Избор Рамка FR/DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор Рамка FR/DH

Мнениеот Fanatico » Сря Ное 10, 2010 7:03 pm

За последно се ориентирах към : това или от 2007/8 - евентуално нов. Зависи от парите, които ми дадат общо.
Каква обаче е разликата между моделите 2007 и 2008 година ? Гледах показанията в геометриите .. та не видях. От части, виждам по дизайна и цветове.
Бих се навил и на Demo 7, но за сега не намирам подходящо...
Друг вариант също, е да изчакам коледните празници.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот Capoeira » Сря Ное 10, 2010 9:38 pm

нали във всичко това включввах че и рмакта трабва да е правилния размер, освен ако не си на 12 години С-размер е много малко.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fanatico » Сря Ное 10, 2010 11:33 pm

Mда .. при по-обширен преглед на параметрите на S размер Big Hit и сравнение малко със сегашното ми колело се оказаха доста интересни неща. :/
Извод : (Вариант 1) търся (втора ръка) поне M размер Big Hit / Demo.
Вариант 2 - проверявам дали има Big Hit 2007/8 (нов) нужния размер и правя схема с 216 мм DHX 5.0.
Вариант 3 - изчаквам коледни празници.
Благодаря!
Аватар
Fanatico

Мнениеот Joker_Here » Чет Ное 11, 2010 1:38 am

Вариант 3!

Къде бързаш да взимаш рамка,като е зима бе пич,няма да караш толкова.Що не изчакаш Коледа и Нова Година,там ще вземеш кинти и хоп,ще може да вземеш нещо хубаво. ;)
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот hitar_potar » Чет Ное 11, 2010 6:22 am

Krismars написа:Добре, ама като съм доволен от продукта защо да не го препоръчам?! Ти като имаш други предложения защо не ги споделиш. Имам си Спешълайзд-а, много си го харесвам, еми препоръчвам го, момчето попита за мнение и споделям.

Joker_Here написа:Е,какво да се прави,и аз имам Спешълайзд,и аз си го харесвам,и какво Скот ли да му кажа? :eek3: Какво да направя,че фирмата си върши добре работата?

Това ясно, просто прави впечатление, че из цялата тема се препоръчва само Спешълайзд, при това Биг Хит. Лично аз съм на мнение, че ако ще е тази марка, по-добре да е SX Trail. А ако се погледне малко встрани от марката, могат да се намерят доста приятни алтернативи - като се почне от Giant Reign X, Glory, Devinci 2005/6/7, и т.н., и т.н. Както бях споменал наскоро в една друга тема, който търси - намира. Като не се ограничаваш откъм марки и модели, избора ти се увеличава доста. А и така можеш да пробваш нещо ново за нашите ширини, нещо нестандартно като марка... точно както бях аз миналата зима. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот arney » Чет Ное 11, 2010 1:55 pm

На твое място бих събирал за ето това , лично на мене това ми е любимата рамка :nuts:
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот Fanatico » Нед Ное 14, 2010 12:20 am

Бях се спрял на изчакването на празниците, но при следене на обявите в Pinkbike, открих две, които доста ми допадат.
Едната Другата
Хит-а вероятно с доставка ще ми излезе малко повечко от 1000лв, но пък получавам добър (поне за мен) шок, а и вилка. Всичко останало от сегашното ми колело ще стане.
Faith-а .. L-размер. Рових в сайта на Giant, но не успях да открия дадения модел, освен най-новия. Не съм особено запознат като цяло с предназначението на рамката, надявам се да издържа на аграрене. Тук получвам доста неща, които и не са от най-ниско качество, на доста по-ниска цена и се чудя защо е такава, понеже в обявата всичко е описано без проблеми. Задна капла .. 12мм ос, но при цена на всичко друго около 650лв с доставка, тя няма да е проблем.
Пича с Хит-а нещо не се нави за изпращане до България, но има възможност да се уреди нещо.
Другия не съм го питал, за сега - информативно, и за Faith-а.
П.П. Не съм планувал за студовете да зазимявам колелото. :)
Аватар
Fanatico

Мнениеот PRobably » Нед Ное 14, 2010 12:47 am

Ухаа faith-а изглежда много добре,пък и евтин...Аз не бих се замислял,като цяло по-измислена ми се вижда maestro окачване ала бала :D Качвал съм се на бившия faith на Burning-ice за едно кръгче и ми допадна,нека и той да се включи сигурно има какво да каже за рамката.Хит-а е по-красив,но според мен не си струва парите отгоре,а те хич не са малко.При така зададен въпрос Faith-a е по-добрия варянт според мен. :)
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Ное 14, 2010 7:44 am

Fanatico написа: надявам се да издържа на аграрене. Тук получвам доста неща, които и не са от най-ниско качество, на доста по-ниска цена и се чудя защо е такава, понеже в обявата всичко е описано без проблеми. Задна капла .. 12мм ос, но при цена на всичко друго около 650лв с доставка, тя няма да е проблем.

Вервай ми с тая рамка и от 500метра да я хвърлиш незнам дали нещо ще и стане. :D
Аз го карах стил: "Качваш се и газиш!"
За цената - тия Фейтове вървят г/д толкова в PB, споко. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Fanatico » Нед Ное 14, 2010 10:38 am

Хмм, всъщност сега открих, че L размер на Faith всъщност е 20', което .. не ме устройва особено. :boggled:
Благо, твоя Faith кой размер беше?

Edit : 1000лв добре, но са с 83мм средно и 12x150 ..
Последна промяна Fanatico на Нед Ное 14, 2010 10:54 am, променена общо 1 път
Аватар
Fanatico

Мнениеот pro-adrenaline » Нед Ное 14, 2010 10:43 am

pro-adrenaline

Рейтинг: 1195

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Ное 14, 2010 5:28 pm

Fanatico написа:Хмм, всъщност сега открих, че L размер на Faith всъщност е 20', което .. не ме устройва особено. :boggled:
Благо, твоя Faith кой размер беше?

М размер беше, ето ти снимка да видиш как изглеждаше сглобен(тука е с 888, 17см ход): http://lp1.pinkbike.org/p4pb4900254/p4pb4900254.jpg
Иначе аз карах седалката, така както е на снимката, защото иначе опираше в шока и ми беше перфе - около 170см съм. :agree:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Fanatico » Нед Ное 14, 2010 7:44 pm

Мерси.
За сега може би ще се опитам да си уредя Хит-а, ако не стане .. ще чакам отново.
:)
Аватар
Fanatico

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд