Enduro Dust Seals for Boxxer 32mm

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Enduro Dust Seals for Boxxer 32mm

Мнениеот Лифта » Нед Яну 03, 2010 10:02 pm

Здравейте ! Интересувам се от къде (освен от сайта на производителя) могат да се закупят тези семеринги. Мисля, че преди време някой съфорумник се беше сдобил с такива. Моля, ако някой знае да ме открехне :) Друг е въпроса, дали при моите надрани ботуши има смисъл да се ръся за някакви хубави семеринги. (не че са по-скъпи от оригиналните ...)
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Re: Enduro Dust Seals for Boxxer 32mm

Мнениеот An1MaL » Нед Яну 03, 2010 10:10 pm

Лифта написа:Здравейте ! Интересувам се от къде (освен от сайта на производителя) могат да се закупят тези семеринги. Мисля, че преди време някой съфорумник се беше сдобил с такива. Моля, ако някой знае да ме открехне :) Друг е въпроса, дали при моите надрани ботуши има смисъл да се ръся за някакви хубави семеринги. (не че са по-скъпи от оригиналните ...)

Мисля, че в chainreactioncycles.com ги имаше. И btw тези сините са прахоуловители, а под тях са семерингите - черните от снимката в линка.
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот Лифта » Нед Яну 03, 2010 10:22 pm

An1MaL написа:Мисля, че в chainreactioncycles.com ги имаше. И btw тези сините са прахоуловители, а черните са семерингите.

Прав си - има ги в ЦРЦ, само че са ги писали за марцоки и аз за това съм ги подминал. Иначе знам че черното са семеринги ама не се сетих на синьото как да му кажа :D
Аватар
Лифта

Мнениеот Capoeira » Нед Яну 03, 2010 10:30 pm

Лифта написа:
An1MaL написа:Мисля, че в chainreactioncycles.com ги имаше. И btw тези сините са прахоуловители, а черните са семерингите.

Прав си - има ги в ЦРЦ, само че са ги писали за марцоки и аз за това съм ги подминал. Иначе знам че черното са семеринги ама не се сетих на синьото как да му кажа :D

До колкото ми е известно и двете се казват семеринги, едните са маслените(черните) а другто са праховите(синьото)
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Яну 03, 2010 10:38 pm

Колега, Gecko продаваше един Boxxer преди време с именно такива семеринги. Свържи се с него, не вярвам да откаже да даде информация от къде ги е купил. Ако не се лъжа, цената, която той ми беше казал е около 60лв за 2 прахови и 2 маслени семеринга. Успех :agree:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот desinceto_st » Пон Яну 04, 2010 6:14 pm

Потърси в магазините за уплътнения,можеш да си вземеш комплект маслени (долните) за десетина лева.Иначе оригиналните за боксерите бяха 20-тина лева

Успех!
Аватар
desinceto_st

Рейтинг: 1240

Мнениеот Лифта » Пон Яну 04, 2010 8:05 pm

desinceto_st написа:Потърси в магазините за уплътнения,можеш да си вземеш комплект маслени (долните) за десетина лева.Иначе оригиналните за боксерите бяха 20-тина лева

Успех!

Което събужда в мен въпроса: Какво им е специалното на тези оплътнения ? По-меки ли са ? По-издръжливи ? С по-нисък коефициент на триене ? :idea:

@desinceto_st: Съмнявам се по магазините да имат оплътнения подходящи за вилка. Все пак не само диаметъра е фактор. Пък аз не гоня икономия, ами се целя в по-качественото. Мисля тази вилка след ремонта и профилактиката да я поддържам в добро състояние поне едно 2-3 години. :peace:
Аватар
Лифта

Мнениеот Capoeira » Пон Яну 04, 2010 8:15 pm

Нямаш си и представа какво има в магазина за уплътнения нали?
Това е все едно да кажеш че в магазина в който продават само лагери, нямат лагери като за твойто колело!!! :D :D :D
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Лифта » Пон Яну 04, 2010 8:41 pm

Capoeira написа:Нямаш си и представа какво има в магазина за уплътнения нали?

Бе ... прав си ... даже доста.
и все пак си беше чисто предположение :eyebrow:
Аватар
Лифта

Мнениеот bikerider » Пон Яну 04, 2010 9:17 pm

Лифта написа:Което събужда в мен въпроса: Какво им е специалното на тези оплътнения ? По-меки ли са ? По-издръжливи ? С по-нисък коефициент на триене ? :idea:

Tо си пише в сайта - струговани са от полиуретан, по-корави са, по-малко се гънат. Изработени са с по-малки толеранси, съответно искат повече време за разработване, но имат в пъти по-дълъг живот от фабричните. Нямат нужда от пружинки, съответно пропускат по-малко прах. Нямат нужда от омекотяване, само от смазване на тръбите. Изобщо, виж в сайта, пише още подробности.

Препоръчвам ти флуорополимерното масло на Finish Line, която продават в сайта за тях, от личен опит мога да кажа, че дори нормалните семеринги се държат страхотно след употреба.

desinceto_st написа:Потърси в магазините за уплътнения,можеш да си вземеш комплект маслени (долните) за десетина лева.

Сигурна ли си, че си разбрала за какво иде реч в темата? Май не.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Лифта » Пон Яну 04, 2010 9:24 pm

Ами аз по принцип ползвам силиконовия спрей на Мотип, за който разбрах от твоята тема. Вече не мисля да взимам тези семеринги. Маншона ме убеди, че няма нужда от такива "high-end" аксесоари, като се има предвид състоянието на подпорите (издрани са до известна степен) и това, че вилката не е на принципа на отворената маслена баня. Мерси на всички за разясненията :beer:
Аватар
Лифта

Мнениеот bikerider » Пон Яну 04, 2010 9:27 pm

Ако проблема е в надраните тръби - те се шлайфат, дупките се пълнят... всичко си зависи от теб. Инвестицията не е малка за такива части, но според мен се изплаща. Отчитай все пак, че си говорил с механик, който работи за търговец (ако още работи за Каймата де, не съм в час), а търговеца продава нови вилки. Ако искаш да си поддържаш вилката дълго време ги вземи и няма да сбъркаш. Успех.
Последна промяна bikerider на Пон Яну 04, 2010 9:30 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот desinceto_st » Пон Яну 04, 2010 9:29 pm

desinceto_st написа:Потърси в магазините за уплътнения,можеш да си вземеш комплект маслени (долните) за десетина лева.

Сигурна ли си, че си разбрала за какво иде реч в темата? Май не.[/quote]

Да,напълно.Даже има и по-евтини

@Лифта,личи си,че не си сменял семеринги преди,най-добре дай вилката в БАС да ти сменят всички уплътнения(маслените семеринги и прахоуловителите).Всичко ще излезе 50-60лв

Edit:
Лифта написа: и тези от 5 лева ще свършат същата работа (в моя случай поне). За мен отчасти отговора вече е ясен.

Вие явно не сте ме разбрали...и аз имах това предвид
Последна промяна desinceto_st на Пон Яну 04, 2010 9:50 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
desinceto_st

Рейтинг: 1240

Мнениеот bikerider » Пон Яну 04, 2010 9:31 pm

desinceto_st написа:Да,напълно.Даже има и по-евтини.

О да, за селските схеми "направи си сам" си права. В Щатите ги карат масово, сигурно нещо са сбъркани хората.
Аватар
bikerider

Мнениеот Holz » Пон Яну 04, 2010 9:35 pm

Е,има семеринги от 5лв и от 50лв.Всеки сам си решава :agree:
Както има една приказка - г*з знае две и двеста

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Лифта » Пон Яну 04, 2010 9:43 pm

bikerider написа:Сигурна ли си, че си разбрала за какво иде реч в темата? Май не.

desinceto_st написа:Да,напълно.Даже има и по-евтини

Гледай сега. Не мисля че си разбрала. На мене не ми е никакъв проблем (от техническа гледна точка) да си взема едни семеринги и да си ги тУра на вилката. Въпроса беше съвсем друг. Както каза Holz, семеринги има и за 5 и за 50 лева. Точно това е въпроса - има ли смисъл да взимаш семерингите за 50 лева, като и тези от 5 лева ще свършат същата работа (в моя случай поне). За мен отчасти отговора вече е ясен.
Последна промяна Лифта на Пон Яну 04, 2010 9:44 pm, променена общо 1 път
Аватар
Лифта

Мнениеот bikerider » Пон Яну 04, 2010 9:57 pm

С оглед на това, което си казал (ако не го беше казал, нямаше изобщо да се намесвам)
Лифта написа:Мисля тази вилка след ремонта и профилактиката да я поддържам в добро състояние поне едно 2-3 години

Лифта написа:има ли смисъл да взимаш семерингите за 50 лева

моя отговор е да (ако имаш предвид EFS в този цитат). Не забравяй за удължения интервал между профилактиките, изобщо сметни си разходите за поддръжка през тези 2-3 години в двата варианта и отговора ще си дойде сам. Аз съм дотук.
Аватар
bikerider

Мнениеот Лифта » Пон Яну 04, 2010 10:09 pm

Предполагам не е проблем тръбите да се загладят с фина шкурка, защото в противен случай ще наранят гумата и смисълта от хубавите семеринги ще е нулев :xx(:
Аватар
Лифта

Мнениеот bikerider » Вто Яну 05, 2010 7:41 am

Именно, ако има вдлъбнатини се пълнят с Epoxy Metal и се заглаждат пак така.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Вто Яну 05, 2010 11:12 am

bikerider написа:Ако проблема е в надраните тръби - те се шлайфат, дупките се пълнят... всичко си зависи от теб. Инвестицията не е малка за такива части, но според мен се изплаща. Отчитай все пак, че си говорил с механик, който работи за търговец (ако още работи за Каймата де, не съм в час), а търговеца продава нови вилки. Ако искаш да си поддържаш вилката дълго време ги вземи и няма да сбъркаш. Успех.

еее и таз добра :) :clap:
и няма да имам интерес да му взема пари за споменатия от теб рамонт ли? :)
стига моля ти се :)
нещата които му обясних изобщо не изхождат от изтъкнатата от теб причина, поради което, ако може, си върни думите назад. :)
предварително ти благодаря и се извинявам за оф-топика :peace:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Яну 05, 2010 11:30 am

:offtopic:
Що ли си знаех, че ще реагираш моментално... :)
Виж, Манш, казвах, че (ако все още работиш в магазина) работодателя ти има интерес да продава нови вилки, а не да сменя семеринги с такива удължаващи живота на някаква вилка. Думите ми не бяха относно теб, а относно мястото, където си вадиш хляба. Просто изтъквах, че продавача си гледа интереса. В тоя ред на мисли нямам какво да оттеглям към теб, но ако държиш - считай, че съм си оттеглил думите в частта, която споменава теб.
Аватар
bikerider

Мнениеот Лифта » Вто Яну 05, 2010 12:18 pm

Абе момчета, не се разправяите, моля ви се ! @bikerider На мене единственото, което ми трябва за да си правя профилактика на вилката са едни клещи за зегерки и 2 тубички със съответните масла, така че тук изобщо не става въпрос за бизнес и изкарване на пари :xx(:
Аватар
Лифта

Мнениеот veskoz » Вто Яну 05, 2010 2:09 pm

http://www.hubata-seals.com/bg/categories/seals.htm
Семерингите не са нищо особено, но прахозащитките са странни :crazy:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот ssickk » Съб Яну 16, 2010 6:59 am

и пробваи да си намериш от някъде смазка за ROCK SHOX-казва се BRUNOX-няма да повярваш как се отразява на мазната работа,силикона които ползваш деиства но на МАRZOCCHI семеринги те явно са по меки...имам и от 2та вида вилки и в момента 888 и PIKE. а и за маслените семеринги СЕ намират в магазините и са по добри от тези на R.S.аз също съм си слагал такива .успех с дилемата...
ssickk

Рейтинг: 1176

Мнениеот axelmax » Съб Яну 16, 2010 12:08 pm

На RS праховите семеринги са силиконови, на МЗ не.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ssickk » Нед Яну 17, 2010 2:24 pm

разликата е очевидна и огромна,мисълта ми е че този спреи на Мотип почти не върши работа при Р.Ш.докато с Марзочито прави голяма разлика преди и след употреба.Паика съм го мазал с кво ли не,само БРУНОКСА му деиства става супер мазен и то за дълго време,с Мотип-а само го зачистваш и тва е.. доколкото разбрах един флакон 500мл е към 15-20 лв нещо такова но го имало он-лаин някъде си...и аз не вярвах в началото че е много по различен ама вече се убедих незнам само кво ще правя като свърши :dontknow:
ssickk

Рейтинг: 1176

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд