Giant Glory DH vs Specialized Demo 8

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Giant Glory DH vs Specialized Demo 8

Мнениеот gax0r » Чет Ное 11, 2010 8:57 pm

Добър ден на всички!
Питанката ми е, дали да взема Глори-то, в момента карам Демо. Хода не е толкова от значение, колкото теглото. Глорито е с по-голяма ос и по-голямо средно. Демото е по-красиво.
И двете са М размер, висок съм 1,80. Глорито е с шок DHX 5 а Демото с DHX 4. Моля да дадът отзиви, хора който разбират.
Благодаря предварително!

Поздрави, Петър :beer:
gax0r

Рейтинг: 1275

Re: Giant Glory DH vs Specialized Demo 8

Мнениеот dEcLiNe » Чет Ное 11, 2010 9:02 pm

Разтълкувай ми "по-голямо средно". :popcorn:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот n3k01 » Чет Ное 11, 2010 9:20 pm

За мене е най-важна геометрията в една рамка за спускане.Но след като поразгледах по-обстойно Демо 8цата, съм на мнение че Джаянта си заслужава да бъде заместник на твойта рамка.Шока е с една настройка повече, окачването според мен е по отзивчиво и ако е по-ново като година на производство не виждам причина да не си вземеш глорито :agree: :beer:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот gax0r » Чет Ное 11, 2010 9:41 pm

dEcLiNe написа:Разтълкувай ми "по-голямо средно". :popcorn:

Имам в предвид по-дълго.
Годината е 2008 и на двете.
gax0r

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Ное 11, 2010 10:14 pm

gax0r написа:
dEcLiNe написа:Разтълкувай ми "по-голямо средно". :popcorn:

Имам в предвид по-дълго.
Годината е 2008 и на двете.

Или по-високо искаш да кажеш? :idea:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Fanatico » Чет Ное 11, 2010 10:25 pm

Не иска ли да каже, че е 83мм..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот gax0r » Чет Ное 11, 2010 10:36 pm

Да, точно 83 мм е на Демото е 73
gax0r

Мнениеот dEcLiNe » Чет Ное 11, 2010 10:46 pm

И кво като е по-голямо средното? :dontknow:
Иначе защо ще сменяш демото, не ти смогва на възможностите ли?Или мама и тате са дали парички и ти сега се чудиш коя играчка да вземеш? :)
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот PRobably » Чет Ное 11, 2010 10:52 pm

dEcLiNe написа:И кво като е по-голямо средното? :dontknow:
Иначе защо ще сменяш демото, не ти смогва на възможностите ли?Или мама и тате са дали парички и ти сега се чудиш коя играчка да вземеш? :)

:agree: :agree: Карай си сегашната рамка.Дори и да я смениш няма да усетиш разлика.Която и да е рамка от този клас е достатъчна за непрофесионалния карач,според мен.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 12, 2010 4:24 am

KiD_WiTh_GuN написа:Или по-високо искаш да кажеш? :idea:

Не знам колко по-ясно трябва да го каже момчето, че на човек, който е на ти с байковете, да му стане ясно какво има впредвид. :xx(:

Миии, ъъъ, различен курбел, ала бала... Че и скъпичък трябва да бъде - Сейнт, Рейс Фейс Атлас, Еволв ДХ, Даяболус, и т.н., и т.н. - все здрави и скъпи. ;)
dEcLiNe написа:Или мама и тате са дали парички и ти сега се чудиш коя играчка да вземеш? :)

Има ли нещо лошо в това да има желание момчето да пробва нещо различно? Дори и да е така - мама и тате са кихнали някой друг лев в повече - какво? Аз самия карам добра рамка (в моите очи - направо няма какво повече да искам), но ако имам парична възможност, много бих искал да пробвам нещо различно, дори ако се налага настоящата рамка да я продам на прекалено ниска цена.
Относно разликите между Демо и Глори - първата е с 73мм средно и, ако не се лъжа, отзад не е на проходна ос - 10х135мм главина. Глори е с 83мм средно и 12х150мм главина - демек за нея ще трябват нова главина и нов курбел или най-малкото средно, ако на Демото си с курбели без интегрирана ос. Относно окачването - моята рамка е с FSR окачването на Спешълайзд, имам и възможност често да се качвам върху Глори ФР. Сравнени, моята е с доста по-мудно окачване от на Глорито, най-вероятно голяма част от разликата идва и от факта, че аз карам с Маниту шок, а собственика на Глорито разтрива Фокс. Но пък моята ми харесва далеч повече като работа - Маестро окачването на Giant-а ми се струва прекалено активно за ФР рамка, което ме дразни и ми пречи при педалиране, щото клатушка. Преди карах Giant, само че АМ модела Reign (пак с Маестро), реших, че искам Глори, но по стечение на обстоятелствата се сдобих с друго. Честно казано, не само че не съжалявам, но и се радвам от избора си! Но всеки с вкусовете си. Трябва да си решиш какви пари можеш да отделиш за рамка и компоненти, които са ти нужни за нея, да разбереш какво точно не ти харесва в настоящата ти рамка и дали новия ти избор решава проблемите ти или не.
Аааа, да, не мога да се съглася, че Демо е твърдо по-красивото байкче. Всяка от рамките си има своя чар! Успех с избора! :beer: :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Пет Ное 12, 2010 9:06 am

hitar_potar написа:

Миии, ъъъ, различен курбел, ала бала... Че и скъпичък трябва да бъде - Сейнт, Рейс Фейс Атлас, Еволв ДХ, Даяболус, и т.н., и т.н. - все здрави и скъпи. ;)

Дефинирай "скъп" курбел, моля те.
Аз мога да ти дам доста примери при които 68/73 са доста по-скъпи. ;)

По темата, точно в конкретния случай според мен би било грешка да сменяш освен ако не си на + от цялата работа.
т.е.
някакъв вид бартер да си направите...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот MAN6 » Пет Ное 12, 2010 11:12 am

Нека оставим настрана глупостите:

Средна оценка 4.87 от 5.00 за Giant Glory DH и средна оценка 4.44 от 5.00 за Specialized Demo 8

Относно разликите между задните главини 135/10 и 150/12, както и средните движения 68/73 и 83 със сигурност е изписано достатъчно и в този форум. За разликите между FOX DHX 4.0 и FOX DHX 5.0 можеш да се образоваш от сайта на FOX Racing Shox.

Можеш да обърнеш малко повече внимание и на челата на двете рамки ;)

Моето мнение- ако имаш възможност и финанс- сменяй :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Ное 12, 2010 11:39 am

hitar_potar написа:Миии, ъъъ, различен курбел, ала бала... Че и скъпичък трябва да бъде - Сейнт, Рейс Фейс Атлас, Еволв ДХ, Даяболус, и т.н., и т.н. - все здрави и скъпи. ;)

Tука бъркаш от всякъде...моя Faith, беше с 83мм средно и познай - карах го със курбели Truvativ Hussefelt (от стария модел, които са на ISIS), ако смяташ че това са скъпи курбели добре... :peace:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Ное 12, 2010 12:33 pm

А някой може ли да сподели теглата на двете рамки ;)?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 12, 2010 2:12 pm

airborneone написа:Дефинирай "скъп" курбел, моля те.
Аз мога да ти дам доста примери при които 68/73 са доста по-скъпи. ;)
...

Ъъъъ, ти си нечовек!!! :rofl:
Като казвам "скъп", имам впредвид модели, които за болшинството каращи са си скъпички - като почнеш през Рейс Фейсите на 83мм, минеш през Сейнт, отидеш на новия Труватив за спускане, дето е 800-850 грама пълен комплект... ей такива, дето струват по 400-450лв. А курбелите, които ти смяташ за просто скъпи, за повечето от нас са диви екзотики. :D
BurNiNg_IcE написа:
hitar_potar написа:Миии, ъъъ, различен курбел, ала бала... Че и скъпичък трябва да бъде - Сейнт, Рейс Фейс Атлас, Еволв ДХ, Даяболус, и т.н., и т.н. - все здрави и скъпи. ;)

Tука бъркаш от всякъде...моя Faith, беше с 83мм средно и познай - карах го със курбели Truvativ Hussefelt (от стария модел, които са на ISIS), ако смяташ че това са скъпи курбели добре... :peace:

Чакай сега, тука си говорим за качествени модели. :D
Относно теглото на рамките - и двете тежат доволно, все по 5 кила всяка, като не съм напълно сигурен за Демо дали е и отгоре. Глори ФР е 5200-5300г., предполагам Глори ДХ няма да дава разлика повече от +- 200 грама. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот dEcLiNe » Пет Ное 12, 2010 4:50 pm

:offtopic:
Щом момчето има възможност да купува такива рамки ме съмнява, че тяхното оборудване ще е проблем. :)
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот FEAR » Нед Ное 14, 2010 9:21 pm

dEcLiNe написа::offtopic:
Щом момчето има възможност да купува такива рамки ме съмнява, че тяхното оборудване ще е проблем. :)

:rofl: :rofl: :rofl:
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот dEcLiNe » Нед Ное 14, 2010 10:32 pm

FEAR написа:
dEcLiNe написа::offtopic:

:rofl: :rofl: :rofl:

:dontknow:
Аватар
dEcLiNe

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд