от jd » Чет Юни 17, 2010 2:46 pm
Карам с такъв шлем, след като зимата паднах и сцепих стария ми шлем (Bell Bellistic).
Впечателния и сравнения между двата:
+
Доста по-удобен от Белистика. Меките подплънки отпределно са повече и създават повече комфорт. (Аз нося размер М, така че ги сравнявам като се има това превид). Каишките са доста по-добре изработени и съответно по-удобни. Дават го едно ниво по-високо като протекция, в сравнение с Белистика, като хубавото е, че това не е за сметка на теглото (Белистика беше 950гр., Дропа е ~1050гр.)
-
Доста по-непроветлив е, или поне ми се струва, че ми се поти главата повече в Дропа, отколкото в Белистика.
При един и същи размер (М), Белистика ми стягаше повече, а Дропа има малко "slack". В рамките на безопасния слак е, но все пак има малко. Каската не се върти - тоест да създава потенциален риск за контузия при падане от това "че е хлабата каската". Просто при Белистика размера беше 54-56, а при Дропа е 53-58.
Като цяло съм доволен от новия шлем. Той тепърва има да бъде каран по-активно, но до момента е това като впечатления.