Tubeless kit за Mavic 729 ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Tubeless kit за Mavic 729 ?

Мнениеот hamak » Пон Фев 07, 2011 1:29 am

Здравейте!

От известно време имам желание да премина към изцяло употребата на Tubeless шини и гуми посредством "кит" за преправяне на нормална шина на Tubeless. Тъй като вече съм решил да закупя такъв "кит" , което определено ще ми излезе по-евтино от колкото да се купуват направо нови Tubeless шини, бих искал да ви попитам дали някой е правил тази така да я наречем операция. Шините, които ще се преправят са Мавик 729 ( 36мм широчина ) и единственият "кит", който е посочен като "кит за спускане, покрива въпросната ширина на моите шини и дори даже самият им модел е посочен в описанието на продукта е този:

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38836 .

Това, което успях да разбера от чуждестранните форуми като плюсове и минуси на "кита" е ,че в крайна сметка си върши работата, за която е предназначен, но цената му в предвид какво представлява е висока. Друг, ако може така да се каже минус беше, че при смяна на гуми ставало голяма цапаницае и разни такива неща.

Та като цяло ме интересува какво мислите по въпроса с преминаването към Tubeless шини посредством този начин? Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели своят опит и впечатления. Също така съм отворен към други предложения, но поне този етап това, което отговаря на моите изисквания е този продукт. Ще се изпозлва за спускане и ако имат някакво значени моите килограми - тежа 86кг. (висок 188-190см)

Надявам се да съм формолирал добре темата понеже много ми се омотаха нещата в главата. Ако съм изпуснал нещо, което е необходимо още да се посочи се извинявам от сега.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Поздрави,
Иван :beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Re: Tubeless kit за Mavic 729 ?

Мнениеот bikerider » Нед Фев 13, 2011 1:07 am

Писали сме много по темата, но на конкретния ти въпрос - карам с въпросната комбинация (729 и DH kit-а) и имам само положителни впечатления. Не си споменал с какви гуми ще кара, това също е от голямо значение и те съветвам да избягваш тънкостенните. Отсега ти препоръчвам да си намериш читав компресор или хубава голяма помпа. Що се отнася до мазаницата - въпрос на елементарна сръчност, освен това бозата се мие с вода.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Re: Tubeless kit за Mavic 729 ?

Мнениеот hamak » Нед Фев 13, 2011 2:09 am

Ами за сега съм се спрял на Minion DHF UST 42a. Отпред съм с такава, но я карам с вътрешна гума и мисля да взема още една и да я сложа отпред, а тази която съм карал да я сложа отзад. Поне на този етап съм се спрял на този избор на гуми, но съм отворен и към други предложения. Що се отнася до цапаницата като гледах клип как се монтират си викам каква цапанциа да има при положение, че както каза ти самият "с малко повече сръчност" нали всичко е наред, но все пак реших да попитам понеже неколкократно срещах мнения из чуждестранни форуми, че доста си се омазват хората.

Благодаря за отзива!

Поздрави,
Иван :beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд