Нова предна хидравлика

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нова предна хидравлика

Мнениеот hrgssgg » Вто Апр 05, 2011 7:43 pm

Здравейте! :wavey:
Предстои ми закупуване на предна спирачка и искам да чуя вашето мнение.
За сега съм харесал http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=450 http://velos-bg.com/product_info.php?cP ... cts_id=461 и http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 233&lang=2
Спирачката ще се кара от 75 килограма човек леко спускане като след време ще става по-агресивно (А дано :D ) . От нея очавкам да има доволна спирачна сила и надеждност.
Поздрави! :beer:
hrgssgg

Re: Нова предна хидравлика

Мнениеот freebiker » Вто Апр 05, 2011 8:01 pm

Вземи Магурата.Доказана фирма.Куад-овете ,които си посочил са за ХС/АМ.Магурата може и да не е за спускане, но аз бих взел нея.Карам Куад ,но не посочените от теб :) (Quad Deuce FR)

Има вариант да събереш още малко и да вземеш Еликсир (спирачна сила,лекота и приятен дизайн)

Поздрави :)
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Мнениеот SeSSion » Вто Апр 05, 2011 9:04 pm

Мислил ли си за тази спирачка. Има достатъчно спирачна сила (води се за DH/FR), лесна е за подръжка, и не тежи много.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Вто Апр 05, 2011 9:09 pm

А защо не нещо от CRC? За 140 лв си взех Hayes Stroker и съм страшно доволен, като изключим, че единия беше дефектен, но ми го смениха веднага. Иначе аз също съм за магурата. Доказана марка. Един приятел кара с този модел, предна със 180мм ротор. Той тежи над 100 кг, но не е имал липса на спирачна сила до сега. Има 5 години гаранция против течове.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Sartor » Вто Апр 05, 2011 9:45 pm

Аз карам с тази магура и бих ти я препоръчал. Много хора се оплакват, че им правила проблеми и много тече, но при мен няма такива драми (само веднъж през зимата ми "омекна" лостчето).

Карал съм Бай Кръстьо, Витошко Лале, FR трасето към Бистрица, FR изпълнения над Брезница и разбира се каране нагоре (лифтове не признавам, нагоре трябва да се върти или носи :evil: ). Спирачката се представя повече от добре, въпреки че може да се желае повече от към модулация на лостчетата. На по-дълги спускания съм усещал, че понякога може да се загуби спирачна сила, но не е никак голяма разликата. Като се загреят се усеща как започват да свирят (не съм само аз който е установил това), но не губят спирачна сила. :peace:

За справка и аз съм като теб 73.5кг, с броня, раница и т.н. съм около 85кг :crazy: . Карам с 203 ротор отпред и 180 отзад.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот PtD » Сря Апр 06, 2011 5:09 am

За Магурата мисля, че asza-bachinito има какво да каже. Особено за "реновацията".
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот hrgssgg » Сря Апр 06, 2011 11:53 am

PtD написа:За Магурата мисля, че asza-bachinito има какво да каже. Особено за "реновацията".

Здравейте. Може ли asza-bachinito да изкаже опитът си с тази спирачка, било то добро или лошо.
Според вас, може ли някоя от показаните по-горе спирачки да "разлуфти" Тора 289, ако се кара с 203 ротор? :dontknow:
5-те години гаранция за Магурата накланят везните в нейна полза. Както бях казал, искам надеждна спирачка с прилична спирачна сила.
"5-year leakproof warranty" - Това значи ли, че ако случайно спирачката почне да пуска масло ще ми я подменят?
Има ли разлика при Julie-тата според годините? Гледам има от 2009, 2010, 2011, но не намирам разлика в тях. :erm:
Поздрави.
hrgssgg

Мнениеот Skittleslolz » Сря Апр 06, 2011 1:53 pm

Здрасти. Julie-то е АМ насочена спирачка, но както повечето знаем, ако сложиш по-голям ротор и за спускане ще ти върши работа. Да - Ако ти се разтече спирачката, отиваш и ти я сменяват. От всичките ти изброени спирачки аз също съм за Магура. Правят ги в Германия и в Байк Центъра могат да ти оправят всеки един проблем с тях. Доколкото знам Quad-овете са нови на пазара и не съм чел мнения на хора експлатира ли ги повече време. Аз лично не бих рискувал.
Мисля, че при покупка на Магурата можеш да избереш с какъв ротор искаш и цената да не се промени.
Успех с покупката и напиши после какъв избор си направил. :beer:
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Апр 06, 2011 5:31 pm

azsa-bachinito казва

Хубава спирачна сила. Размера на роторите си ги избираш при покупката без да влияе на цената. Модулацията не е лоща. Преди 2009 джулито се води средна работа по-сила, през и след 2009 г. когато сприрачката се реновира ;) се минава на Ейч Пи (високо налягане в маркучите грубо казано) и спирачната сила се увеличава. Подвижен маркуч при апарата. Апарата е от компзитни материали и истива бързо. Аз лично не съм успявал да ги прегрея като теглото ми е 100. Гаранцията си важи. При топло време немаш грижи. Оригиналните накладки не се изхабяват бързо. При студено време Джулито задълже си пишка и верно, че имаш гаранция ма зимния сезон аз сам използвал моята 5-6 пъти. Ако се сменят роторите с по-скъпи и накладките съответно спирачната сила за въпросните направо си става чудовищна. Лосчетата също са от композитни материали, аз съм падал, но не съм ги чупил. Абе в крайна сметка като идея е доста добра спирачка, но на студено винаги си тече (или по точно поради нещо си се губи компресия в лосчето). Казват, че 2011 проблема е оправен, но аз лично за съжаление трябва да призная, че повече джули нема да си зема именно поради пишкането. То човек като си е идиот моге и с вибрейк да разлуфти тора. Пък и сичко се луфти някога, квото и да е. Важното е да има сервиз и части. За сила на спирачката е една идея над Джуси 5
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот gesh0898 » Чет Апр 07, 2011 1:12 pm

Аз я карам с 203 ротор с Elixir CR (наистина зверска спирачка) и няма луфт. Но ако караш с Тора, защо обявата е в 'Продукти за спускане и фрийрайд' :idea:
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд