто Сеп 09, 2008 3:19 pm

@awd_volvo,
Мисля че само едни много гадни гуми биха издържали цял сезон при гореспоменатия стил...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд