Мнението ви за Hayes Stroker Trail

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнението ви за Hayes Stroker Trail

Мнениеот Vagabont » Пон Ное 01, 2010 1:42 pm

Мисля да си купувам тази спирачка тааа можете ли да ми кажете все пак какви впечатления и мнения имате за нея :) става въпрос за ОЕМ 09 или по-новата :)
Мерси предварително :) :beer:
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
Аватар
Vagabont

Рейтинг: 1100

Re: Мнението ви за Hayes Stroker Trail

Мнениеот DownHill07 » Пон Ное 01, 2010 3:24 pm

Един приятел кара с такава, доколкото виждам върши добра работа пък и той си казва момчето че е довелен...
DownHill07

Рейтинг: 1196

Мнениеот asench » Пон Ное 01, 2010 4:34 pm

Аз карам с такива от година и един месец. Много съм доволен. Имат спирачна сила. Случвало ми се е да не спира, но тогава просто се беше омаслила. Врътката на лостчето е много удобна. Пък и + това изглеждат готино. :)
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот Phillip » Вто Ное 02, 2010 2:17 pm

Аз зъщо карам такава спирачка и искам да кажа,че може да се нареди спокойно до така прехвалените Елексири ! :agree: :)
Phillip

Рейтинг: 1209

Мнениеот gilb » Вто Ное 02, 2010 2:22 pm

+1 (вече съм ти разправял за моите впечатления де :D )
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот crossenduro2 » Вто Ное 02, 2010 3:51 pm

Phillip написа:Аз зъщо карам такава спирачка и искам да кажа,че може да се нареди спокойно до така прехвалените Елексири ! :agree: :)

Хайде бе :crazy: ! До Еликсир и на такава цена от 219 лв за 203 ротор и с перфектен дизайн :crazy: ! Чак толкова хвалени не са . :beer:
И за да не съм :offtopic: събери още малко пари и си купи Еликсир със 203 мм ротор 219 лв е . :D
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот asench » Вто Ное 02, 2010 4:11 pm

crossenduro2 написа:събери още малко пари и си купи Еликсир със 203 мм ротор 219 лв е . :D
Мисля, че Stroker-ите са по-скъпи. :)
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 02, 2010 5:10 pm

crossenduro2 написа:
Phillip написа:Аз зъщо карам такава спирачка и искам да кажа,че може да се нареди спокойно до така прехвалените Елексири ! :agree: :)

Хайде бе :crazy: ! До Еликсир и на такава цена от 219 лв за 203 ротор и с перфектен дизайн :crazy: ! Чак толкова хвалени не са . :beer:
И за да не съм :offtopic: събери още малко пари и си купи Еликсир със 203 мм ротор 219 лв е . :D

Минуса ти е от мен!
Мнението ти е пропито с убеждения от типа "Аллах Аллах"... Кой от всичките Еликсири струва 219лв.? Щото аз знам за версия, която е под 200лв., знам и за такава дето е около 450лв... Това за 1 брой. Също така дизайна е до вкус. И при Строукър е по-интересен, честно казано. Относно цената и за двете марки - ще ти кажа само "Който търси, намира!" Сам си прави изводите, нямам мерак да ти показвам топлата вода. :xx(: И 1 нещо да допълня - аз лично минах точно от Еликсир R на Строукър, само че не Трейл версията, а Ейс. Отчасти това решение бе взето, след като имах възможност за няколко дни да карам задната спирачка на Phillip. Хинт - лостчетата са еднакви. Отново - сам си прави изводите!!! ;)
П.п. Държа да подчертая, че съм голям фен на Авид, но не споделям масовата заблуда, че Хейс е куча марка, дори напротив. :eyebrow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Вто Ное 02, 2010 5:39 pm

Днес се обадих в Нико байкс за Еликсир 5 със 203 мм ротор и ми казаха 219 лв за нея ! :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот zafirovp » Вто Ное 02, 2010 6:57 pm

Stroker-a в BAS е 300 лв. Взех си от CRC 2009 oem с 160 диск. Много съм доволен. Проблемът е, че в България преходници на hayes няма и накладките ми излизат извън диска. Диска също е добър. Скоро я пробвах в сняг и там нямаше проблеми. Ако питаш мен, взимай я. Моята излезе 140 лв. Незнам дали са забравили да слложат преходник но даже и в БАС ги продваха без него. Само ме притесняваше резбата на reach-a дали неможе да се развали от силно стискане, но hitar_potar ме успокои.

http://www.mtbr.com/cat/brakes/disc-bra ... 07crx.aspx
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=380067

И един много важен линк - http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... l-10-37320
Успех!

ПС: Нов рекорд - 5 редакции на пост.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот hitar_potar » Вто Ное 02, 2010 9:56 pm

crossenduro2 написа:Днес се обадих в Нико байкс за Еликсир 5 със 203 мм ротор и ми казаха 219 лв за нея ! :beer:

Както вече казах - "който търси, намира!". А който го мързи, звънка в Никобайкс и плаща 219лв. ;)
ОНТОПИК - като човек, карал Еликсир около година и половина, мога да кажа, че това е една отлична спирачка - тегло, спирачна сила, модулация, външен вид - всичко е супер. Тествах Строукъра на колегата Филип само няколко дни, при това с изтъркани и леко омаслени накладки, та спирачката не спираше особено. Това обаче нямаше значение, понеже преди това я бях пробвал на неговия байк, преди да се изтъркат толкова накладките и да бъдат омазнени, и знаех що за спирачна сила имат. Също така беше хаплива на моменти, също можеше да се контролира лесно спирачната сила, теглото си е подобно. Като дизайн - една идея по-особена с това кривото лостче - мен ме кефи много. Докато беше в мен спирачката, си поиграх малко с настройката на лостчето спрямо волана, отдалечеността от грипа, наклона на самото лостче надолу, и се оказа, че ми е страшно удобно. Аз лично смятам, че Еликсир и Трейл са равни като качества. Избора вече опира до лични предпочитания и вкусове.
ЕДИТ: К24 е извън уравнението. Ако искаш такава спирачка, търси Формула RX 2010. ;)
Последна промяна hitar_potar на Вто Ное 02, 2010 10:11 pm, променена общо 2 пъти
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Vagabont » Вто Ное 02, 2010 10:06 pm

май строукъра ще е ,ноо ми изкочиха още малко пари иии се чудя и за к24-ка .... малко извън темата е ,ноо какво мислите и за нея ...

Едит:
преди малко видях че к24 върви без преходник и тн иии май идва по-скъпа ,но все пак дайте мнение и за нея ... тежа 60 килограма ще се кара фр/дх
Последна промяна Vagabont на Вто Ное 02, 2010 10:11 pm, променена общо 1 път
АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
Аватар
Vagabont

Рейтинг: 1100

Мнениеот gilb » Вто Ное 02, 2010 10:09 pm

:offtopic: опаричи ли се ве гад :lol:
Аватар
gilb

Мнениеот crossenduro2 » Вто Ное 02, 2010 10:18 pm

hitar_potar написа:
crossenduro2 написа:Днес се обадих в Нико байкс за Еликсир 5 със 203 мм ротор и ми казаха 219 лв за нея ! :beer:

Както вече казах - "който търси, намира!". А който го мързи, звънка в Никобайкс и плаща 219лв. ;)
ОНТОПИК - като човек, карал Еликсир около година и половина, мога да кажа, че това е една отлична спирачка - тегло, спирачна сила, модулация, външен вид - всичко е супер. Тествах Строукъра на колегата Филип само няколко дни, при това с изтъркани и леко омаслени накладки, та спирачката не спираше особено. Това обаче нямаше значение, понеже преди това я бях пробвал на неговия байк, преди да се изтъркат толкова накладките и да бъдат омазнени, и знаех що за спирачна сила имат. Също така беше хаплива на моменти, също можеше да се контролира лесно спирачната сила, теглото си е подобно. Като дизайн - една идея по-особена с това кривото лостче - мен ме кефи много. Докато беше в мен спирачката, си поиграх малко с настройката на лостчето спрямо волана, отдалечеността от грипа, наклона на самото лостче надолу, и се оказа, че ми е страшно удобно. Аз лично смятам, че Еликсир и Трейл са равни като качества. Избора вече опира до лични предпочитания и вкусове.
ЕДИТ: К24 е извън уравнението. Ако искаш такава спирачка, търси Формула RX 2010. ;)

Ако имаш представа гледах в над 5 магазина и црц е там са по скъпи от в нико байкс ! Най-евтино е в нико-байкс 219 лв ,а в црц излиза 235 някаде . :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот SeSSion » Вто Ное 02, 2010 10:31 pm

Elixir 5- 160mm ротор- 160лв. VII реклама отгоре надолу.
SeSSion

Мнениеот zafirovp » Съб Ное 06, 2010 9:30 pm

Нормално ли е когато стисна лостчето на Stroker Trail, без накладки да излиза само едното бутало? Не ''захапва'' ли и с двете бутала едновременно?
Аватар
zafirovp

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 07, 2010 12:08 am

продължавай да стискаш без ротор между накладките... :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот gilb » Нед Ное 07, 2010 12:47 am

Ozzie написа:продължавай да стискаш без ротор между накладките... :nuts:

Уф , дано не си направил така,че направо си за трепане :dark:
Аватар
gilb

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 07, 2010 1:22 am

Да, защо? Даже и накладките бях махнал. Има ли значение? Кажете дали е нормално или не. После само раздалечавам буталата с отверка и всичко е на шест.
Аватар
zafirovp

Мнениеот superBike » Нед Ное 07, 2010 1:42 am

Нормално е да....Но не е нормално да стискаш без накладки.Като ти хвръкнат буталата ще се чудиш какво да правиш...
Нормално е да не мърда,защото се мърда от врътката на лостчето,демек си я настройваш както искаш.
superBike

Рейтинг: 1195

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 07, 2010 11:19 am

zafirovp написа:Да, защо? Даже и накладките бях махнал.

якоооооо :8D:
Стисни здраво лостчето докрай! :praying: :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 07, 2010 9:26 pm

E добре да защо казвате да не се прави, като намерих статия в която пише, че точно така се прави, за да се види дали всичко е наред.

With the pads removed squeeze the brake lever 2 – 3 times and make sure the piston extends and retracts; this also helps lubricate the seals. After making sure your pistons move and both move the same amount, make sure that you retract them all the way in again using the 10mm wrench as before. If the pistons don’t move it’s time to get a rebuild kit (Avid, Hayes, Shimano) or a new caliper (Magura). Rebuilding a caliper is a bit involved and beyond many home mechanics’ skill set so I am excluding this procedure from this article.

http://www.singletracks.com/blog/mtb-re ... e-service/

Също така нормално ли е, пиновете на буталата (там където се закачат телчетата на накладките) да са извити към задната гума?

Смених си рамката и докато разглобявах стара, намерих 3 компонента, които са развалени... :confused: Старото колело е на 30 карания. WTF :banghead:
Аватар
zafirovp

Мнениеот superBike » Нед Ное 07, 2010 9:40 pm

Стисни лостчето напълно докато спирачката е без накладки.К'во ни питаш нас,ходи пробвай! ;)
superBike

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 07, 2010 10:06 pm

zafirovp написа:Нормално ли е когато стисна лостчето на Stroker Trail, без накладки да излиза само едното бутало? Не ''захапва'' ли и с двете бутала едновременно?

Aз вече пробвах и едното бутало не се движи.
Аватар
zafirovp

Мнениеот superBike » Нед Ное 07, 2010 10:15 pm

:rofl: :rofl: :rofl: Не мога да разбера какво те притеснява...Работи ли спирачката?Ако работи си свиркай,ако не работи отивай в сервиз...

П.П ако от стискане на лостчето до края не са ти изкочили буталата,може и да имаш въздух в спирачката.Освен ако тя няма някакъв защитен механизъм да не се случва това,не съм запознат.
superBike

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 07, 2010 10:25 pm

Притеснява ме, че тя и с едно бутало ще спира (както при механичните бб5,7 примерно). Притеснява ме, че съм дал 140 лв, за нещо което след 5 карания не работи както трябва. Зглобявам нов байк и искам всичко да е перфектно. Трябва да натисна лостчето 3,4 пъти докрай, за да излезе буталото около 5 мм (само външното).

Мерси за отговора.
Аватар
zafirovp

Мнениеот superBike » Нед Ное 07, 2010 10:29 pm

zafirovp написа:Трябва да натисна лостчето 3,4 пъти докрай, за да излезе буталото около 5 мм (само външното).

Според мен имаш въздух в системата.Спирачката на колело ли е?Ако да колелото седяло ли е обърнато?Ако не спирачката къде я държиш и по точно как?Опакована ли е някак или е сложена някаде просто? Може да се е нагълтала с въздух.Нова ли е ?
superBike

Мнениеот zafirovp » Нед Ное 07, 2010 10:36 pm

Поръчах я от CRC. Доиде и направо я сложих, без да съм я обезвъздушавал. Да, тези дни съм обръщал колелото поне 10 пъти, но без да пипам лостчето. Също така отколко 5 пъти съм избутвал буталата навътре, за да искарам накладките, докато колелото е било обърнато. Така влиза ли въздух? Как не се сетих по-рано за това, и все пак въздух само в едното бутало :confused: . Направило ми е впечатление, че след като го обърна и после изправя пак, като натисна за първи път лостчето, то потъва до край, втория път потъва по малко и на 3тия се оправя. Това нормално ли е?

Мерси за отговора, май ми оправи проблема. Колко струва едно обезвъздушаване с DOT?
Meрси пак.
Аватар
zafirovp

Мнениеот superBike » Нед Ное 07, 2010 10:40 pm

Попринцип е нормално като припомпваш и лостчето да си възвърне нормалното усещане.Когато това стане можеш ли да го стиснеш да опре в кормилото,ако опира значи има въздух.А и щом е нова и не обезвъздушавана е много вероятно.
superBike

Мнениеот zafirovp » Пон Ное 08, 2010 12:48 am

Значи 100% има въздух. Мерси, проблемът е решен.
Аватар
zafirovp

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд