ЕВТИНА Fullface каска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ЕВТИНА Fullface каска

Мнениеот borigata » Нед Яну 31, 2010 9:15 am

От къде да си взема по-евтина фул фейс каска? Чух че в Илиянци се продавали така по евтини но нз :dontknow: :dontknow: :^:
borigata

Рейтинг: 1015

Re: ЕВТИНА Fullface каска

Мнениеот SnoWoLf » Нед Яну 31, 2010 11:30 am

И аз си търся но за сега най-ефтината дет сам виждал е на DRAG http://screambikes.eu/kaski/velosipeden ... amuci.html
SnoWoLf

Рейтинг: 1180

Мнениеот LuSKa7a » Нед Яну 31, 2010 12:34 pm

Незнам колко 'ЕВТИНА' искаш да е,нооо има добри предложения в раздел "Пазар" -> viewforum.php?f=20 гледах някой каски за по 50лв в доста добро състояние :peace:
Пък ако искаш чисто нови,мисля че най-евтиния вариант добри каски са на Drag :popcorn: А тези Fullface в Илиянци нещо не ми вдъхват доверие :lol: незнам,някой ако е гледал - да каже :smash:
MouNTainBike - Не Става Само С Каране..Трябва И Да Си Без Акъл..: )
[Разменям диск 160мм + преходник -преден- на Avid , за диск 185мм + преходник за него]
LuSKa7a

Рейтинг: 1200

Мнениеот nqkoiem4o » Нед Яну 31, 2010 1:15 pm

Kаската от Илиянци: След 10 минути каране с нея от мен течеше вода.Не се проветрява.Половината дунапрени се свалят.
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот azze » Нед Яну 31, 2010 1:52 pm

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=2002 - 73 лева

@kojota - това тегло или не е реално,или е постигнато с компромиси.Или и двете.Поне аз така мисля.
Последна промяна azze на Нед Яну 31, 2010 2:00 pm, променена общо 2 пъти
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот kojota » Нед Яну 31, 2010 1:55 pm

Хм - тази изглежда прилично - а и теглото е повече от добро - някой да има преки впечатления?!
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот Alpina » Нед Яну 31, 2010 2:15 pm

kojota, хората които могат да дадат обективно мнение, едва ли изобщо биха я погледнали, а мнението на тези които са си я взели - едва ли трябва да се взима предвид :beer:
Така че не разбирам какво очакваш да чуеш ;)
Аз лично не бих я и пробвал... както остава да дам тези пари на вятъра.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пон Фев 01, 2010 10:57 am

@borigata
Първо провери в ЧЗВ-то. Прегледай с търсачката за това което те интересува.
Във Форума има интересни теми със сравнения на каски, както и много коментари към тях.
Не си прави шега с каска от Илиянци. С протекцията по принцип не бива да се правят компромиси. Ако нямаш в момента финансовата възможност, спестявай пари и се насочи към нещо изпробвано и тествано от повече хора. Каските които продават на Илиянци са за кросови или пистови мотори. Имаше на времето Star Rider каски които бях 1:1 с каските Drag, но при тях козирката беше статична, бяха с тегло от 1300 грама което е наистина много за Фул Фейс каска за колоездене. В момента в Чейн Реакшън Сайкъл има намаления на каски, може от там да си поръчаш. Само не искай да ти се даде линк за такава намалена каска, потърси сам.
Добре де, ето ти линк, че ми е малко гузно :D :
661 Evolution Full Face Helmet From £60.00
Давам само пример. В момента всички размери са на 60 паунда. За да не питаш по колко е паунда, ще ти кажа да си потърсиш сам. И за да не питаш как да поръчаш, пак ще ти кажа да потърсиш сам. :)
Има избор от към евтини и що годе качествени каски.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 7:44 pm

Каската от Илиянция е пЪлен БОКЛУК!
Каската в Дими Байк що годе бива,но е от некачествен материал - лоша протекция.Просто 700грама за 70 лева = не става пич!
В ЦРЦ Евото е много добЪр избор,но за мен най-добре е 2ра рЪка!

КАРАЙКИ С ФУЛ ФЕЙС ЗА 50 ЛЕВА НОВ,РИСКУВАш ЖИВОТА СИ!!! :wiltel: :wiltel:

Ако нямаш пари за каска,СЪБЕРИ ИЛИ КУПИ 2РА РЪКА
Абе, тая кал по гумите що мирише на лайна???
Аватар
niki1

Рейтинг: 917

Мнениеот did » Вто Фев 02, 2010 7:54 pm

niki1 написа:Ако нямаш пари за каска,СЪБЕРИ ИЛИ КУПИ 2РА РЪКА

В никакъв случай!!!

При каските, дори и да няма външни признаци от удар, може пълнежът да е пострадал и това не се вижда!

Точно пък каски НИКОГА не се купуват втора употреба, освен ако не си сигурен, че човекът е безкрайно коректен и може да се вярва на всяка негова дума и гаранция (например както е при kotka12, който си продава XXXXL шлема :D ). От непознат продавач, каска не се купува!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mil4o3 » Вто Фев 02, 2010 7:59 pm

Здравей.Според мен единия избор е на TSG big drop http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 432&lang=2 . Или втория избор е малко по скъп ,но си струва повече стига да знаеш език-а http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24915 . Успех с избора :beer:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот niki1 » Вто Фев 02, 2010 8:18 pm

did написа:
niki1 написа:Ако нямаш пари за каска,СЪБЕРИ ИЛИ КУПИ 2РА РЪКА

В никакъв случай!!!

При каските, дори и да няма външни признаци от удар, може пълнежът да е пострадал и това не се вижда!

Точно пък каски НИКОГА не се купуват втора употреба, освен ако не си сигурен, че човекът е безкрайно коректен и може да се вярва на всяка негова дума и гаранция (например както е при kotka12, който си продава XXXXL шлема :D ). От непознат продавач, каска не се купува!

По-добре 2ра ръка,отколкото каска от Илиянци ''фул феис'' за 50 лева!Ако имаш 50 лева , по-добре ли е според да си вземеш някоя от тези каски от илиянци,или една 2ра ръка , да кажем, Белл Балистик.Според мен е много по-опасно да се кара с такива каски с неясен произход , защото те изобщо не са направени от подходящи материали и не са покрили никакви ИЗИСКВАНИЯ!!!
Абе, тая кал по гумите що мирише на лайна???
Аватар
niki1

Рейтинг: 917

Мнениеот King Rat » Сря Фев 03, 2010 11:23 am

По-добре събери малко повече пари и си купи някаква по добра каска, че няма смисъл да рискуваш да взаемеш нещо и то да се счуши на първото падане :nono: :peace:
"Докъдето и да си стигнал, продължавай да вървиш."
Аватар
King Rat

Рейтинг: 1183

Мнениеот Daniel Panev » Сря Фев 03, 2010 4:24 pm

King Rat написа:По-добре събери малко повече пари и си купи някаква по добра каска, че няма смисъл да рискуваш да взаемеш нещо и то да се счуши на първото падане :nono: :peace:

Е то... не им ли е идеята на каските да се счупят те при падане?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот X_NRG » Сря Фев 03, 2010 4:46 pm

Моята пък защо не се е чупила като съм падал? Уж е хубава... :dontknow:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот azze » Сря Фев 03, 2010 5:10 pm

X_NRG написа:Моята пък защо не се е чупила като съм падал? Уж е хубава... :dontknow:

Материалът вътре (някакъв вид пяна доколкото знам) е с цел поемане на енегрията от удара,но при много силен удар каската може да се счупи.Все пак това не би трябвало да е идеята - пяната в каската няма да помага,ако "черупката" е строшена на 100 части.

@borigata
Каска втора ръка наистина не купувай!Самите производители предупреждават след силен удар,дори и да няма следи от пукване по каската,тя да не се използва повече и да се смени. Както did е казал,не можеш да се довериш на непознат куповач - на някой няма да му дреме за главата ти,а за кинтите,които му дадеш.

Евтина,евтина,ама кило и 600. :erm: Дори един Драг на същата цена е 200-300 грама по-лек.Здравината не мога да коментирам.

Ако имаш възможност - CRC. :agree: Поразгледай сайта.Можеш да си вземеш прилична каска за горе-долу 100 лева,ако размерите,които имат,ти вършат работа.

edit:
X_NRG написа:azze, бях саркастичен с горния си пост. :)

Така и предположих,но се подсигурих. :D
Последна промяна azze на Сря Фев 03, 2010 6:06 pm, променена общо 1 път
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот X_NRG » Сря Фев 03, 2010 5:45 pm

azze, бях саркастичен с горния си пост. :) Иначе си напълно прав. :agree:
А всъщност съм карал с Drag каска и не е чак толкова лоша. Тежи повечко и визьорът (каската беше от по старите модели) се намираше много ниско, та малко орязваше от "гледката", но дочувам, че в новите модели е поправено. Падал съм и с нея и не е като да не ме е спасявала... Евтин вариант без много компромиси, освен разбира се теглото. :)
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот XEK » Сря Фев 03, 2010 9:31 pm

X_NRG написа:azze, бях саркастичен с горния си пост. :) Иначе си напълно прав. :agree:
А всъщност съм карал с Drag каска и не е чак толкова лоша. Тежи повечко и визьорът (каската беше от по старите модели) се намираше много ниско, та малко орязваше от "гледката", но дочувам, че в новите модели е поправено. Падал съм и с нея и не е като да не ме е спасявала... Евтин вариант без много компромиси, освен разбира се теглото. :)

абе и каквато и каска да сложиш пак няма да е "като да не те е спасявала". роля играе и как ще се пребиеш, все пак и това трялва да се учи.

евтиният вариант му разбираш кусурите (визьора, теглото, ...) и после се питаш защо не даде още малко пари за по-доброто
да не забравяме, че мсяка каска си има сертификати, но сгодите и качеството като пяни и твърдина правят каската по-добра от друга, която има същия сертификат примерно
@автор от към протекция не те съветвам да взимайш най-евтиното, ще се отплати с времето. а и зависи как караш, ако беснееш забрави за заглавието на темата,
наистина в момента в чейна има доста оферти и има добри неща за същата цена на Драга примерно , но с оромна разлика в качеството :agree:
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот X_NRG » Сря Фев 03, 2010 11:54 pm

Винаги можеш да додадеш още малко пари за по-хубава каска и още малко за още по-хубава, но в крайна сметка авторът на темата иска по-евтина каска, защото явно няма повече пари. Аз само споменах опита си с каска на Drag. Иначе и ти си прав, че излагаш повече варианти за избор. :) В CRC в момента наистина има хубави оферти.
Като цяло просто не бях съгласен с идеята, че една каска трябва да се счупи при падане. Тя малко или много играе И ролята на амортисьор за главата, т.е. идеята и е да предпазва и до колкото може омекотява ударите, а не да се троши при тях.
Peace. :peace:
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот mil4o3 » Пет Фев 05, 2010 5:09 pm

е кажи последно какаво избра да знаем какво да копуваме и какво нее. :wavey:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот THEZOGGO » Пет Фев 05, 2010 6:06 pm

mil4o3 написа:е кажи последно какаво избра да знаем какво да копуваме и какво нее. :wavey:

Да беше казал поне с какви пари разполагаш. Защото ето ти една каска която може да си купиш по принцип.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот borigata » Пет Фев 05, 2010 7:30 pm

Разполагам с 70 лв не 460 :D :D :lol: :deal:
borigata

Рейтинг: 1015

Мнениеот azze » Пет Фев 05, 2010 8:07 pm

borigata написа:Разполагам с 70 лв не 460 :D :D :lol: :deal:

Събирай пари,най-разумно ми се струва.Като събереш около 100-120,поразгледай дали някой размер намалена каска от CRC е подходящ за теб.(Май се повтарям. :dontknow: )
Между другото,каската,която THEZOGGO показва,не е 460 лева,а 460 паунда = ~1000 лева. :lol:
Аватар
azze

Мнениеот king of bike » Нед Май 23, 2010 5:46 pm

kojota написа:Хм - тази изглежда прилично - а и теглото е повече от добро - някой да има преки впечатления?!
Аз карам са такава каска и теглото наистина е такова и проветрява много добре и е здрава :beer: :beer:
ВИНАГИ КАРАИТЕ С КАСКА
Аватар
king of bike

Рейтинг: 1145

Мнениеот flair » Съб Май 29, 2010 8:49 pm

borigata написа:От къде да си взема по-евтина фул фейс каска? Чух че в Илиянци се продавали така по евтини но нз :dontknow: :dontknow: :^:

Да има в Илиянци , един приятел си е купил такава за 65 лв. , мисля че ми каза , но е много тежка и почти няма дупки по нея за проветряване . Не става за лятото . Общо-Взето не . По-добре Worker от dimi-bike за 75 лв :beer:
ИзображениеЯки каки аз набирам, после вкъщи ги прибирам, алкохола абсорбирам..целия дайте гоИзображение
Аватар
flair

Рейтинг: 1230

Мнениеот vesquto » Съб Май 29, 2010 9:43 pm

Да не се повтарям и от другата тема.... Като си купиш евтина каска, след това евтина глава няма да намериш!!! Аз самия се циганях за каска, но след няколко падания, вече не съжалявам, че си купих по-скъпата (нормална)!
Събери повечко пари и си купи някой качествен модел примерно на 661 или на Bell или в краен случай някой Drag за 159лв или TSG. Точно с протекцията компоромиси не бива да се правят, а и най-малкия проблем на каските от илиянци им е проветрението или тва, че едната тежала със 150гр (едно пакетче фъстъци) повече от другата !!! Кратуната ти е по-важна от тъпите кинти, които така или иначе след два месеца ше ти е все тая дали са били със 100ина лв повече или не!

П.С. Аз съм всепризнат еврейн и си броя всяка стотинка, но все пак си взех 661 Strike за 199лв, за момента не ми е правило впечатление да ми запарва и да е горещо, за разлика от бронята например, не е от най-леките, но все пак ти е за спускане и няколко грама повече или по-малко няма да ти променят карането, Comp-a ми се струва доста по-лека и "хладна" от Strike, макар че само я изпорбвах в магазина, но и не изглежда толкова солидна като изработка! И все пак се води сравнително евтина каска (159лв), а определено е доста качествена! :peace:
korekom
vesquto

Рейтинг: 1200

Мнениеот joro55 » Съб Юни 05, 2010 9:53 am

borigata написа:От къде да си взема по-евтина фул фейс каска? Чух че в Илиянци се продавали така по евтини но нз :dontknow: :dontknow: :^:

Ако си вземеш от Илиянци каска ще съжеляваш много.
joro55

Рейтинг: 1045

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд