AVID ELEXIR R vs. HAYES EL CAMINO

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

AVID ELEXIR R vs. HAYES EL CAMINO

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Апр 27, 2009 7:01 pm

Значи дойде времето за хубава предна спирачка ,и се чудя за една от горепосочените . Не съм карал нито една от двете ,пък камоли и виждал затова ви се доверявам изцяло на вас . :agree: :agree: :agree: :beer: :beer: (Хайса ще е втора рака ,но запазен ,а Елексира нов .Идвете 203мм размер на дискът ) :beer: :beer:

П.П. Знам че имам грешки в писането ,но моля не ме дупчете с минуси!!

п.п.2 Приемам и други предложложения за около 200-230 лв :agree:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Re: AVID ELEXIR R vs. HAYES EL CAMINO

Мнениеот Attention-rider » Пон Апр 27, 2009 8:39 pm

Избора ти е относително труден. Хейс-а е доказана спирачка с добри качества, но се съмнявам Avid да не си знаят работата и Elexir-a да е една добра спирачка. Която и да избереш няма да е зле, но аз залагам на новото. Shimano Saint 09 - ако можеш да събереш 70лв. По-мощна от всички изброени до тук, с добра модулация (говоря това, което пише в статийте). Само да се появи в някой e-shop си я взимам веднага! Добри вариянти са Code 5, някоя Formula. :beer:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот dibo92 » Пон Апр 27, 2009 10:33 pm

За бюджета ти можеш да си вземеш нов Hayes - цък. (Спирачката от линка е БЕЗ ротор.)
Иначе и двете имат положителни отзиви. :agree:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот liblibiq1 » Вто Апр 28, 2009 4:33 pm

dibo92 написа:За бюджета ти можеш да си вземеш нов Hayes - цък. (Спирачката от линка е БЕЗ ротор.)

Аз те съветвам да не зимаш тази спирачка защото както пише в самия сайт е ОЕМ Тя е била произведена за окомплектовка на дадено колело и имам двама познати който са имали проблем с ОЕМ продукти ... :agree: По темата аз съм за АВИД
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Апр 28, 2009 9:25 pm

dibo92 написа:За бюджета ти можеш да си вземеш нов Hayes - цък. (Спирачката от линка е БЕЗ ротор.)

Знам ,че идвете си струват ,но въпроса ми е коя е по- добра .Или вие коя бихте купили :idea: :idea:

@Attention-rider За формула си мислех ,но при тях силата не е като при хайса или като при авида ,затова формула отпадат

EDIT: Я вижте какво ми предлагат http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... 8e87e08278 дали си струва повече за около 180 ми я дават почти нова :eyebrow: :eyebrow:
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот Dravceto » Сря Апр 29, 2009 3:50 pm

Ами мисля, че си стурва.... Чувал съм от доста познати El Camino-то гълтало доста въздух
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Апр 29, 2009 8:55 pm

Тогава остава Elexir-а и shimano-то кое вие бихте зели ?
Предимството на шиманото е че има доста голяма спирачна сила но дискът е малко кофти обаче не знам какви насройки има ,и дали има Предлагат ми го за 180 лв :evil:
Предимството на авид-а е ,че има добър дикс с добро охлаждане също така има и настройки дори са 2 цена 230 лв :eyebrow:

Хмм кажете си мнеието ,вие кое бихте зeли.

(Досега винаги някой от форума е писал добро мнеение с което ме е убеждавал ,че едно нещо е по добро от друго ,а този път няма никой)
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот foxracingshox » Сря Апр 29, 2009 10:55 pm

Аз лично бих си купил Авид-а,а и скоро ще се сдобия 2 елексирчета :eyebrow:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот hitar_potar » Сря Апр 29, 2009 11:07 pm

като собственик на еликсир R бих ти я препоръчал веднага, но шимано спирачки не съм карал сериозно, само съм пробвал на приятели... и по-точно най-новото ХТ 770 мисля. за шиманото, за което питаш, не знам какви настройки има, това, което аз пробвах, имаше две настройки - на лостчето и на контактната точка на накладките, и си спираше доста прилично, а и на външен вид рулира. доколкото знам, ХТ-то, за което питаш, е доста мощна спирачка, но има само реглаж на лостчето. еликсира също е така, настройка на накладките липсва... и присъства в по-скъпия CR-вариант. лично на мен тази екстра ми е излишна. авида спира доста и има добра модулация, кофтито в моя случай е, че с ротор 185 отпред вече няколко пъти при скоростни спускания я спичам, последния път дори зажужа (около 83-84кг съм). :bigeyes: :bawling: та правя планове за 203 ротор. накратко, според мен по-удачния избор е еликсир с 203мм ротор, хем е и чисто нова. успех с избора. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Many » Чет Апр 30, 2009 6:50 am

Вземай си елексира. По мое скромно мнение , авид е по добрата алтернаива. Покарах и шимано, но вземи си авида.
Many

Рейтинг: 1376

Мнениеот zozo » Пет Май 01, 2009 12:30 pm

Карам с въпросното шимано отзад и мога да ти кажа само, че е малоумно мощна спирачка. Модулацията и е перфектна и общо взето е една от най-добрите спирачки които съм пробвал. Единствените минуси са и това, че е вече старичка и липсата на настройка за контактната точка на накладките. За елексира не мога да кажа нищо, защото единствено съм го виждал и нищо повече.
zozo

Рейтинг: 1353

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пет Май 01, 2009 6:24 pm

Май ще е елексира 203мм .Най вече клоня кам него заради настройките и защото е нов модел ,а за шиманото не бих го закупил ,защото е стар модел и си мисля че все по трудно ще се намерят накладки а и дискът като го гледам ми навява мисли за лошо охлаждне .Но това си е мое мнение.Все още нямам всички пари необходими за закупуването на елексира имам кам 90% от тях ,затова ако някой има предложения да казва! :beer: :beer:
Аватар
FREERIDE RIDER

Мнениеот Đħs|Stef » Съб Май 02, 2009 8:39 am

Аз също бих избрал Avid-а.Първо, че го закупуваш чисто нов, с нови накладки, масло и всичко по реда си.Второ, има настройки които в някои моменти са нужни, а за цената си с 203мм диск е перфектна спирачка. :bowdown:
П.П. С две ръце гласувам за "ELEXIR"... Успех. :peace:
Đħs|Stef

Рейтинг: 1188

Мнениеот M1010X » Нед Май 03, 2009 9:28 pm

Аз пък точно заради факта, че Elixir е нов продукт, бих задържал малко - когато Juicy серията беше нова взех двечки и все още им бера ядовете. Да, на голямото съм с Code и не бих ги сменил с нищо, но може би си струва все пак да се замислиш за нещо доказано?

Освен това, кой казва, че Формула не спират? К24 се конкурира съвсем успешно с най-спиращите спирачки на пазара, като освен това е доста лека. Не знам обаче как е откъм пари. Според мен дилемата ти би трябвало да е Шимано/Авид/Формула - аз от Хейс не съм впечатлен изобщо (предишните хейсове).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд