Continental Diesel 2.5 vs Maxxis High Roller 2.5

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Continental Diesel 2.5 vs Maxxis High Roller 2.5

Мнениеот skip » Пон Ное 10, 2008 9:51 am

според вас коя е по добрата гума за dh и freeride
skip

Рейтинг: 1198

Мнениеот biker-kj » Пон Ное 10, 2008 10:32 am

Дизела си е ФР гума!А ХР-а се ползва за ДХ ,но не от всеки!(заради бързото и търкаляне)
ПС.Има много писано за Хай Ролер-а във форума - използвай търсачката!

:bawling:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот airborneone » Пон Ное 10, 2008 11:29 am

biker-kj написа: !А ХР-а се ползва за ДХ ,но не от всеки!(заради бързото и търкаляне)

:rofl:
Евала, Бач Кико!
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 10, 2008 5:45 pm

A замислял ли си се за Кенда Навегал? Защото това също е вариант в ценовия диапазон до 50 лв за гума. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Attention-rider » Пон Ное 10, 2008 6:52 pm

@THEZOGGO: С две ръце съм за тая гума!

@skip: Несъм доволен от моя High Roller! Поднася в завой, спира се бързо с него но за 2 месеца е slick!

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот GECKO » Пон Ное 10, 2008 7:20 pm

От чисто любопитство, ако някой реши, че иска Roller от къде ше го пазарува, че двойностенните 42А се оказват дефицит нещо и от известно време си търся... а едно време бях доволен от Conty-тата си :D
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пон Ное 10, 2008 9:02 pm

от maxxisa не съм доволен.другото не съм го карал
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Dravceto » Пон Ное 10, 2008 9:24 pm

От три години карам с High Roller и съм адски доволен.... гумата се таркаля много добре, бърза е и се държи добре в завои...

Чувал съм отзиви за Континентала че видела ли мокро и каманак ходела където си иска...
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот venci » Пон Ное 10, 2008 9:58 pm

Attention-rider , не си мн прав .... зависи какъв хай ролер си карал ;) 40 , 42 , 60 А ?!? съмнява ме 60А да стане слик за толкова времо колкото казваш ... :crazy:
Аватар
venci

Рейтинг: 1160

Мнениеот shepo » Пон Ное 10, 2008 9:58 pm

@ Dravceto
чувал си ама не си виждал нали :dunno: ;)
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Dravceto » Пон Ное 10, 2008 10:06 pm

shepo написа:@ Dravceto
чувал си ама не си виждал нали :dunno: ;)

Да чувал съм от доста познати които карат Конти и не са доволни...
Аватар
Dravceto

Мнениеот Attention-rider » Пон Ное 10, 2008 10:30 pm

@Dravceto: Че е бърза гума и се търкаля добре съм съгласен, но че държи в завой не съвсем! Не, че не държи, но просто имам добра база за сравнение! Minion-а държи много по-добре, а за невегала - просто нямам думи от тази гума! Идеална просто! От всичко по-много е тая гума (търкаляне/контрол в завой/спиране)!

@venci: Не се изразих правилно! ;) Имах предвид, че за задна се хаби бързо, но и предната ми се е позахабила!

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот Dravceto » Вто Ное 11, 2008 7:45 pm

Attention-rider написа:@Dravceto: Че е бърза гума и се търкаля добре съм съгласен, но че държи в завой не съвсем! Не, че не държи, но просто имам добра база за сравнение! Minion-а държи много по-добре, а за невегала - просто нямам думи от тази гума! Идеална просто! От всичко по-много е тая гума (търкаляне/контрол в завой/спиране)!

@venci: Не се изразих правилно! ;) Имах предвид, че за задна се хаби бързо, но и предната ми се е позахабила!

Напълно те подкрепям за Невегала, наистина невероятна гума а и попада в ценовия клас на Хай Ролера и Миниона...
Аватар
Dravceto

Мнениеот airborneone » Сря Ное 12, 2008 11:28 am

Dravceto написа:
Attention-rider написа:@Dravceto: Че е бърза гума и се търкаля добре съм съгласен, но че държи в завой не съвсем! Не, че не държи, но просто имам добра база за сравнение! Minion-а държи много по-добре, а за невегала - просто нямам думи от тази гума! Идеална просто! От всичко по-много е тая гума (търкаляне/контрол в завой/спиране)!

Напълно те подкрепям за Невегала, наистина невероятна гума а и попада в ценовия клас на Хай Ролера и Миниона...

Невегала е добра за всичко до известна степен.
Има условия в които е по-добра от миниъна,
но като цяло не е.
Преден миниън 42/40 е по добър в завоите.
Факт е обаче, че когато карах Кендата почти не се износи,
за разлика от миниъните, които станаха голям консуматив.

Ако трябва да съм честен, най-добре да се заложи на дебелото френско човече модел ДХ 16 софт.

Малко по-тежка е от миниъна, но в крайна сметка истината е в завоите.
Аватар
airborneone

Мнениеот URNEST » Сря Ное 12, 2008 5:56 pm

airborneone написа:Малко по-тежка е от миниъна, но в крайна сметка истината е в завоите.

Колко точно всъщност тежи той? (2ply вариант)

А като задна как се представя Невегала? Или по-скоро да заложа на High Roller 50A? И колко всъщност е мека Stick E сместа - 50А ли?
Аватар
URNEST

Мнениеот Stancho » Сря Ное 12, 2008 6:20 pm

От скромния ми опит от комбинацията отпред Continental Diesel, а отзад - High Roller 60A за сухо и влажно време (почвата е леко влажна, но не и кална) нямат грешка. Аз съм много доволен и дори при кална част от терена пак се задържат на трасето гумите. Но при дъжд и мокро време вече не става работата... Попринцип High Roller е за сух терен и на такъв е перфектна, но на мокро не я търсете. За Diesel може да се използва и в мокро време, но пак не е the best...

@Urnest за заключение бих ти предложил да се преориентираш към някой от другите изброени модели гуми, ако ще караш и в дъжд и в прахоляк. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Holz » Сря Ное 12, 2008 7:31 pm

След като се изказаха някои хора,немога да не споделя..

1. Diesela не е гума за спускане,не че неможе,ама..
2.Карал съм Minion F
3.Карал съм Nevegal Stick-E

4.Карал съм и двете като задни.Според мен няма база за сравнение.Миниона изтъркан имаше повече сцепление,отколкото Кендата когато беше нова..Гумите са били тествани не веднъж на Сопот.За предна гума..по-стабилна във завои и каквото и да е от Минион 40а не съм карал.Същото важи и ако е задна.

5.Миниона(в случая 60а) се хаби по-бързо от колкото Невегала(55а),но ако искате вечни гуми защо не вземете някой Максис 70а ?!?

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Sagittarius » Сря Ное 12, 2008 9:35 pm

Простете за невежеството, но може ли да ми обясните какво е това примерно 70а? И още нещо...какъв размер гума побира F4? мерси предварително :)
Sagittarius

Рейтинг: 1180

Мнениеот Editor » Сря Ное 12, 2008 9:54 pm

Като човек карал и двете , смея да твърдя ,че Continental-а е НЕВЕРОЯТНА гума.Карайки я както в планината , така и в парка не съм имал никакви проблеми.Определено това е гумата за фрийрайд , особено ако нямаж задръжки относно теглото.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Мнениеот THEZOGGO » Чет Ное 13, 2008 1:36 am

Sagittarius написа:Простете за невежеството, но може ли да ми обясните какво е това примерно 70а? И още нещо...какъв размер гума побира F4? мерси предварително :)

70a - това е дурометъра на някой модел гума. Тоест,ако гумата е с 42А дурометър например, гумата ще е по мека, ще е по стабилна при пресечен терен съдържащ - камъни, листа, корени, дървета и т.н. включително и ако е мокър терена. В завой също гумата ще се държи по стабилно. Същевременно, такава гума по-бързо се износва, ако караш предимно на асфалт тъй като е по мека. Обратно на това, гума с дурометър 70а е по твърда, по нестабилна и по трудно се харчи. Според стила който караш и личните предпочитания за контрол над колелото си избираш гуми със съответния дурометър.
По отношение на Ф4 мисля че гума до 2.35 балон може да влезе, но вече за 2.5 ме съмнява.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Unik » Чет Ное 13, 2008 1:39 am

Holz написа:..

Подкрепям те за Миньона, и за Кендата те са също много добри гуми особено Мин-а 40а няма равна на нея, :^: но пък си е профи лигата невероятно сцепление и контрол, a барзо отива и пара струва. Ролера също съм го търкалял, и доста ми хареса за задна добре поднася в завои, има и добро сцепление, но имах едностенка и много често гърми и при рязко спиране заорава малко повече. Но както и да е бих избрал Ролера пред Конти :D
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот viktor4000 » Чет Ное 13, 2008 7:09 am

аз залагам на хай ролера-Rulzzz
Аватар
viktor4000

Рейтинг: 997

Мнениеот airborneone » Чет Ное 13, 2008 9:42 am

Editor написа:Като човек карал и двете , смея да твърдя ,че Continental-а е НЕВЕРОЯТНА гума.Карайки я както в планината , така и в парка не съм имал никакви проблеми.Определено това е гумата за фрийрайд , особено ако нямаж задръжки относно теглото.

Тука обаче тррябва да отвориме голямата скоба, за да ни обясниш какво е фр за теб... (Мисля че е по-добре да не го правиме)
За мен, КОнтито се търкаля много лесно, има може би най-малкото съпротивление от коментираните гуми,
НО има ужасно поведение в завои.
Което както и да го гледам си е част от ФР :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот Editor » Чет Ное 13, 2008 9:50 am

Няма да започвам да обеснявам , какво е фрийрайд за мен, защото темата ще се превърне в чат.Предният ми пост изразява изцяло личното ми мнение конкретно за тази гума.Никога не съм забелязал лошо поведение в завой, но както казах това си е моето мнение.
Аватар
Editor

Мнениеот bikerider » Чет Ное 13, 2008 11:05 am

:rofl:

Юнаци, преди да сравнявате гумите и да меткате термини като "ужасно", "супер", "в завой", "съпротивление" и.т.н, що не уточните първо разни дрееебни подробности като дурометър, налягане, настилка, начин на завиване? :idea:

Тая тема е за бла-бла. Категорично.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Unik » Чет Ное 13, 2008 12:43 pm

bikerider написа::rofl:

Юнаци, уточните първо разни дрееебни подробности като дурометър, налягане, настилка, начин на завиване? :idea:

Тая тема е за бла-бла. Категорично.

Винаги има Бла бла във всички теми bikerider прав си да не изпадаме в подрбности :rofl: :rofl: :D ,но пък е и важно това което казваш, за гумите трябва да се има в предвид :^:
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот octane » Чет Ное 20, 2008 9:35 pm

Continental Diesel 2.5 не го препоръчвам на никой! Карал съм с такава гума. Тя е много олекотена, което означава, че не е правена за такива като мене! При едно каране малка клечка я проби като лист хартия!
Аватар
octane

Рейтинг: 1260

Мнениеот sherpite » Чет Дек 18, 2008 10:31 pm

Във федерацията само Maxxis признаваме :D
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот biker-kj » Пет Дек 19, 2008 1:13 pm

sherpite написа:Във федерацията само Maxxis признаваме :D
И к'во от това след като можете само да се возите!

Шеърпайт абсолютно всеки твой отговор(пост) е без абсолютно никаква обосновка! :V:

Пример: Ферари или Ламборджини да си взема?
-шеърпайт : Ферари ,щото и на Шумахер булида е такъв!
(малко така ми звучи точно този твой пост!)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Editor » Пет Дек 19, 2008 1:22 pm

biker-kj написа:
sherpite написа:Шеърпайт абсолютно всеки твой отговор(пост) е без абсолютно никаква обосновка! :V:

Защо мислиш му върнаха рейтинга на 1200?
:)
Ozzie , Admin ,PtD - :bowdown:
Аватар
Editor

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд