Formula Oro K 24 vs Avid elexir 5/R

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Formula Oro K 24 vs Avid elexir 5/R

Мнениеот Doncho* » Пон Апр 19, 2010 5:36 pm

Здравейте, искам да си взема чифт спирачки, но дилемата е такава, че се чудя каква е разликата м/у спирачките освен
теглата и външният вид :) Знам също че елексира е по - хаплива спирачка, но ме интересува дали спирачните сили на спирачките
имат някаква особенна разлика :) За всички + и - нуси на спирачките ще съм доволен да ги знам от преди да ги взема :)
Благодаря на всички предварително :beer: :beer: :beer: Със спирачките ще се карат за сега на твърда рамка и ще се спуска...същот така съм 55 килограма :beer:
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Re: Formula Oro K 24 vs Avid elexir 5/R

Мнениеот biker-kj » Пон Апр 19, 2010 5:53 pm

Една настройка повече има Формулата - промяна на контактната точна на накладките(без инструмент)! Формула са едни от най-безпроблемните спирачки на пазара. Спирачната сила е може би малко по-голяма от тази на Джуси 7!
Модулация - еквивалент на Формула и обратно! ;)
Сравнение м/у спирачките не може да се прави ,решението в твоя случей се казва К24 ,просто спирачката е един клас над Елексир 5/Р ,само заради едната настройка в повече ,ако щеш ,но не и само! :evil:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Thunder » Пон Апр 19, 2010 6:09 pm

Дончо и Праза ти го каза с едни ротори 185/160 не бих се замислил между двете спирачки аз съм много доволен от Meгите и съжалявам че до сега съм карал Aвид (може би не съм оцелил на спирачки),но и от мене имаш глас за Формула!Ако си ги земеш имаш мач мейкър подарък,защото аз малко се прецаках когато си го купих от chain reaction мислех че е за Мега,а той се оказа за ОRO серията.
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот hitar_potar » Пон Апр 19, 2010 7:07 pm

посочените еликсири въобще не са от ;еновия диапазон на К24, по-скоро обърни взор към еликсир CR - същите настройки като ОРО-то, откъм спирачна сила и модулация трябва да е същото като моя еликсир R, което ще рече МНОГО силна, и много модулация. за надеждност - карам си авидите от година и половина и досега не съм обезвъздушавал, все още съм с оригиналните накладки (а аз ги пека много, понеже съм тежък), и въобще никакви проблеми не съм имал с тях.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Amanite » Нед Апр 25, 2010 6:02 pm

Ами ето и моето мнение:
Формулата има много плюсове, като:
1. Изобилие от резервни части и консумативи
2. Готин дизайн
3. Наистина качествена изработка и др.
Но Еликсира също не е за изхвърляне - негови плюсове са:
1. Много агресивният им начин на работа (хапят бая, за разлика от к24-ката...)
2. Лостчето е направено по-удобно
3. Изработката им е също на ниво и др.

Всичко това е субективно мнение, наясно съм, че не всички мислите така, затова го подчертавам още веднъж, това са си моите впечатления.
Аз карам с еликсир и си го харесвам много. Освен това за 1 година някъде, нито съм обезвъздушавал, нито съм имал проблеми... а накладките наистина свършват бавно, аз също още съм си с оригиналните! От мен още един глас за еликсир! :) :beer:
Сакам да съм змия, ем да си вървим, ем да си лежим! :D
Аватар
Amanite

Рейтинг: 1138

Мнениеот Doncho* » Нед Апр 25, 2010 8:53 pm

Взех си елексири , благодаря на всички за мненията и съветите :beer:
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд