Въпрос за Fox Van R

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за Fox Van R

Мнениеот filchev » Съб Юни 25, 2011 12:08 am

Здравейте , ако вече има такава тема , моля да ми бъде даден линк към нея и тази да се изтрие ! Бихте ли казали мнението си за шока на FOX , а именно VAN R? Ако има някакви ПЛЮСОВЕ и МИНУСИ , моля посочете ги :bowdown:
Ако има значение ще се кара на рамка Спешълайзд Биг Хит 3 2007 , колебая се между VAN R и DHX 5.0 . То няма нищо за колебаене , но ме притеснява разликата между на DHX-а :crap: , а тя е около 250 лв. :crap: , за това обмислям за варианта за VAN R ? :confused:
Аватар
filchev

Рейтинг: 1180

Re: Въпрос за Fox Van R

Мнениеот konopr » Съб Юни 25, 2011 6:39 pm

това е доста здрав добре работещ и стабилен шок, това са му плюсовете, недостатъците са липсата на настройки освен рибаунда. Ако само ще пускаш с него ще си много доволен. Общо взето технологиите при по новите серии на даден шок примерно се подобряват и променят непрекъснато и затова от време навреме може да се пускат нови теми пък било то и за обсъждани вече продукти
DHX e нещо като модифициран van r същата база като на van общо взето, но има допълнително въздушна камера към преливника и съответно повече настройки - pro pedal и bottom out compression освен рибаунда, за тези настройки има доста написано в нета - общо взето пропедала втвърдява началния ход на шока, а ботъм аут-а регулира твърдостта на края на хода.

аз карам с dhx 5.0 и съм доста доволен, много мазно и добре вози, а като пусна про педала на мах, задницата се усеща как е по твърда когато въртя и клатенето намалява, bottom out още не го усещам осезателно, от скоро ми е шока. Карал съм и van r и разликата не е много голяма с dhx, когато на последния съм му пуснал пропедала примерно. Ако не въртиш много van r ще ти е супер, ако понякога въртиш на по-дълги разстояния dhx ще е по-добре, но разликата не е толкова голяма. А тази година нали пуснаха van rc - ако го имаше като взимах dhx-a преди 2 месеца, направo щях да си взема van rc :beer:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот filchev » Вто Юни 28, 2011 10:40 pm

Благодаря ти за изчерпателния отговор , взех DHX-a :beer:
Аватар
filchev

Рейтинг: 1180

Мнениеот konopr » Сря Юни 29, 2011 10:56 am

честито за новия шок! със здраве! :beer:

иначе няма да е зле, ако някой притежател на DHX се включи да разкаже, как усеща bottom out настройката - кога и как си я настройва и т. н.
Даже темата може да се преименува на Fox DHX 5.0 примерно или само Fox DHX :dontknow:
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот bozidar » Сря Юни 29, 2011 5:42 pm

Карал съм: DHX 5.0, DHX и VAN R на една и съща рамка. Най добре се представя AIR, но това е строго индивидуално и определено и зависи до голяма степен от рамката. Докато карах VAN R при по каменисти участъци имах усещането, че карам само на пружина, освен факра, че е муден и реагира бавно при бърза скорост, което доста спъваше карането ми. Като цяло това е ценово ориентиран шок, без настройки и е тъпо да се очакват чудеса от него.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд