ИСКАМ ПОМОЩ!!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ИСКАМ ПОМОЩ!!

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 7:55 pm

запалих са по спусканията ДХ и тн. Искам да си направя кололо до 650-700 лв. и искам малко помощ ако може :confused:

рамка-Cross enduro/Drag climber
вилка-ако съм с Drag Climber SR Suntour SF10-XCR RL 26"/ако съм с рамка Cross enduro SR Suntour Duro DJ E -чакам мнения най-много тука :D
курбели-truvativ isoflow
скорости-амии дайте някакви идеи :D :D
кормило/лапа- и тука...
спирачки-и тука и ако може първо време може и да не са дискови за да взема по хубави от другите части и може да сложа дискови по-късно
ПЛС ПОМОГНЕТЕ!!
Nurel_D4

Рейтинг: 1122

Re: ИСКАМ ПОМОЩ!!

Мнениеот sos » Чет Окт 07, 2010 8:06 pm

Това е хубаво, че си се "запалил" :D А ма тази сума не стига :nono: С тази сума си купуваш сити колело или в най-добрия случай слабо ХС :peace: Успех :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:10 pm

ами ако сложа малко по лоша вилка как може да стане :D знам че няма да е много хубаво но за първо време ... и с времето ще си го сменя или направо да си купя Drag Climber PRO вместо тези части :confused:
Nurel_D4

Мнениеот Joker_Here » Чет Окт 07, 2010 8:15 pm

Пич,ти хубаво си се запалил ... Ама тея пари стигат само за екипировка ;)

Виж сега.. Не искам да го приемаш .. лошо,но не може да сглобиш подобие на ДХ колело с тези пари .. Ти знаеш ли какво е истински ДХ,знаеш ли за какво иде реч?Ходил ли си на ДХ трасе,карал ли си?Ти разбираш ли,че ако отидеш (защото като гледам,викаш на първо време може да мина без дискови спирачки .. :crazy: )На теб трябва да ти стане ясно,че ДХ-а е скъпа работа и един байк за ДХ струва не по малко от 2.5 хиляди лева.А после като се сетиш,че ти трябва и екипировка... Айде още 400-500 лева(зависи от това какъв клас е екипировката..)Колело за тея пари НЕ може да сглобиш за ДХ.

Предлагам ти да си сглобиш клаймбър с тея пари,да караш Дърт джъмп и аз не знам какво каквото ти се кара БЕЗ ДХ,защото да отидеш с клаймбър с нормални спирачки и части на ДХ ще е чисто самоубийство... :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:21 pm

ами тогава не може ли да си взема направо Climber и след време да му сменя частите и тн. Ние тука с приятели сме отивали на места да се спускаме но те не са като ДХ това знам те места могат да се наричат нормални байрчета на черно пътища :D :D но просто исках да е поне малко за спускане и за това питам тука :D :D
Nurel_D4

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:24 pm

знам че сумата с което разполагам е прекалено малко но все пак ако може напишете някакви части поне за спускане не чак за ДХ :confused: :beer:
Nurel_D4

Мнениеот Joker_Here » Чет Окт 07, 2010 8:25 pm

Да виждам,че не мойте и твойте представи за ДХ,са съвсем различни... Взимай готов клаймбър,и нататък сменяй части.. :beer:
Аватар
Joker_Here

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:28 pm

ами мерси все пак
но и ако може да сглобя на части едно колело мисля че може да е с по-хубави части
не е ли така или аз се лъжа :D :D :confused:
Nurel_D4

Мнениеот msniki » Чет Окт 07, 2010 8:30 pm

Joker_Here написа:Предлагам ти да си сглобиш клаймбър с тея пари,да караш Дърт джъмп и аз не знам какво каквото ти се кара БЕЗ ДХ,защото да отидеш с клаймбър с нормални спирачки и части на ДХ ще е чисто самоубийство... :beer:

Само тази част от мнението ти става за нещо.
Не всеки които има желание да кара спускане има 2.500 лв за колело...............
Замислял ли си се ?
Не всеки е разглезено богаташче и да почва със колело от 2 хиляди нагоре....................
:crazy: :crazy: :crazy:
Към автора на темата:
За 800 -900 можеш да си купиш climber team edition което си е отлично начало.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:32 pm

аа от частите които аз предлагам дали ще стане нешто :D :beer:
Nurel_D4

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:33 pm

и аз мислех да взема Climber PRO
:dontknow: вече не знам какво да правя :lol: :lol: от 4-5 седмици мисля какво да сглобя :D
Nurel_D4

Мнениеот Joker_Here » Чет Окт 07, 2010 8:34 pm

msniki написа:
Joker_Here написа:Предлагам ти да си сглобиш клаймбър с тея пари,да караш Дърт джъмп и аз не знам какво каквото ти се кара БЕЗ ДХ,защото да отидеш с клаймбър с нормални спирачки и части на ДХ ще е чисто самоубийство... :beer:

Само тази част от мнението ти става за нещо.
Не всеки които има желание да кара спускане има 2.500 лв за колело...............
Замислял ли си се ?
Не всеки е разглезено богаташче и да почва със колело от 2 хиляди нагоре....................
:crazy: :crazy: :crazy:
Към автора на темата:
За 800 -900 можеш да си купиш climber team edition което си е отлично начало.

ЛОЛ,не си ме разбрал...Имах предвид,че той може да си кара с клаймбър на нормалните ДХ трасета,но просто ще е супер нездравословно и за байкара,и за байка... ;)

П.С.Нали знаеш има богаташчета,има и богаташчета..Това,че еди си кой е започнал с скъп байк(включително мен),не означава,че е казал "татее искам ДХ байк"и на другия ден са ми го донесли... ;)
Аватар
Joker_Here

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:49 pm

амиии кажете плс дали ако сглобя на части с дадените най-горе ще може да стане нещо по-хубаво от Climber-a??? :beer:
Nurel_D4

Мнениеот msniki » Чет Окт 07, 2010 8:54 pm

Естествено че по истински дх трасета ще е супер нездравословно иза 2-та.
Хора кото пускат такива теми едва ли ще карат истински ДХ. :dontknow:
Ти които си почнал със скъпо колело ще караш по-зле от тези които са почнали със евтинно колело.
Нали знаеш не от колелото а от човека.
Иначе към автора успех със покупката.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 8:56 pm

Nurel_D4 написа:амиии кажете плс дали ако сглобя на части с дадените най-горе ще може да стане нещо по-хубаво от Climber-a??? :beer:
:confused: :confused: :beer:
Nurel_D4

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 9:00 pm

Nurel_D4 написа:
Nurel_D4 написа:амиии кажете плс дали ако сглобя на части с дадените най-горе ще може да стане нещо по-хубаво от Climber-a??? :beer:
:confused: :confused: :beer:
a и какъв размер ми трябва аз съм 1,50
Nurel_D4

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Окт 07, 2010 9:12 pm

Ужас тази тема стана пълен офф топик! По темата: Пич по-добре изчакай още 2-3 месеца да събереш пари, идват коледа и нова година и предполагам, че можеш да говориш с родителите си вместо подарък за коледа да ти дадат пари а за нова година също ще вземеш предполагам! :agree: Щом сега имаш 650-700лв. по празниците ще вземеш още 200-300 и точно един Climber Team Edition който е много добър старт. ;)
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Nurel_D4 » Чет Окт 07, 2010 9:15 pm

ами да ти кажа сега с нищо не разполагам и мисля да събера до май месец. Ако събера 400 лева и дядо ми е обещат да даде останалите :D :D за това че ще събирам и мс за всичко :beer:
Nurel_D4

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Окт 09, 2010 7:49 am

Не сглобявай колело! Има кой да ги сглобява вместо теб...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikenoob » Вто Окт 12, 2010 1:57 pm

Неразбирам много ама преди 4 месеца се прецаках и не сл хората тука и си взех Cross enduro :crazy: По-хубаво потърси drag The bomb на старо ;)
Аватар
bikenoob

Рейтинг: 1180

Мнениеот did » Вто Окт 12, 2010 6:51 pm

bikenoob написа:Неразбирам много ама преди 4 месеца се прецаках и не сл хората тука и си взех Cross enduro :crazy: По-хубаво потърси drag The bomb на старо ;)

Тц. Никви меки рамки за тия пари.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот NWD » Вто Окт 12, 2010 7:12 pm

did написа:
bikenoob написа:Неразбирам много ама преди 4 месеца се прецаках и не сл хората тука и си взех Cross enduro :crazy: По-хубаво потърси drag The bomb на старо ;)

Тц. Никви меки рамки за тия пари.

Напълно подкрепям мнението на did. Коментирано е прекалено много в най-различни теми, че за тези пари читава мека рамка ''НЯМА''. Вземеш ли Бомбата ще направиш една много голяма грешка, макар и че сега, може би не усъзнаваш. За подобна рамка втора ръка, да не говорим :bowdown: Според мен, Клаймбъра е най-добрия избор в случая, но все пак ти казваш, че все още нямаш парите и не си много сигурен в избора си. Аз ти предлагам да събереш първо някаква сума, да четеш малко повече във форума и тогава сам да прецениш какво да избереш, вече според бюджета, който разполагаш. ;) Успех с избора :beer:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот gamerman » Сря Окт 13, 2010 11:50 am

Вземи си по-добре Climber защото с трърда рамка по-бързо се учиш а и е по-лесно.
1 фр е с climber и е с Duro triple и му върши перфектна работа,но той практикува ДХ!Ти ако искаш ФР няма да ти свърши много добра работа.Лапата не е от голяма значение за начинаещите,но кормилото да е към 710мм за да ти е по-лесно.
По-добре си вземи механични дискови спирачки за сега няма смисъл за хидравлика и с дискове 180 отпред задължително от зад 160 ще е добре,та спирачките може да са Shimano,но да не са само ProMax (ще се прецакаш много).
Е това е от мен,дано да съм помогнал ;)
gamerman

Рейтинг: 1200

Мнениеот kris40o. » Пон Ное 01, 2010 1:26 am

Във форума има твърдаци по 600лв :beer:
Аватар
kris40o.

Рейтинг: 1115

Мнениеот allstars » Вто Ное 02, 2010 2:01 am

KiD_WiTh_GuN написа:Ужас тази тема стана пълен офф топик! По темата: Пич по-добре изчакай още 2-3 месеца да събереш пари, идват коледа и нова година и предполагам, че можеш да говориш с родителите си вместо подарък за коледа да ти дадат пари а за нова година също ще вземеш предполагам! :agree: Щом сега имаш 650-700лв. по празниците ще вземеш още 200-300 и точно един Climber Team Edition който е много добър старт. ;)

+1 :agree:
Така започнах добро мнение! :agree: (Не трябва да отчайвате хората) Climbera е добро начало.

П.С. Не забравяй да си оставиш пари за каска ! :peace:
Искрено се извинявам за допуснатите правописни грешки!
Ебаси изтрещелия ми мозък........... :smile_g: :lolup: :hbang2:
Аватар
allstars

Рейтинг: 1180

Мнениеот FEAR » Пон Ное 15, 2010 6:49 pm

Абе хора, моля ви не отчайвайте така хората!! Като казва Дх, той има впредвид тепетата в Пловдив или някакви леки пътечки с малък наклон... не, че ще вземе клаймъра и ще отиде на Вц трасе ... Като за начало новият клаймър с Дуро 130мм ход ми се струва идеален - здраво, прост за подържане, има една дискова, достатъчно ниска рамка - едно перфектно колело за начинаещ байкар, с което ще му е удобно и ако реши да се занимава с малко дърт джъмп.
Много важно е обаче да отделиш и пари за екипировка - ръкавици, цели, по възможност с карбон или някаква протекция, каска - фул фейс или поне здрава челадинка и по възможност протектори за краката/ръцете, ако смяташ за необходимо. Относно байка - продавай каквото имаш и събирай за клаймъра, ако нямаш пари - търси из пазара - има хубави оферти! Късмет! :beer: :agree: :D

msniki написа:Хора кото пускат такива теми едва ли ще карат истински ДХ. :dontknow:
Ти които си почнал със скъпо колело ще караш по-зле от тези които са почнали със евтинно колело.

Еми как стигна то тези два извода?? Ако момчето е на 12-15 и почне Мтб сега до няколко години може и състезател да стане, а относно второто мисля, че е най-тъпото нещо, което съм чувал... как стигна то този извод бе мен? :dontknow:
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд