Шлем

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Шлем

Мнениеот Pho3nix » Съб Мар 21, 2009 9:30 am

Здравейте. За шлем се бях спрял на Bell Bellistic, когато в кръгозора ми попадна това. Интересуват ме впечатления от тази каска, както и плюсове и минуси спрямо Bellistic. Напълно съм наясно че трябва първо да установя кой размер да е, което не съм много наясно как ще стане. Евентуално ако я има в България, да ходя да пробвам. Благодаря предварително :beer:
П.П. ако някой е така добър да сподели и теглото, понеже в "веригата" не пише :dunno:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот Attention-rider » Съб Мар 21, 2009 9:35 am

Теглото не го знам, но е по-тежка от ballistic-a! По-здрав потбрадник (като цяло по-добре варди)! Проветрението им куца малко, но като цяло нети трябва, ако караш по-бързо. ;) Зимай и карай!

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот THEZOGGO » Съб Мар 21, 2009 9:58 am

Карал съм с Бел Белистик, рзрови се във форума има много изписано, включително и аз съм писал много за тази каска.
Бих предпочел Страйк пред Бела. Страйк 661 има по масивен подбрадник и ми вдъхва повече доверие, проветрението на Страйк е малко по лошо от на Бела. Незнам дали си обърнал внинамние на размера каски които се продават в CRC в посочения от теб линк - 52-54 XS и 60-62 XL . Ако ти съвпада някой от изброените размери направо я взимай.
За грамажа - http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... rike-16741 - в горния десен ъгъл пише - Specification, цъкаш на линка който е отдолу - show full specification и там ще ти излезе Weight (g):1250 g. Само че незнам за кой точно размер. А и ти трябваше да напишеш за кой размер питаш относно теглото.
Аз бих взел на твое място 661 Страйк вместо Бел Белистик.
Виж във ЧЗВ, ползвай търсачката и ще намериш много информация относно двете каски.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Pho3nix » Съб Мар 21, 2009 10:01 am

Относно размера, там е проблема, не знам кой съм. Иначе за Белл-а каквото има съм изчел, а за страйка, особено от 2007 няма много, търсих. Как да разбера кой размер съм, какво се мери точно и как
П.П. @THEZOGGO мерси :)
Последна промяна Pho3nix на Съб Мар 21, 2009 10:07 am, променена общо 1 път
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Мнениеот THEZOGGO » Съб Мар 21, 2009 10:05 am

Pho3nix написа:Относно размера, там е проблема, не знам кой съм. Иначе за Белл-а каквото има съм изчел, а за страйка, особено от 2007 няма много, търсих. Как да разбера кой размер съм, какво се мери точно и как

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Мериш си обиколката на главата. Взимаш един шивашки метър и се мериш. Това е. :)
А относно инфомрацията за 661 Страйк, Чичко Гугъл знае всичко. Само трябва повече търпение и търсене.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот ZmD » Съб Мар 21, 2009 6:12 pm

Ами след 2 или 3 сезона вече мога да кажа, че страика е много ама много добре пазеща каска имал съм пребивания дето сополите направо са ми текли от удар по главата, и си държи.Много съм доволен от нея няма да збъркаш ако я вземеш.
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот Teodor40 » Съб Мар 21, 2009 9:25 pm

Бел е по-добрата марка за каски, а модела Балистик е доказала се каска с изключителна здравина. + това, страйка отпред не изглежда много добре.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот THEZOGGO » Нед Мар 22, 2009 11:19 am

Teodor40 написа:Бел е по-добрата марка за каски, а модела Балистик е доказала се каска с изключителна здравина. + това, страйка отпред не изглежда много добре.

Bell Belistic e по слаба каска от 661 Страйк точно в зоната на подбрадника, а и не мисля че това трябва да се пренебрегва. Може би на първо място е сигурноста пред това дали изглежда добре или не!. И все пак според мен 661 Страйк не е с лош дизайн. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Pho3nix » Нед Мар 22, 2009 7:22 pm

To ако е за изглеждане, мен страйка по ме радва. Но здравината е най-важна, и ако Страйка е по-здрав + мен ми харесва повече => Страйка ще е. Благодаря на всички отзовали се :beer:
Аватар
Pho3nix

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд