Здравейте отново !!! :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Здравейте отново !!! :)

Мнениеот SystemCrashed » Чет Авг 12, 2010 1:03 am

Така ами значи бях решил да си взимам рамка "RAM All Mountain" но впоследствие повече ми хареса "Specialized Demo 7 2008" само рамка без нищо. Та се чудя дали мога да сложа на Demo - то вилка "Marzocchi 888 rcv 2010" а също съм чувал ,че тези вилки имат фабричен луфт и искам ако можете да ми кажете дали е вярно. И последна молба можете ли да ми препоръчате някакъв хубав SHOCK за рамката и да ми кажете някои добри капли за DH :)
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! :)
SystemCrashed

Рейтинг: 1155

Re: Здравейте отново !!! :)

Мнениеот msniki » Чет Авг 12, 2010 1:31 am

Здравей !
Да можеш да сложиш 888 rcv 2010 на демото.
Мисля че при 2010 е решен проблема с луфта.
Шок бих ти препоръчал Marzocchi roco WC или fox dhx 5.0.
Хубави капли за ДХ :
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... d41c0d0fe8
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот hitar_potar » Чет Авг 12, 2010 10:52 am

и защо точно за шок се препоръчват рокото и фокса? карал ли си ги? а също така карал ли си модел на друга фирма? нещо маниту, рок шокс, екс-фюжън, ала бала? и не че не харесвам каплите, но капли от такъв клас могат да се земат и с около 200лв. по-малък бюджет. ;) говорим си за чисто нови компоненти, да не помислите, че намесвам частите втора ръка. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Чет Авг 12, 2010 10:54 am

hitar_potar написа:и защо точно за шок се препоръчват рокото и фокса? карал ли си ги? а също така карал ли си модел на друга фирма? нещо маниту, рок шокс, екс-фюжън, ала бала? и не че не харесвам каплите, но капли от такъв клас могат да се земат и с около 200лв. по-малък бюджет. ;) говорим си за чисто нови компоненти, да не помислите, че намесвам частите втора ръка. ;)

+ това не мисля, че за тия пари 888 rcv е най-добрия вариянт. А за каплите... hitar_potar :agree:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот msniki » Чет Авг 12, 2010 12:07 pm

hitar_potar написа:и защо точно за шок се препоръчват рокото и фокса? карал ли си ги? а също така карал ли си модел на друга фирма? нещо маниту, рок шокс, екс-фюжън, ала бала? и не че не харесвам каплите, но капли от такъв клас могат да се земат и с около 200лв. по-малък бюджет. ;) говорим си за чисто нови компоненти, да не помислите, че намесвам частите втора ръка. ;)

Да карал съм рокото.
Фох-а за един час и ми хареса как работи,затова му го казах.
Карам маниту в момента.
Рок шок съм карал смао един вивид.
Екс-фюжен не съм карал.
Той и без пари да си ги намери мене слабо ме интересува ,дадох му пример просто.

:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот codename47 » Чет Авг 12, 2010 12:29 pm

май не може всеки шок - трябва да е 216мм/60мм : http://www.specialized.com/us/en/bc/SBC ... nuItemId=0 и освен това отворите на Маниту май са с различен диаметър и няма да станат за да се промуши оста, сигурно и на x-fusion, също може да опират преливници и т.нт....
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот gdude » Чет Авг 12, 2010 1:33 pm

Шок-а трябва да е 216 мм,като не всички шокове 216 ще могат да се монтират/най-малкото монтажа им ще бъде доста муден и труден.
И преди да сложиш тази вилка виж какво пише в гаранцията ! :deal:
Мога от опит да кажа,че на тази рамка най-добре си седи еднокоронна вилка 180 мм,като Цоки 66,Тотем,Домейн и тн ;)
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот hitar_potar » Чет Авг 12, 2010 3:07 pm

codename47 написа:май не може всеки шок - трябва да е 216мм/60мм : http://www.specialized.com/us/en/bc/SBC ... nuItemId=0 и освен това отворите на Маниту май са с различен диаметър и няма да станат за да се промуши оста, сигурно и на x-fusion, също може да опират преливници и т.нт....

ровейки из нета, попадам все на шокове с i2i 216мм, които са с ход на буталото от 63мм - тези 3мм в повече ще създадат ли някакъв проблем? :dontknow: колкото до отворите, да, видях го това - мой приятел покара малко маниту, преди да се сдобие с фокс, и отворите за втулките бяха различни - на фокса бяха по-дебели, на маниту бяха по-тънки. но този проблем не се ли оправя с различни втулки?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот SystemCrashed » Чет Авг 12, 2010 9:17 pm

Да ма аз искам да сложа двукоронна вилка и ако може ми препоръчате и друга добра освен Marzocchi - то дето съм харесал :)
SystemCrashed

Рейтинг: 1155

Мнениеот ssickk » Пет Авг 13, 2010 11:31 am

за шока ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 216ММА АКО Е С 63ММ БУТАЛО ОЩЕ ПО ДОБРЕ НО ТРЯБВА ДА Е С ВТУЛКИ НА ф13ММ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО защото демото отзад няма тефлонова втулка и тя като се махне отвора трябва да е маи 15мм,не рискуваи с други шокове ами клъвни един фокс както си е по книга и не го мисли.и даже ботъм аута е задължителен щот като бях с DHX O3 си беше на края а хода през цялото време и също така е много важно да си намериш и подходяща пружина за твоите кг.иначе и ботъм аут контрола няма да ти помогне-аз сум 65-7 зависи от екипировката и 450лбс ми е малко мека,мога да сложа 500 без никакъв проблем. а за вилката аз 7-цата я карам с 888 което от СПЕЦ.не го разрешават но ти си знаеш...вазно е каква ще е хидравликата на вилката 66рсв не е нещо с което ще прогресираш,много по добре рц3от 08-09г-луфта се оправя или някои от домеин с компресия би бил чудесен..мога да ти пратя снимки на моито да го видиш ако те интересува...успех
ssickk

Рейтинг: 1176

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд