от screamBoy » Съб Сеп 19, 2009 8:30 pm
всякакви преходници и всякакви ротори са възможни като комбинация
взимаш най-евтините възможни преходници без значение от марката, ако не те кефи цвета можеш да си ги оцветиш - анодизацията беше 5-6лв, а на спрейче пък имаш всякакви възможности за цвят
виж за роторите е малко по-друго
правилото е на външен вид да са възможно най-подобни на оригиналните, но в общия случай каквито и да са с повече отвори е по-добре - така че търсиш комбинацията от евтин+красив ротор ... щото може и на спиране (загряване) да не усетиш разлика, но колелото си го гледаш постоянно и ако примерно вземеш 'къдраво готически' ротор и той ти стои зле на колелото кво да ти кажа ... много трудно ще го продадеш ... колко спици има ротора, дали са извити, колко точно му е дебелината на спирачната площ - само на изглед има значение за нас, простосмъртните
за мен най-важното е: 8" ротор хаби по-малко накладките от 7" ! за моето каране дава 3-4 месеца повече живот на предната;
загрява по-малко - при бб7 това няма никакво значение;
и естествено 'спира повече' - на което ще свикнеш за няколко седмици без проблем
ако си вземеш хидравлики се подготви за обезвъздушаване, специални маркучи дето всеки път като решиш да им правиш нещо отиваш в сервиза, спирачни течности за неам си кви пари, лостчета дето са е*а ги парите и те, но може би усещането при спиране ще ти хареса толкова че да компенсира тези екстри
механиките сигурно вече си свикнал на спирането, на това всяка пролет да сменяш брони и жила (задължително !) 10лв - при това си ги пускаш точно колкото ти трябват, точно от където ти трябват, сам, без някой друг да ти бучи на главата с неговите идеи какво било трябвало и то след като си изчакаш реда за това, нали
сигурно междувременно стана ясно че за мен не съществуват други спирачки освен бб7 ... яко фанатизъм, но си има своята вече 5 годишна подплата (предната е от Март 2004-та, задната е от ъъъ есента 2004-та май)
7" са достатъчни за всякакво несъстезателно каране ... за човек до около 80кг вече съм си залагал живота, така че е проверено, ако си по-тежък обаче не зная
не си писал за гумите, психически се подготви ако си с някви 30левки след нормална спирачка да си търсиш и нормални гуми ^_^
и още веднъж за красотата - не е за подценяване, това е един от онези елементи който те карат да се чустваш добре, а повярвай ми това е много по-важно отколко ума ти да се чуства добре, знаейки че (примерно) точно тези ротори се загряват с 5% по-малко и са издържливи на страничен удар с 50 нютона повече или че си спестил цели 15 лева
гледай си колелото като цяло, представи си как ще изглежда и горе-долу със следващите рамка и вилка (най-вероятно по доста подобен начин) и съобрази роторите с цената, и с това цялостно излъчване; въпреки някои легенди роторите са нещото което остава най-дълго без да се сменя
бдв квото и да избереш бъди сигурен че те влече някак, нз кво ти се разправя, това е най-важното от всички важни неща
Пост свободен от семантични грешки