Marzocchi Drop Off vs. All Mountain sl

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Marzocchi Drop Off vs. All Mountain sl

Мнениеот martiman96 » Чет Юли 01, 2010 8:56 pm

Чудя се, коя от двете вилки да избера. Или по-точно това: viewtopic.php?f=17&t=73405 или това: viewtopic.php?f=17&t=73368. Вилката ще се кара freeride. Ще се слага на рамка Drag Climber 09. Аз тежа 75кг. и съм висок 1.70. :beer:
п.с. Ето снимки на дроп офф-а : http://www.pinkbike.com/photo/5279170/
Ето и на All mountain-а :
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (37.67 KiB) Прегледано 1244 пъти
,
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (34.53 KiB) Прегледано 1243 пъти
,
Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (36.64 KiB) Прегледано 1245 пъти
,
Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (35.55 KiB) Прегледано 1241 пъти
.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТТЕ!
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Re: Marzocchi Drop Off vs. All Mountain sl

Мнениеот martiman96 » Чет Юли 01, 2010 9:46 pm

Моля ви, трябва ми спешно!!
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Юли 01, 2010 10:01 pm

Тъй като сме в раздел DH и FR по-уместно може би бил Drop Off-a. Карал съм AM1SL, като цяло бях доволен, но в твоя случай заключването на АМ-а не ти върши работа( показаната от теб вилка е с TST2(само заключване), a не TST5(с 5 степенни на втърдяване(което за спускане пак не ти върши работа освен ако няма да катериш нагоре)). Също така DO-a е сравнително по-здрав според мен :). Също така системата АТА е крайно нестабилна.. ;). Ако ще караш само надолу DO-a, ако ще караш и нагоре(при това повечко) АМ-а. Лично МОЯ избор би бил DO-a, като бивш собственик на AM1SL и Drop Off II, настоящ 66 RC2X :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Capoeira » Чет Юли 01, 2010 10:20 pm

Ауууу тоз дроп оф е толкова ОЕМ, че чак е скастрен като някое XCM. Няма рибаунд има само два вентила за помпане. Въобще аз все си мисля,че вилка без компресия за спускане е малко рисковано да си взимаш, защото може да го има ефекта "уау" или "бах тоз ботом аут", а вилка и без рибаунд е вече несериозно. Единствения минус на АМ-а е АТА системата която просто рано или късно ще сдаде багажа, иначе е и по-здрава и по работеща.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот TheMadFreshBoy » Чет Юли 01, 2010 10:23 pm

Drop off-a има ребаунд, но е вътрешен, затова не се вижда :Д ... при мен беше добре настроен според килограмите ми и не ми боцкаше ботъм :)
И се съмнявам, че АМ е работи по-добре от Дроп Оф-а.Тоя Дроп оф работи толко мазно, за разлика от сегашните вилки, които са пълна боза ...
Айде ще си трая, щото вилката е моя и ще кажете, че си правя реклама ...

Нека чуем "разбирачите", които не са карали такава вилка даже ...
TheMadFreshBoy

Рейтинг: 1135

Мнениеот Night_Falcon » Чет Юли 01, 2010 11:41 pm

To ако всичко за работата на 1 вилка беше в мазнотията... марзочи щяха да са номер 1, а рокшокс - далечно минало :rofl:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот dzvongi » Пет Юли 02, 2010 8:23 am

TheMadFreshBoy написа:Drop off-a има ребаунд, но е вътрешен, затова не се вижда :Д ... при мен беше добре настроен според килограмите ми и не ми боцкаше ботъм :)
И се съмнявам, че АМ е работи по-добре от Дроп Оф-а.Тоя Дроп оф работи толко мазно, за разлика от сегашните вилки, които са пълна боза ...
Айде ще си трая, щото вилката е моя и ще кажете, че си правя реклама ...

Нека чуем "разбирачите", които не са карали такава вилка даже ...

"разбирачите" като тебе ,които не са карали повече от една вилка (тази която продаваш) да си траят(минуса беше от мен).
Как разбра че новите вилки са боза дадохати ти ги да ги натиснеш веднъж два пъти и ти каза като разбирач "мани боза" :D .
Направо мнението ти по-добре да го игнорират всички ,които се занимават с какъвто и да е спорт свързан с колоездене.

За да не съм офтопик ,карал съм вилка без настройка на компресията и да ти кажа може би заради килограмите(110кг) ,но хич не ми беше удобна.Компресията не е само за глезотия.
Проблема от части се оправя с различни масла ,но ако си между двете какво на алхимик ли ще се правиш?
Вътрешния ребаунд просто е много голяма работа(супер), караш си я дай да си врътна ребаунда , хоп вадя голямия френски ключ от раницата ,оп и дългия шестограм от гащите , оп после обратно.
Готово ма май ми е прекалиено сега , дай обратно. Направо е супер(дали при тази процедура ще го пипаш изобщо?).
dzvongi

Рейтинг: 1775

Мнениеот SeSSion » Пет Юли 02, 2010 10:20 am

Можеш да разгледаш пазара за някой дроп оф 3, който си има ВЪНШЕН ребаунд и като цена може да намериш дори (почти винаги) по евтин от този, който с показъл.
SeSSion

Мнениеот EvoX » Нед Юли 04, 2010 10:13 pm

за разлика от сегашните вилки, които са пълна боза ...

:rofl: :rofl: :rofl:

Коя от ''сегашните'' вилки си карал, че да твърдиш това??

Иначе съм карал АМ-а и ми е направила добро впечатление.Добра работа, ниско тегло, въздушна е, много повече настройки ( ако караш само надоло, повеето няма да ти трябват). АТА-та може да ти прави проблеми, но ако не я използваш, би трябвало да живее по-дълго. А ако решиш да се катериш/караш по равно ( хц/ам ) много ще те радва вилката, за разлика от ДО-фа. ;)
What's the difference between a downhill rider and soccer player?
-Apart from the shrinked brain, the biker got giant balls aswell!
EvoX

Рейтинг: 1032

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд