Абе хора, моля ви не отчайвайте така хората!! Като казва Дх, той има впредвид тепетата в Пловдив или някакви леки пътечки с малък наклон... не, че ще вземе клаймъра и ще отиде на Вц трасе ... Като за начало новият клаймър с Дуро 130мм ход ми се струва идеален - здраво, прост за подържане, има една дискова, достатъчно ниска рамка - едно перфектно колело за начинаещ байкар, с което ще му е удобно и ако реши да се занимава с малко дърт джъмп.
Много важно е обаче да отделиш и пари за екипировка - ръкавици, цели, по възможност с карбон или някаква протекция, каска - фул фейс или поне здрава челадинка и по възможност протектори за краката/ръцете, ако смяташ за необходимо. Относно байка - продавай каквото имаш и събирай за клаймъра, ако нямаш пари - търси из пазара - има хубави оферти! Късмет!

msniki написа:Хора кото пускат такива теми едва ли ще карат истински ДХ.
Ти които си почнал със скъпо колело ще караш по-зле от тези които са почнали със евтинно колело.

Еми как стигна то тези два извода?? Ако момчето е на 12-15 и почне Мтб сега до няколко години може и състезател да стане, а относно второто мисля, че е най-тъпото нещо, което съм чувал... как стигна то този извод бе мен?