DCannon DH300

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DCannon DH300

Мнениеот WestIce » Вто Апр 20, 2010 4:30 pm

Здравейте!

Чудя се да закупя горепосочения шок. 240мм е размера. Притеснява ме че няма преливник и от там настройките за бърза и бавна компресия. Има само rebound и помпене. Цената му е 110лв. Свален е от G9 чисто нов. Ако някой знае нещо за този шок нека сподели някакво мнение...
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Re: DCannon DH300

Мнениеот ssickk » Съб Май 15, 2010 11:59 pm

за тия пари по хубав няма да намериш...иначе не са лоши като качество и работа ,,,, ако имаш кинти фирмите за шокове за мен са две -екс фюжън и фокс....
ssickk

Рейтинг: 1176

Мнениеот hitar_potar » Нед Май 16, 2010 8:41 pm

ssickk написа:... ако имаш кинти фирмите за шокове за мен са две -екс фюжън и фокс....

баси изказването, честно! :rofl: :rofl: :rofl:
ако имаш пари, фирмите са далеч повече от 2. ;) конкретно за ситуацията, ако нямаш пари - земай го. моя съвет обаче е да донадиш още някой лев и да взечеш нещо с преливник. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот WestIce » Пон Май 17, 2010 9:21 am

Аз вече реших, че ще си правя колекция. Засега имам 5-th Element, но ще взема и Fox Van R и споменатия вече DCannon. Който най ми допадне - нещо ге оставя. :D
Аватар
WestIce

Мнениеот hitar_potar » Пон Май 17, 2010 9:36 am

а колко по-лесно би било да изчакалиш един фокс DHX от ибей за 200лв. и да ти е мирна главата? :D пък не е само фокса - има и рокота, има и манитута от новите, безпроблемните мдели. въобще - избора е голям. :D
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Пон Май 17, 2010 9:43 am

WestIce написа:Аз вече реших, че ще си правя колекция. Засега имам 5-th Element, но ще взема и Fox Van R и споменатия вече DCannon. Който най ми допадне - нещо ге оставя. :D

5тия елемент случайно да е въздушен?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот WestIce » Пон Май 17, 2010 9:50 am

@hitar_potar - незнам как стоят нещата с поръчките от чужбина - затова не искам от там.

@airbornеone - случайно не е въздушен, а пружинен. ;)
Аватар
WestIce

Мнениеот WestIce » Пон Май 17, 2010 12:49 pm

Всъщност не се сетих да попитам - добра идея ли е да сменя 5-th element с Fox Van R (с преливник и вентил). Четох в MTBR мнения за различни шокове, но няма единодушно мнение. Един казва че 5-th/Fox/Roco абе той еди кво си... тече, друг казва че не тече и че е много готин шок. Пълна обърквация. Сега най-голямата ми чуденка е дали да сменям 5-th Element с Fox Van R / DCannon DH600. Доколкото знам 5-th element лесно протичат защото уплътненията при врътките/вентила се скапвали лесно от употребяването на врътките/вентила и освен това е доста тежък шок. Fox-чето в mtbr.com го дават 355гр. Просто 5-th а се сгъва/разгъва по различен начин в различните см на буталото (не ме кефи). Аз искам шока ми да работи еднакво (сгъва се еднакво през целия си ход и се разгъва еднакво през целия си ход). Да го приемем линейно. Не обичам адски прогресивни шокове. Може да има прогресия, но малка. Затова се насочвам към Van R, но никога не съм пробвал такъв и си нямам на идея дали е по-добър от 5-th element. Моля ако някой кара Fox Van R с преливник да сподели мнение и усеща ли се липсата на врътката compression.
Аватар
WestIce

Мнениеот airborneone » Пон Май 17, 2010 2:02 pm

WestIce написа: Просто 5-th а се сгъва/разгъва по различен начин в различните см на буталото (не ме кефи). Аз искам шока ми да работи еднакво (сгъва се еднакво през целия си ход и се разгъва еднакво през целия си ход). Да го приемем линейно. Не обичам адски прогресивни шокове,

Ти май не осъзнаваш колко пари дават хората за да имам работещи настройки на хай и лол спийд компресия/рибаунд...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот ssickk » Вто Май 18, 2010 11:29 pm

батка ти верно не знаеш какво искаш,??това е се едно да сравняваш механична спирачка и хидрвлика <наи образно казано иначе за шоковете-Елемента е това което е един хубав скъп шок-има всички настроики на компресията и можеш да си го правиш според това къде ще караш,друг е ?-са дали можеш лесно да стигаш до врътките,аз имах много проблем с това но иначе си работеше супер,като сложих Фокса усетих липсата на ботъм аут компр. колелото стана супер линеино и като си в гората тои си е почти през цялото време на края на хода,е не го стигах но не беше ''моито'' си усещане,така че си реши дали искаш този ''ефект''или ще си вземеш елемента-него можеш да го настроиш по същтия начин но имаш и дуги варианти .пък и ако протече може и да се оправи,не е невъзможно ...успех с дилемата :popcorn:
ssickk

Рейтинг: 1176

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд