Преди около 6 месеца когато си търсих нова каска, бях изправен пред абсолютно същата дилема - THE vs Giro Remedy.
Tрябва да пробваш двете каски, защото на мен лично THE то ми харесваше повече от начало, но когато я сложих ми беше доста хлабава отзад на врата. А когато сложих Джирото всичко беше о.к., така че то си е и до глава.
Не съжалявам че THE то не ми беше точно. От Ремеди съм много доволен, имам някаква база за сравнение от към шлемове, карал съм с Бел Белистик и 661 Фул Комп. За мен Джиро Ремеди е много добър избор, не е скъпа, има доста добро проветрение, от към тегло също е много добре. По отношение на поемането на удар, все още не съм я пробвал.

Но ако караш по здраво надолу и ти трябва нещо по здраво, може би трябва да се ориентираш към нещо с ДОТ стандарт.

Вярно че ще е малко по тежка каската но пък ще си по спокоен от към сигурност.
За Джирото наистина има много изписано и много хора карат с такъв шлем, така че по отношение на сигурност, проветрение и тегло е много добър избор за каска. Искам пак да подчертая че Джирото може да е да речем с по добри показатели от THE, но пък може да не ти пасне точно на главата и обратното. Така че няма да е зле да ги пробваш и двете.

Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer