Маска под която се побират очила...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маска под която се побират очила...

Мнениеот zafirovp » Съб Юни 05, 2010 12:08 am

Здравейте,
след много търсене по магазини в София така и не успях да открия въпросната маска. Няма как всеки спускач, който има проблеми с очите да кара без маска. Не мога да кажа, че се спускам, по скоро се уча и събирам средства за подходящо колело. Най-обичам да карам в кал но даже и огромните калници не помагат. Реших да постна такава тема след като се допитах в темата за кратки въпроси но не открих нищо. Също така огромен проблем е, че при по-високи скорости очите ми са насълзяват и ако не спра до 2 секунди просто губя всякаква видимост. Ако знаете подобен модел маски или алтернативи моля споделете ги. Очила с специфична кривина отпадат от сега, тъй като на мен и доста голяма част от хората им се завива свят от тях.

Мерси :agree:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Маска под която се побират очила...

Мнениеот outfaced » Съб Юни 05, 2010 12:29 am

zafirovp написа:Здравейте,
след много търсене по магазини в София така и не успях да открия въпросната маска. Няма как всеки спускач, който има проблеми с очите да кара без маска. Не мога да кажа, че се спускам, по скоро се уча и събирам средства за подходящо колело. Най-обичам да карам в кал но даже и огромните калници не помагат. Реших да постна такава тема след като се допитах в темата за кратки въпроси но не открих нищо. Също така огромен проблем е, че при по-високи скорости очите ми са насълзяват и ако не спра до 2 секунди просто губя всякаква видимост. Ако знаете подобен модел маски или алтернативи моля споделете ги. Очила с специфична кривина отпадат от сега, тъй като на мен и доста голяма част от хората им се завива свят от тях.

Мерси :agree:

сложи лещи и не се мъчи
viewtopic.php?f=9&t=19313
viewtopic.php?t=18086
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот ninjea » Чет Юни 17, 2010 7:19 am

и аз карам с лещи, препоръчвам ти го. Струват 30тина лева е се сменят на 3 месеца, поне мойте са така. Иначе има по-евтини, които се сменят на 1 месец. Малко трудно се свиква да си ги слагаш в началото, ама после се слагат за секунди. За екстремни спортове друга смислена алтернатива няма!
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот STAFF » Чет Юни 17, 2010 8:31 am

@ zafirovp
Tърси маски с индекс OTG (Оver The Glasses) - те са със специална по-обемиста конструкция и специфично уплътнение, което позволява носене на обикновени рамки под тях. Почти няма производител, който да не прави по няколко такива модела за ски, вероятно има и модели за MX/MTB.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот imbecile » Чет Юни 17, 2010 10:51 am

http://www.smithoptics.com/Option-OTG-E ... l?fl=flase

Примерна цена:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-SMITH-OPTION-OTG-ENDURO-MOTORCYCLE-GOGGLES-BLACK-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35a9b74c8aQQitemZ230480628874QQptZApparelQ5fMerchandise#ht_2157wt_773

+ Достатъчно широка и удобна за употреба с очила, макар да ми се наложи да поизрежа малко от дунапрена, за да покрива добре страничните рамки на очилата (моите са малко по-дебели и широки, може и това да е причината) ;
+ Проветрива, не се изпотява плаката. Изпотяват се самите очила...

- Малко по-висок отвор за носа, което може леко да дразни.
- Плаката се драска лесно, особено при почистване трябва да се внимава.
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот hrissim » Чет Юни 17, 2010 9:57 pm

imbecile написа:http://www.smithoptics.com/Option-OTG-Enduro_16_1056.html?fl=flase

Примерна цена:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-SMITH-OPTION-OTG-ENDURO-MOTORCYCLE-GOGGLES-BLACK-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35a9b74c8aQQitemZ230480628874QQptZApparelQ5fMerchandise#ht_2157wt_773

+ Достатъчно широка и удобна за употреба с очила, макар да ми се наложи да поизрежа малко от дунапрена, за да покрива добре страничните рамки на очилата (моите са малко по-дебели и широки, може и това да е причината) ;
+ Проветрива, не се изпотява плаката. Изпотяват се самите очила...

- Малко по-висок отвор за носа, което може леко да дразни.
- Плаката се драска лесно, особено при почистване трябва да се внимава.

:agree:

По-скоро този модел ще му свърши работа. Имам такива от 2003г. Нищо не се изпотява при каквито и да е условия.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд