Пише един ентусиаст в даунхил/фрийрайд стиловете с известен опит в крос кънтри стила. С настъпването на лятото отново се разпалих по летните преходи из планините, но този път съм решен да опитам нещо по-хардкор. Вече разполагам с необходимите защитни средства за по-екстремно каране - наколенки, броня, ръкавици, а скоро ще се сдобия и с най-важното - fullface шлем.
Проблемът е, че в момента съм с RAM HT1 от лето 2007 с базова окомплектовка, за който се убедих, че не е подходящ за DH/FR
Изчел съм немалко теми от този форум, но знанията ми все още са недостатъчни, за да направя адекватен избор на колело сам. Въпросът ми е какво мислите за следното колело:
NS Bikes Core III Bike 2009

С доставка дотук ще стъпи на 1700 лв. Не разбирам от геометрии, но рамката му ми прилича на такава за DJ. Повечето от компонентите не мога да коментирам, тъй като нямам идея кое е добро, много добро, зле или посредствено. Вашето мнение и евентуално някакви алтернативи в тази ценова граница? А какво мислите за този вариант vs употребявана DH машина?