Здравйте колеги,
аз съм горд собственик на High Octane 04 вече една година и имам доста впечатления от него ,като повечето са добри.
Незнам за друга рамка която да разполага с толкова разнообразни настройки. Аз я карам с 222мм шок 550lbs,75кг съм ,позицията на планките е на 225мм ход (според описанието в книжката), снижено средно, по-малък челен ъгъл и карбоновата част е максималко отделечена от гумата. Бих свалил карбоновата част на средната дупка и да намаля хода на задницата на 200мм ,но за съжаление пружината не го позволява. Както знаете има зависимост между твърдоста на прожината и хода на рамката тъй като се променя предавателното число на рамката (ход на буталото - ход на рамка).
An1MaL написа:Editor написа:Естествено рамката има и своите минуси, но за тези пари, за които се предлага е просто перфектна !
Тук вече съм съгласен
Тук едва ли някой няма да се съгласи, доста по-скъпи рамки немогат да се мерят по здравина с High Octane ,но пък някои от тях нямат неговите минуси. Както каза един приятел "Това е просто една доста добре замислена рамка" .
Какво не ми хареса в рамката?.. Границата между Free ride и Downhill не е толкова тънка колкото си мислят някои хора. High Octane върви точно по тази граница. От многото настройки в комбинация с геометрията се получава някаква универсална рамка .До колкото знам единстената разлика между FR и DH модела освен боята и лепенките е само половин градус в челния ъгъл.
За Downhill може да се свали още малко средното , седалката понякога идва прекалено високо или прекалено назад в зависимост от настройката и ...
An1MaL написа:Окачването не ми допадна за ДХ, беше ми леееко тромава.
Според мен рамката е по-подходяща за Free ride. Единственото което не ми хареса тук е че няма къде да се побере по-дълго колче.
Другия недостатък на рамката .. малко е капризна на тема водачи. До колкото знам само e.13 стават без каквито и да е преправяния.
An1MaL написа:Editor написа:Тази рамка е доказана многократно
Това, че ти не си могъл да я счупиш не означава, че се е доказала многократно.
Рамката определено се е доказала. Нищо лично ,но за мен и за много други хора това че High Octane издържа на Editor-ско каране е много важен критерий

@Editor , защо се отказа от твоя High Octane 04?
Едва ли ще има по-подходящ момент да попитам дали някой,някъде е виждал сцепен High Octane? Чувал съм ,че се цепи отдолу на подсилката на челото, но никой не ми е доказал със снимка.