На кръстопът за ръкохватки ODI...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

На кръстопът за ръкохватки ODI...

Мнениеот Attention-rider » Пет Юни 19, 2009 9:21 pm

Здравейте!

Дойде време за нови ръкохватки. Преди време си бях харесал Odi Ruffian, защото имаха същата шарка като предишните ми ръкохватки, но с разликата че тези са lock-on. Като цяло шарката им е удобна, не прави мазоли, но много бързо се износва. Odi Rogue са много дебели и ще ми се измарят ръцете ако карам дълго време, а и шарката им не е подходяща заради това, че не карам с ръкавици, заради финансови причини. Odi Intense най-много ми хванаха окото, защото са подходящо дебели, готини на външен вид и прочие, но пък се притеснявам дали са удобни. Повечето ръкохватки са от някаква много твърда гума и ако имат някакви форми правят жестоки мазоли, а повечето ръкавици се разпадат при такива ръкохватки. Мен ме притесняват надписите Intense (дали ще правят мазоли), дали ще създават неудобство и като цяло твърдостта на материяла на ръкохватката. Ако са от някаква мека гума като двукомпонентните ръкохватки на вело от 8лв. модела съм склонен да ги взема. То е ясно, че няма ръкохватки които да не правят мазоли, но искам да снижа вероятността от тях на минимум. Та кой от 3-те вариянта бихте ми препоръчали и бихте ли дали някаква информация за Intense, защото нищо не знам за тях. Нека разнищим загадката. Благодаря предварително на проявилите интерес.

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Re: На кръстопът за ръкохватки ODI...

Мнениеот R_A_M » Пет Юни 19, 2009 9:33 pm

Здраевей,а замислял ли си се заръкохватки Lizzard Skins също има Lock-On модели,мисля че пак ODI ги произвежда,по-евтини са (така мисля) и модела Charger е много удобен почти не прави мазоли. http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=597
R_A_M

Рейтинг: 1100

Мнениеот Krismars » Пет Юни 19, 2009 9:34 pm

Лично аз съм мнгоо довелен от Ruffian, сложих ги две седмици преди Сопот и до сега ги карам. Проблеми и следи от износване нямат, като същевременно това са най-добрите гипове, с които съм карал. За мен са номер 1, за други не бих се замислил :)
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот jayblack » Пет Юни 19, 2009 9:37 pm

Може да разгледаш модела крос х,доста са удобни и не се износват бързо.Първите ми ОДИ-та бяха "Ruffian" и се износиха за 2 месеца,станаха гладки.
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот Attention-rider » Пет Юни 19, 2009 10:08 pm

Ако става дума за Dakine Cross X, съм чувал че при по-старите модели има дупки които се разширяват и се прокъсват ръкавиците. А новите са хубави наистина, но някакси не си го представям да дам 60лв за ръкавици. Относно ръкохватките. Велотата ми бяха същата шарка като ruffian и се загладиха доста бързо, но не мисля че е кои знае какъв проблем, че са гладки, все пак са lock-on. Велотата и това не бяха. Интересно ми стана мнение за Intense-ите кои може да даде по-компетентно. Rogue направо ги анулирам - не са мои тип. А сега видях дори, че Intense-а е с шарка отдолу като на Ruffian MX. Значи и те може би отпадат. Чудих се да включа ли в спора ODI Tangent, но те пък са ръкохватки за X. Явно ще е Ruffian-a. Въпреки това ми е интересно някой да сподели малко относно intense.

Edit: Щом Rogue отпада, а Tangent дори не го включваме нека включим X-treme MTB. Сега ги видях и се чудя за грайфера им дали прави мазоли. Тоест - Остават Ruffian, X-treme и Intense в избора.

Аватар
Attention-rider

Мнениеот PtD » Пет Юни 19, 2009 10:20 pm

Ruffian са най-подходящите ръкохватки за мен. Що се отнася до износването - сменяш самата ръкохватка (без пръстените) и си ОК. Последно си ги напазарувах по 9$ комплекта. Не е болка за умирачка.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Attention-rider » Пет Юни 19, 2009 10:26 pm

Ейй отвори ми очите. Бях забравил, че продават и грипове без lock-on пръстени. Виждах на Lizzard Skins в нико байк. На ruffian от къде мога да си купя от България. Аз попринцип ако ще купувам ODI, знам кое е най-подходящото за мен/според мен, но несъм срещал у нас такова. Става на въпрос за http://cdn.mos.bikeradar.com/images/leg ... 399-75.jpg модела е X-trainer. А иначе благодаря в помощта за избора.

Аватар
Attention-rider

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пет Юни 19, 2009 10:36 pm

@ Attention-rider в Спринта ги продават (ODI) http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... ct_cat=120
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот Attention-rider » Пет Юни 19, 2009 10:46 pm

Евала! По-бързи отговори несъм очаквал. Мерси много!

Аватар
Attention-rider

Мнениеот jayblack » Съб Юни 20, 2009 11:14 am

Снощи явно ми се е спяло,говорих за модела крос трейнър :beer: http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 20&lang=2&
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.
Аватар
jayblack

Мнениеот SkottY » Пон Юни 22, 2009 12:06 pm

Ruffian са супер грипове, аз ги ползвам от няколко месеца и почти не са се износили, а ти ако ги ползваш без ръкавици няма да имаш проблем :D
Аватар
SkottY

Рейтинг: 1220

Мнениеот Admin » Пон Юни 22, 2009 12:22 pm

Аз съм любител на по-тънки ръкохватки - карал съм с Ruffian на ODI и Peaty на Lizzard Skins - и двата модела мога да препоръчам горещо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Юни 22, 2009 12:38 pm

Attention-rider написа:Odi Rogue са много дебели и ще ми се измарят ръцете ако карам дълго време, а и шарката им не е подходяща заради това, че не карам с ръкавици, заради финансови причини.

Освен ако не си с детска длан, няма шанс да те уморят. Също така гасят вибрациите по-добре от Ruffian, нещо което не е за подценяване в твоя вариант без ръкавици. Имай предвид, че Ruffian заминават доста бързо от каране с голи ръце именно заради по-тънкото покритие на грипа.

Освен всичко друго не си споменал как ще ги ползваш - на равно, надолу... щото има разлика в употребата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Jam_Rock » Пон Юни 22, 2009 5:53 pm

А някой може ли да каже конкретни мнения за Lizard Skins Moab http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=349 ,тъй като съм се спрял на тях и бих искал да чуя поне някакво мнение :popcorn:
Аватар
Jam_Rock

Рейтинг: 1248

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юни 22, 2009 7:17 pm

bikerider написа:Освен ако не си с детска длан, няма шанс да те уморят.

Ми карам с Dakine ръкавици размер M и на мен специално Rogue ми идват малко дебели и неудобни...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Attention-rider » Пон Юни 22, 2009 9:28 pm

@bikerider - подразбира се от раздела! Надолу главно, и много мъчение върху ръкохватките (постоянно протъркване от изправяне на manual по-корени, протъркване от дърпане на кормилото за скокове).

Аватар
Attention-rider

Мнениеот Holz » Пон Юни 22, 2009 9:51 pm

Определено Ruffian са ми фаворитите за грипчета.Карам такива от август миналата година и трудно се забелязва износване(карам ги само ДХ и шосейно от Карлово до Сопот,и обратно :D ).За 29лв са си оферта определно

:wavey:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Attention-rider » Пон Юни 22, 2009 9:58 pm

Незнам, но на мен Cross X Trainer --> http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 20&lang=2& ми изглеждат по надежни и по-удобни от ruffian.

Аватар
Attention-rider

Мнениеот kotka12 » Вто Юни 23, 2009 7:39 am

аз съм с ODI YETI
но категорично не са за малка длан
иначе материалът е много добър
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Юни 23, 2009 9:29 am

Attention-rider написа:@bikerider - подразбира се от раздела! Надолу главно, и много мъчение върху ръкохватките (постоянно протъркване от изправяне на manual по-корени, протъркване от дърпане на кормилото за скокове).

Имах предвид дали ще въртиш да се пОтиш или само ще се спускаш. Ако ще се спускаш може би ще издържат по-дълго. Когато карах с Ruffian сменях ръкохватките на 6-7 месеца.
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Вто Юни 23, 2009 10:07 am

Jam_Rock написа:А някой може ли да каже конкретни мнения за Lizard Skins Moab http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=349 ,тъй като съм се спрял на тях и бих искал да чуя поне някакво мнение :popcorn:

Карах ги сезон - два ХС - без ръкавици правят зверски отпечатъци на логото върху ръката, с ръкавици са безпроблемни! :agree:
Нямам забележки, след 2 сезона вече гумата стана лепкава доста, почна да зъдържа много мърсотия въпреки честото чистене....
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Юни 23, 2009 1:26 pm

Апропо, лепнене: специално Ruffian (за други нямам такива впечатления) ако не се талкира, дори само от потта от челото започва да се рони след известно време, но с малко талк отново стават прекрасни за каране.
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Вто Юни 23, 2009 2:41 pm

bikerider написа:Апропо, лепнене: специално Ruffian (за други нямам такива впечатления) ако не се талкира, дори само от потта от челото започва да се рони след известно време, но с малко талк отново стават прекрасни за каране.

Талкирах, след първото каране се изтриваше талка по ръкавиците и пак започваха да лепнат....
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Юни 23, 2009 3:14 pm

И аз така, в един момент започнах преди всяко каране да талкирам. После минах на Rogue и забравих за такива проблеми... а уж имам сравнително малка длан :)
Аватар
bikerider

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд