veskoz написа:...
Няма къде да сложиш шишето

...
И ся' к'во?did написа:lowriders написа:Големите заварки показават,че рамката е супер подсигурена
Именно де, СУПЕР подсигурена.
Колкото до засукването... Просто физическото ми образование ме кара да се дразня на механични конструкции, които са СУПЕР подсигурени там, където не трябва и са олекотени там, където ми се струва странно да е олекотено. И... не всички 4-ставни окачвания са VPP и са еднакви, а баш това ми изглежда някак... странно.
Може и да бъркам де, не съм я карал рамката, не съм я теглил, даже не съм чел ревюта. Просто гледам снимки и ми се струва, че е лееееко дебело прасенце, като натрупаната мас е на неправилните места, с цел да се ловят балъчета с парички, които искат яки прасенца, при което ЯКОТО се вижда.
Според мен има рамки с аналогично работещо окачване на по-ниска цена и с по-ниско и по-добре разпределено тегло.
Може да е по-тънкостенна (в гонитбата за тегло) и този вид да е наложен заради това - по-голяма площ за заварки разслана в дължина вместо дълбочина. Имам си един такъв домашен любимец и аз - не е красив но е приятно возило never the less, а и сравнително леко

Иначе споделям мнението за засуканите окачвания. Нещо по-просто може да се окаже по-добро решение ако е измислено както трябва. Толерансите, използувани при по-простите рамки са по-големи, което автоматично ги прави по-лесни/евтини за изпълнение и за капак една едноставна рамка наистина няма да има такива засукани криви на прогресията, но със своята линейност (не откъм прогресия на окачването ами от страна посоката на въздействие на силите върху подвижната точка на амортисьора) ще значи по-малко износване на втулките - практичност във финансовата криза

В крайна сметка мисля, че ако геометрията на една рамка адекватно адресира нуждите на карача окачването няма да му е от толкова огромно значение, колкото хората влагат в него.
Колкото за качеството на труда - дали ще е направено в Тайван, Щатите, Канадско или някоя по-европейска държавица... или пък ЮАР - качеството е такова за каквото си платиш. В тайван се прави и Ram и Santa cruz, и Evil всъщност. Дали са добри или лоши заради това... е това е въпрос на вкус. Аз вярвам, че тайванеца, на който са му минали хиляди рамки през ръцете знае по-добре да заварява от американското глезанче, не защото е по-добър или по-здоволен финансово, ами точно обратното, защото на американеца една глоба от 200 долара за неговата заплата е нищо, но на тайванеца това му е може би цялата заплата и той няма да иска да я загуби защото му е трепнала ръката.
Казвайки горното аз все пак заложих на европейското качество, макар и с азиатска цена

МММдамм чудесна тема за чесане на езици - смятам, че я употребих по предназначение