Малко помощ свързана с две каски SixSixOne и една Giro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Малко помощ свързана с две каски SixSixOne и една Giro

Мнениеот Bikersteam » Чет Мар 26, 2009 11:32 pm

Здравейте! Решил съм да сменям каската и вчера поразгледах какво се предлага на пазара и в крайна сметка се спрях на две каски тип "шлем" . И двете са на производителят 661.Отсега да кажа нямам нищо против останалите производители като Bell , Giro и т.н. а напротив даже съм заинтересован какъв продукт в предлаганата от тях гама може да се закупи за добра цена.Просто досега съм ползвал 661 и мога да кажа че имам позитивни впечатления и затова сега пак се насочвам натам въпреки че има и един модел Giro който също привлича вниманието ми.

Ето двата модела 661

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24912

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24918

За втората четох отзив тук, че била лекичка и почти не се усещала на главата както и че била доста прибрана(в темата някой посочиха това и като недостатък при евентуален удар при брадата)

А ето и предложението на Giro

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=21673

Като цяло търся Fullface сравнително лек и добре проветрен, защото основно се кара в града(а с тези откачалки по улиците челадинка едва ли ще ме спаси ако се стигне дотам... :crap: )

и трите каски ми харесват просто търся по компeтентно мнение!

Благодаря на отзовалите се!
Седят си две бълхи, мечтаят си:
- А като забогатеeм, ще се купим куче!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот Quasar » Пет Мар 27, 2009 12:25 am

Странно...в града с такава каска, мисля че главата ти ще стане на компот, ама ти си решаваш
Иначе за Giro-то само хубави неща съм чувал от хора, карали я.
Иначе друг вариант е Bell Bellistic, има си и ревю даже в сайта, само трябва да потърсиш
А относно 661, там нямам наблюдения. Скоро чувах оттук оттам че спарвали нещо само че е по "счупения телефон" и предпочитам за тях да си мълча.
Поздрави...и пак...с FF в града си е самоубийство...по скоро самосваряване :popcorn:
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот FireFoXa » Пет Мар 27, 2009 8:59 am

661 Charger-a покрива ДОТ стандарта. ДОТ каските са по-тежки, по-запарващи и по-неподходящи за ниски скорости, но са по-здрави и пазят много. Надали ще ти върши работа за това което си написал.
661 Comp, смея да твърдя, че е една много добре изработена каска, доста добре изглеждаща, но пак не бих избрал нея, именно заради видимостта на евтините 661-ни. Особено ако го караш в града, ще ти трябва доста повече видимост
Giro Remedy, това е прекрасна каска, с много добро проветрение. Казват че изглеждала като телевизор отпред, но освен прекрасна видимост имаш добра проветримост и една стабилна защита.

Аз бих избрал Giro Remedy, каквато мисля да ми е следващата каска. Успех в избора.

П.П. Карам с Giro Mad Max II.
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 27, 2009 10:41 am

Чарджър 661 - няма проветрение, тежка, Дот стандарт което е плюс.
Фул комп - карал съм с такава. Лека, добро проветрение. Не ми харесваше подбрадника защото ако се пльоснеш недей си боже по корем защитата на долната част на брадата ти няма да е достатачна.
Джиро Ремеди - Много е изписано за тази каска. Карам със такава, Повечето отзиви са хубави, Видимост, проветрение, тегло, цена - всичко това е в подходяща комбинация за шлем от който ще останеш много доволен
Аз бих заложил на Джиро Ремеди.

За града обаче с фул фейс си е живо самоубийство. Дори с Джирото което от трите изброени шлема е с най добро проветрение, не може да се кара в града, Карал съм 3 пъти с шлема на главата, повече не се тествам защото си е наистина топло.
За града може да се ориентираш към нещо като това - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=17687.
Според мен за в града е по добре това. :)
Упех!
@FireFoXa
Защо мислиш че Remedy изглежда като телевизор? За справка тук
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот FireFoXa » Пет Мар 27, 2009 10:57 am

THEZOGGO написа:@FireFoXa

Еми чел съм из форума, че го наричат така. Това никак не е минус, а е доста голям +. Видимостта е доста важно нещо. Тествал съм няколко шлема, и като сложих моето Гиро на главата ми, не го усещам и комфорта е на ниво :agree: .

Гирото си е гиро :beer:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот Teodor40 » Пет Мар 27, 2009 11:22 am

Giro, но тези, които ти гледаш, са само голям размер! Обърни внимание на това. Цената не случайно е такава :)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 27, 2009 11:41 am

@FireFoXa
:beer:
@Bikersteam
Teodor40 e прав. :agree: Обръщай внимание на размерите които се предлагат срещу съответната сума. Цената може да е добра, но може да няма твоя размер. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 27, 2009 11:49 am

THEZOGGO написа:
@FireFoXa

снимай се точно фронтално
и ще откриеш
че Ремеди е една идея по-широка
това и е единственият кусур /доколкото е кусур, де/
иначе дори аз /който по принцип се изпотявам доста/
нямам големи проблеми с проветрението на тази каска
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот Bikersteam » Пет Мар 27, 2009 11:07 pm

Добър вечер на всички!
Благодаря за отговорите и помоща!

Каската тип Full Face ми е ясно че да се кара в града си е малък Ад, но безопасноста е на пъво място.Виждал съм челадинка при нещастен случай какво пази.Само черепа всичко останало е незащитено.Имах и аз малко премеждие и виждам че поне в София при това движение от ден на ден става цяло изпитание да се кара в такъв трафик и сред такива идиоти.На светофар никой не си поглеждал огледалото преди да си отваря вратата и да сваля някой пътник.Доста често има случай на такива прехвърчания над колата.... и челадинка идва ли ще ти спаси лицето от асфалта.А за бул. Витошка неискам да коментирам... аз трябва да стоя все на спирачките и да правя път на луксозните возила изкачащи от преките без за погледнат минава ли я трамвай я пешеходец пък току виж колоездач карайки си по измислената Велоалея..
ммм извинявам се за отлонението от темата!

Така по темата значи от изброените каски твърдо препоръчвате Giro remedy?
И само да попитам какво значи че покрива DOT старндарт? Нали всички каски покриват изискванията за Велокаска?С какво Дот стандарта е по особен че каската е по затворена и по тежка?
Също така кое е по добре да се гледа при изработката на каска? Някой са направени от пресована пластмасова черупка а други от стъклени влакна с смола? Незнам кое от двете би било по ефективно.Става въпрос за външния слой на каската.
Ако имате идеи за други каски в този ценови клас ще се радвам да ги чуя!
Седят си две бълхи, мечтаят си:
- А като забогатеeм, ще се купим куче!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд