888 RC2XVA 07

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

888 RC2XVA 07

Мнениеот cichlidi » Чет Сеп 18, 2008 4:46 pm

Така става въпрос за горепосочената вилка. Понеже ми е маалко твърда искам да попитам, има ли друг начин да я смекча малко освен да сменя пружините(те са стандартните които слагат). Питам, защото до колкото съм дочул имала някаква си въздушна пружина ли кво, която можела да се наглася спрямо теглото на карача. Из нета се рових, но нямаше нищо от сорта което да ми помогне. Та ако някой има такава вилка и знае или просто и чел някъде нека сподели какво точно е това VA и дали има нещо такова което споменах. :) :popcorn: :beer:
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот GECKO » Чет Сеп 18, 2008 7:17 pm

VA - ти е за прогресията, то намаля и увеличава обема на въздушната камера над маслото и по този начин увеличава прогресията (може това да си помислил, че е въпросната въздушна пружина, но не е) Та на него не му се регулира налягането, само обема, и вътре налягането си е атмусферно. Вилката, която споменаваш не би-трябвало да има въздушна пружина... фабрично.... но всичко това го пише в Manual-a :agree:

EditЪ: забравих да спомена, че съм адски предубеден за марката, и всяко мое мнение по темата може да се счита за "лъжа" според официалният представител на фирмата за България
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот zero knowledge » Нед Сеп 21, 2008 1:49 am

GECKO написа:VA - ти е за прогресията, то намаля и увеличава обема на въздушната камера над маслото и по този начин увеличава прогресията (може това да си помислил, че е въпросната въздушна пружина, но не е) Та на него не му се регулира налягането, само обема, и вътре налягането си е атмусферно. Вилката, която споменаваш не би-трябвало да има въздушна пружина... фабрично.... но всичко това го пише в Manual-a :agree:

EditЪ: забравих да спомена, че съм адски предубеден за марката, и всяко мое мнение по темата може да се счита за "лъжа" според официалният представител на фирмата за България

:agree: :)

И малка добавка - VA освен да намали обема на въздуха над маслото, също увеличава и прелоуда. До колкото си спомням същото се случваше и с 06 модела rc2x.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд