Не знам защо ми стана смешно, предполагам че е заради комбинацията nick93+твърдак+екстремен фрийрайд/спускане+180mm хот. Все пак ще се опитам да остана сериозен.
Banshee MorphineEvil ImperialНе мога да се похваля, че съм ги карал но ревютата в чуждите сайтове са достатъчно красноречиви. Не можах да се сдържа, но и двете ти покриват критериите без един - цената.

Ако си търсеше кола щях да ти кажа да си вземеш лада или москвич защото са най-близо до определението "танк за малко пари".
NS Bitch 2007 - Нямат я в магазина. Трудна за намиране - все пак модела е от преди 2 години. "Поема вилица със 180мм хот."
NS Surge - Наследник на Ns Bitch. Покрива ти изискванията с изключение на дължината на вилката и може би ще й падне цената когато излезе модел 2010. "The Surge frame will work correctly with 120 – 160mm forks and 26” wheels."
Brand-X Scratch - На пръв поглед отговаря на всичките ти изисквания. Останал е само размер 14". Ако търсиш информация за нея в нета, рамката е като Banshee Scratch.
Ето тук са дадени спецификациите - челен ъгъл, седалков ъгъл, височина на средното движение при вилки с 130mm, 150mm, 180mm ход.P.S. Гумата която ти се побира отпред не зависи от рамката.

Едит: Забравих да кажа, че това удебеленото "Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването
180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях. " не трябва да ти е насока при сглобяването на колелото ако ще е твърдак. Успех!