Помощ при избора на гума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избора на гума

Мнениеот eat ass » Вто Яну 06, 2009 9:20 pm

Здравейте, предварително се извинявам ако има такава тема, но с помоща на търсачката не намерих нищо, мн. се отплеснах.
Така въпросът ми е: търся най-оптималната гума за сняг в смисъл цена качество. До сега карах с Continental, но само по меки и твърди "трасета", сега мисля да се пробвам и по заснежените склонове и питам тази гума ще станели http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1168
цената ми се струва разумна, ако имате и др. предложения чудесно. но като за гума повече от тези пари не ми се дават.
Аватар
eat ass

Рейтинг: 1225

Мнениеот bobiracing059 » Вто Яну 06, 2009 9:49 pm

До онзи ден карах с УЕТ СКРАЙМ на Максис,обаче беше широка за рамката,на която я карах та минах на Тиога и съм много доволен как се държи по завой,също така Ует Скрайма много убива инерцията на колелото в по-дълбок сняг а тиогата няма такива проблеми,също така и цената и е по-ниска от тази на Максиса. ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Re: Помощ при избора на гума

Мнениеот outfaced » Вто Яну 06, 2009 9:53 pm

eat ass написа:Здравейте, предварително се извинявам ако има такава тема, но с помоща на търсачката не намерих нищо, мн. се отплеснах.
Така въпросът ми е: търся най-оптималната гума за сняг в смисъл цена качество. До сега карах с Continental, но само по меки и твърди "трасета", сега мисля да се пробвам и по заснежените склонове и питам тази гума ще станели http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1168
цената ми се струва разумна, ако имате и др. предложения чудесно. но като за гума повече от тези пари не ми се дават.

тази е UST и я има само като таква ...
освен това си се пързаля порядъчно и на сухо, пък какво остава за сняг :D

ако искаш да е специално за сняг или слагаш гума с много мека смеска (всяка марка има варианти с меки гуми) или поне такива за мокро или такава с шипове ... всичко останало си е пързалка :dunno:
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот brabarr » Сря Яну 07, 2009 11:35 am

Аз карам с вертикал с метален борд от доста време и като цяло съм доволен, но за зимни условия и мокро определено не ти я препоръчвам, ориентираи се към нешто друго. Ако съфорумниците препоръчат добра зимна гума и аз ще съм им благодарен.
Аватар
brabarr

Рейтинг: 1195

Мнениеот eat ass » Сря Яну 07, 2009 8:55 pm

Много ви благодаря за съветите. Ще се насоча към друга гума.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :beer: :beer:
Аватар
eat ass

Мнениеот Dravceto » Чет Яну 08, 2009 10:37 am

Замислял ли си се за Maxxis High Roller ? Много добра гума която става за сичко, поне според мен.
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот hitar_potter » Чет Яну 08, 2009 11:14 am

Има вариант да си направиш home made такава гума. Някъде из форума имаше такава тема за зимни гуми, като идеята е - хващаш стара, изтъркана найлонова гума от най-простите, купуваш си винтове, от ония за дърво, дето са остри в края и ги навиваш, така че да стърчат от гумата. когато си навил достатъчно винтчета, облепяш хубаво отвътре с изолирбанд, помпаш и караш :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот emil_a626 » Чет Яну 08, 2009 11:43 am

hitar_potter написа:Има вариант да си направиш home made такава гума. Някъде из форума имаше такава тема за зимни гуми, като идеята е - хващаш стара, изтъркана найлонова гума от най-простите, купуваш си винтове, от ония за дърво, дето са остри в края и ги навиваш, така че да стърчат от гумата. когато си навил достатъчно винтчета, облепяш хубаво отвътре с изолирбанд, помпаш и караш :)
Това не ми изглежда добра идея , защото хем шансът да се спука е огромен хем ако стане нещо тия болтове .... абе вредно е хем за гумата хем за карача.Бях чел някъде из форум за един който си беше овил стара верига (от колело) около гумата и спиците и казваше че държало повече , но това е само ако не ти пука за шината :popcorn:
Аватар
emil_a626

Мнениеот outfaced » Чет Яну 08, 2009 11:47 am

...но това е само ако не ти пука за шината

то и при двата варианта идеята е да не ти пука за нищо друго, освен да си направиш кефа за няколко сурвания :D
Аватар
outfaced

Мнениеот eat ass » Пет Яну 09, 2009 7:19 pm

Ами и двете идеи съм ги разглеждал, разглеждал, но стара верига-заминава шината, рапитки/ острите винтове/ мисля, че има и такава фабрична гума само, че не толкова самоделна, но на същия принци :dunno: :dunno: :dunno:
Вчера покарах вечерта след работа с старите ми гуми Continental 2.35 мосля, че са сървайвър ама може и да не са, на твърдо ставаше неподнасяше мн. даже поносимо, но малка преспичка и всичко приключваше.

П.П.
Абе става само желание да има

П.П.
Мерси за предложенията
:beer: :popcorn: :beer: :popcorn: :beer: :popcorn: :beer:
Аватар
eat ass

Мнениеот foxracingshox » Пет Яну 09, 2009 11:02 pm

outfaced написа:
...но това е само ако не ти пука за шината

то и при двата варианта идеята е да не ти пука за нищо друго, освен да си направиш кефа за няколко сурвания :D

Кеф цена няма :beer:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот HAMMER T » Пон Яну 12, 2009 7:26 pm

Вчера се забих в снега,от Марково нагоре, с Schwalbe Jimmy. Грайфера се държеше отлично, но все пак "следпразничното" тегло е почти 90 кг. И по утъпкан и по "девствен" сняг се имаше сцепление, както и се самопочистваше. Беше весело, докато не се озовах на чист лед... там нито гуми, нито спирачки имат значение. Но в крайна сметка карането в сняг е нещо което всеки трябва да опита :agree:
Изображение Кирилица ис нот дед
Аватар
HAMMER T

Рейтинг: 1256

Мнениеот eat ass » Пон Яну 12, 2009 10:02 pm

нямам наблюдение към тази гума ама за леда си мн прав. нито гума нито спирачка... :rofl: :beer: :D :beer: :popcorn: нека да се пробвам с мойте гуми и да кажа как ще е :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: олееееееееее :idea: :bigeyes: :crap:
Аватар
eat ass

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд