Iron Horse 7.7 + DHX 5.0 air?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Iron Horse 7.7 + DHX 5.0 air?

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Яну 18, 2010 12:15 am

Здравейте, колеги, имам кратък въпрос относно комбинацията на рамка Iron Horse 7 point 7 с шок Fox DHX 5.0 Air. Окачването ще работи ли както трябва с въздушен шок? Четох в чуждите форуми, че специално за тази рамка се налага пренареждане на шайбита не обикновените приужинни шокове, понеже не работела добре с фабричната подредба. Ще има ли проблем обаче с въздушния, мисля, че тази рамка се кара с пружина около 350-400 либри за човек с моето тегло - 80кг. Моля само за отговори от компетентни хора, които са карали DW Link окачване с въздухарка отзад. Благодаря предварително.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Re: Iron Horse 7.7 + DHX 5.0 air?

Мнениеот PtD » Пон Яну 18, 2010 4:07 am

Tова е въпрос, от който съм се интересувал, защото карам 7. - от наученото следва, че въздушен шок не е подходящ за тази рамка. :peace:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 18, 2010 12:05 pm

доколкото знам тази рамка изисква тунинг на шока, за да работи като хората. не е ли възможно да се направи тунинг и на въздушната версия, за да си върши работата като хората, или въобще няма как да стане това? :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Яну 18, 2010 1:49 pm

Изключвам варианта с тунинговане на въздушния шок. Дори и да е възможно, не бих рискувал здравето му. Благодаря за отговорите. Ако е възможно, моля споделете в какво се изразява несъвместимостта на рамката с въздушен шок. Благодаря предварително.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот airborneone » Пон Яну 18, 2010 3:24 pm

hitar_potar написа:доколкото знам тази рамка изисква тунинг на шока, за да работи като хората. не е ли възможно да се направи тунинг и на въздушната версия, за да си върши работата като хората, или въобще няма как да стане това? :dontknow:

Що се отнася до Push, със сигурост Не става на въздушен DHX.
Aко Sasho_snegorina може да си намери стар (едит : въздушен 5ти елемент ) с подходящая размер, може би няма да има такъв проблем...

Sasho_snegorina написа:Ще има ли проблем обаче с въздушния, мисля, че тази рамка се кара с пружина около 350-400 либри за човек с моето тегло - 80кг.

Сашо, не е проблема че въдушния шок не може да се напомпа до приблизително тази твърдост на пружината, ако това си си мислил.

@дафчов, едит-нал съм се, мерси :agree:

Птд да сподели опита си на конкретната рамка и амортицьори.
Моето скромно мнение е че DHX + Push, много арно ще лепнат на тази рамка.
Последна промяна airborneone на Пон Яну 18, 2010 3:46 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
airborneone

Мнениеот daf4ov » Пон Яну 18, 2010 3:29 pm

airborneone написа:Aко Sasho_snegorina може да си намери стар 5 елемент с подходящая размер, може би няма да има такъв проблем...

Swinger ще стане ли?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Capoeira » Пон Яну 18, 2010 3:53 pm

Kotka12 мисля че беше пробвал, различен от подходящия шок, след опита му да замени Metel с по-хубав се наложи да си търси пак шок от IH свалян. Основното което каза ако не греша, е че работата става доста мудна и нито една настройка на шока не може да я накара да се забърза, в твоя случай поначало DHX Air e малко по муден от пружинния и предполагам че веднага ще осетиш косура в работата на рамката.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот PtD » Пон Яну 18, 2010 4:25 pm

Ако добре си спомням, прогресивността на DW-Link окачването, комбинирана с прогресивността на въздушния шок водеха до недобро поведение.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд