Мерси предварително
Phillip написа:Аз зъщо карам такава спирачка и искам да кажа,че може да се нареди спокойно до така прехвалените Елексири !![]()
Мисля, че Stroker-ите са по-скъпи.crossenduro2 написа:събери още малко пари и си купи Еликсир със 203 мм ротор 219 лв е .
crossenduro2 написа:Phillip написа:Аз зъщо карам такава спирачка и искам да кажа,че може да се нареди спокойно до така прехвалените Елексири !![]()
Хайде бе! До Еликсир и на такава цена от 219 лв за 203 ротор и с перфектен дизайн
! Чак толкова хвалени не са .
![]()
И за да не съмсъбери още малко пари и си купи Еликсир със 203 мм ротор 219 лв е .

crossenduro2 написа:Днес се обадих в Нико байкс за Еликсир 5 със 203 мм ротор и ми казаха 219 лв за нея !
hitar_potar написа:crossenduro2 написа:Днес се обадих в Нико байкс за Еликсир 5 със 203 мм ротор и ми казаха 219 лв за нея !
Както вече казах - "който търси, намира!". А който го мързи, звънка в Никобайкс и плаща 219лв.
ОНТОПИК - като човек, карал Еликсир около година и половина, мога да кажа, че това е една отлична спирачка - тегло, спирачна сила, модулация, външен вид - всичко е супер. Тествах Строукъра на колегата Филип само няколко дни, при това с изтъркани и леко омаслени накладки, та спирачката не спираше особено. Това обаче нямаше значение, понеже преди това я бях пробвал на неговия байк, преди да се изтъркат толкова накладките и да бъдат омазнени, и знаех що за спирачна сила имат. Също така беше хаплива на моменти, също можеше да се контролира лесно спирачната сила, теглото си е подобно. Като дизайн - една идея по-особена с това кривото лостче - мен ме кефи много. Докато беше в мен спирачката, си поиграх малко с настройката на лостчето спрямо волана, отдалечеността от грипа, наклона на самото лостче надолу, и се оказа, че ми е страшно удобно. Аз лично смятам, че Еликсир и Трейл са равни като качества. Избора вече опира до лични предпочитания и вкусове.
ЕДИТ: К24 е извън уравнението. Ако искаш такава спирачка, търси Формула RX 2010.
Ozzie написа:продължавай да стискаш без ротор между накладките...

zafirovp написа:Да, защо? Даже и накладките бях махнал.
With the pads removed squeeze the brake lever 2 – 3 times and make sure the piston extends and retracts; this also helps lubricate the seals. After making sure your pistons move and both move the same amount, make sure that you retract them all the way in again using the 10mm wrench as before. If the pistons don’t move it’s time to get a rebuild kit (Avid, Hayes, Shimano) or a new caliper (Magura). Rebuilding a caliper is a bit involved and beyond many home mechanics’ skill set so I am excluding this procedure from this article.

zafirovp написа:Нормално ли е когато стисна лостчето на Stroker Trail, без накладки да излиза само едното бутало? Не ''захапва'' ли и с двете бутала едновременно?
zafirovp написа:Трябва да натисна лостчето 3,4 пъти докрай, за да излезе буталото около 5 мм (само външното).
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта