Гуми

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми

Мнениеот WestIce » Нед Юли 12, 2009 1:01 pm

Здравейте!

Досега карах с 2х High Roller 2.5, но искам да ги сменя с нещо различно от Maxxis. Може да предлагате комбинации от различни гуми, но държа да не особенно скъпи. Засега съм се насочил към WTB prowler mx 2.5 , WTB dissent 2.5, Continental Diesel. http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 286&lang=2 ; http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 286&lang=2 ;
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=843

Предният ми Хай Роллер е като нов, затова ще покарам още време с него. Та предпочитам предложения за задна първо, защото първо задна ще си купя и в следствие на това различни комбинации. Интересува ме да се държи добре в завой (повече за предната), средно добро спиране (2те), трудно да се пука, добро сцепление, тегло (компромиси). WTB-тата посочени от линковете двустенни ли са?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Re: Гуми

Мнениеот The Doctor » Нед Юли 12, 2009 8:00 pm

Значи за дизела да ти кажа един приятел е кара 2 седмици и му се сцепи на борда и повече тая гума не ставаше за нищо :crap: :crazy:
The Doctor

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stancho » Нед Юли 12, 2009 8:14 pm

Ще започна с това че Кофтинентал Дизел е ужасна гума и въобще не става за спускане и такива дисциплини. След половин година каране с нея във всякакви условия, установих че гумата горе долу става на сухо и то като е нова - износи ли се малко си обречен.

Сега минах на вариант 2х WTB Dissent като взех по леките (race варианта). Има ги и вариант Team DH, които са по дебели, но за сметка на това и по - тежки. Засега гумите съм ги тествал на едно качване на Драгалевци и не се оплаквам - много съм доволен засега на сух и леко мокър терен. Все пак за кал има Wet Scream. Та за предвидения от пройзводителя терен (сух терен) са много добри и никъде не почувствах да изпускат.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот WestIce » Нед Юли 12, 2009 9:09 pm

Четох коментари в MTBR и там много хора писаха, че лесно се пукали и че много не завършили състезание именно заради спукана гума. Един приятел има TimberWolf 2.5 но незнам къде се продава и на каква цена.
Аватар
WestIce

Мнениеот Stancho » Нед Юли 12, 2009 9:31 pm

WestIce написа:Четох коментари в MTBR и там много хора писаха, че лесно се пукали и че много не завършили състезание именно заради спукана гума. Един приятел има TimberWolf 2.5 но незнам къде се продава и на каква цена.

Абе като почнеш да караш като състезателите - тогава ще видим. Иначе напомпай си гумата и няма да се спука.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот n1k1_123 » Пон Юли 13, 2009 8:39 pm

Ми според мен е добър вариянт и 2xKenda Nevegal 2.5 ( 55lv една). И Конти Дигга също не е лоша :agree: :popcorn:
Аватар
n1k1_123

Рейтинг: 1180

Мнениеот WestIce » Вто Юли 14, 2009 11:22 am

Някой има ли впечатления от тази гума --> http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1942 ?
Аватар
WestIce

Мнениеот Yanity » Вто Юли 14, 2009 12:38 pm

WestIce написа:Някой има ли впечатления от тази гума --> http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1942 ?

Да ,аз имам и мога да кажа ,че гумата е добра ,със малко по-твърд грайфер е ,лесно се търка ,но за гората става. С Maxxis-ите съм много по-доволен по всяко отношение...
По мое мнение за парите е добра , но като цяло не е нищо особено.
Yanity

Рейтинг: 1198

Мнениеот WestIce » Сря Юли 29, 2009 11:40 am

И така - да споделя малко впечатления от гумата която си взех, а тя е WTB Timberwolf 2.5

Гумата е с доста мек грайфер, но въпреки това я карам като задна. Грайфера е с голяма височина а страничния е изнесен доста в страни и е под голям наклон. На сопот тествах гумата по 4x трасето и се държеше доста добре и не отърваше, ако ползвам виражите :) Преди това бях ходил на сопот с high roller 40a и впечатленията ми по сипея бяха ужасни (поне за задния), предния не поднасяше толкова много. Timberwolf-a се качи и на DH трасето, но гадното беше че бях само със задна спирачка с 160 ротор и го спусках като пенсионер. Забелязах, че гумата спира прилично и се държи много добре в завой. Недостатък е високото им тегло в Team DH вариянт - 1685гр. Понеже грайфера им е много встрани, а и балона не е малък, гумата в сравнение с максиса беше доста по-голяма въпреки, че и 2-те гуми са 2.5! Мисля че в комбинация с kenda nevegal/minion 40/42 ще е страхотна комбинация за спускане. Това бяха моите впечатления надявам се да са ви полезни.
Аватар
WestIce

Мнениеот kvo kvo » Сря Юли 29, 2009 2:13 pm

Stancho написа:Ще започна с това че Кофтинентал Дизел е ужасна гума и въобще не става за спускане и такива дисциплини. След половин година каране с нея във всякакви условия, установих че гумата горе долу става на сухо и то като е нова - износи ли се малко си обречен.

Виж сега Stancho аз до сега не съм карал Дизел износен,мажеби заради това че съм я карал като предна,никога като задна.Но от както веобще карам надоло-това са горе долу 2 години,съм я карал в кво ли не-от асфалт да Лалето през зимата...абе въобще с едни и същи гуми си карам всеки сезон-Дизел 2.5 отпред е High Roller 2.5 отзад,и мисля че има малко повече възможности от това - "гумата горе долу става на сухо и то като е нова".Принципно гумата не е 1 класа и има 2 минуса-много много рядко и на специфични условия може да провлачи като задна,но това е притъпено до минимум и едва ли е проблем ако имаш поне минимални способности да караш.И вторият минус за които съм чувал професионално мнение от състезател е че има по-ниски странични кантове и в много легнал завои може да изпусне понеже няма какво да я държи като при Maxxis примерно.Но при твоята снимка с тоя твърдак не виждам да имаш големи възможностти за такова остро мнение.А отгоре на всичко всички я храните...все едно сте ветерани в спорта-според мен май не можете да карате. :rofl:

п.с.Пич вземи Дизела или ако си по богат Дига.Ако си про вече взимаи Миниона.Лек ден на всички :peace:
kvo kvo

Рейтинг: 1118

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд