От известно време имам желание да премина към изцяло употребата на Tubeless шини и гуми посредством "кит" за преправяне на нормална шина на Tubeless. Тъй като вече съм решил да закупя такъв "кит" , което определено ще ми излезе по-евтино от колкото да се купуват направо нови Tubeless шини, бих искал да ви попитам дали някой е правил тази така да я наречем операция. Шините, които ще се преправят са Мавик 729 ( 36мм широчина ) и единственият "кит", който е посочен като "кит за спускане, покрива въпросната ширина на моите шини и дори даже самият им модел е посочен в описанието на продукта е този:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38836 .
Това, което успях да разбера от чуждестранните форуми като плюсове и минуси на "кита" е ,че в крайна сметка си върши работата, за която е предназначен, но цената му в предвид какво представлява е висока. Друг, ако може така да се каже минус беше, че при смяна на гуми ставало голяма цапаницае и разни такива неща.
Та като цяло ме интересува какво мислите по въпроса с преминаването към Tubeless шини посредством този начин? Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели своят опит и впечатления. Също така съм отворен към други предложения, но поне този етап това, което отговаря на моите изисквания е този продукт. Ще се изпозлва за спускане и ако имат някакво значени моите килограми - тежа 86кг. (висок 188-190см)
Надявам се да съм формолирал добре темата понеже много ми се омотаха нещата в главата. Ако съм изпуснал нещо, което е необходимо още да се посочи се извинявам от сега.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави,
Иван