искам да попитам дали ще е добро с тия части

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

искам да попитам дали ще е добро с тия части

Мнениеот Дървосекача » Сря Яну 11, 2012 7:04 pm

» Рамка + скоба рам фрирайд 360лв
» Венци CSM66 35 лв
» Вериги Point 8-ца 18лв
» Вилки duro dj triple 189лв
» Водачи 30лв
» Гуми CST FR 2.50 45лв
» Жила/Брони/Накрайници 12лв
» Задни амортисьори 190мм за начало 20 лв
» Колчета за седалки 20лв
» Команди 39лв
» Кормила 30лв
» Курбели 40лв
» Лапи 15лв
» Обтегачи 25лв
» Ос-касети 20 лв
» Спирачки 120лв
» Чашки за вилка 30лв
» Капли 165лв
Още 50 лв за сглобяването
[img][IMG]http://cdn.battlefieldheroes.com/en/signatures/258756052/1[/IMG][/img]
Аватар
Дървосекача

Рейтинг: 1078

Re: искам да попитам дали ще е добро с тия части

Мнениеот SenDog » Сря Яну 11, 2012 7:12 pm

Евалата пич, по-добро нема !
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот stamen » Сря Яну 11, 2012 8:09 pm

По добре събери повече пари и сглоби нещо по добро,с тези части не можеш да караш спускане. :agree:
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Мнениеот kriisoo » Сря Яну 11, 2012 8:17 pm

За тия пари и с тия части НИЩО няма да сглобиш.
Рамката със скобата за тия пари предполагам ще ги взимаш втора ръка. За тая цена има нещо съмнително..
Вилката става, но е много компромисен вариант..
Под водачи сигурно разбираме водач за веригата, а не водачи за бронята на оптегача и маркучите/жилата на спирачките. За 30 лв нещо втора ръка доста захабено...
Гумите нищо не ми говорят, не коментирам.
Жила брони накрайници пак ще трудно ще се вместиш за 10лв. защото един метър хубава броня ти е 2-3 лв, а на теб в най добрия случай ще ти трябва една броня за оптегача 2 метра - лв. и едно жило та станаха вече 10 лв и накрайници 12 лв. Но не виждам да казваш какви ще са спирачките, но като гледам останалите компоненти предполагам става въпрос за механики.
Шока... Тая рамка се кара с 216 - 222 шок, а ти си предложил 190 => :nono:
Колчето може и да си намериш някакво или да си побългариш някое по-тясно.
Команда 40 лв е приемливо.
Кормило за тия пари някое 680мм.
курбели за 40 лв :nono:
лапа - zoom за 15 кинта може и да намериш
средно за тая рамка за 20 кинта малко трудно... :crap:
Спирачките - механики втора ръка
Чашки за 20-30 лв май няма да намериш, защото челото е 1,5 и ще ти трябват редуциращи чашки до 1 1/8
Капли 165 лв за тия пари само предна хубава ... :crap:

Сега не се заяждам, а ти казвам нали къде няма да се получи и горе долу нещата как стоят. По-добре събери още пари ако имаш рамката вече. Ако не с я купил още се ориентирай към (колкото и да се дразня, че го казвам) към твърдак. На бързо така на ум сметнато горе долу си заделил към 1200 лв. за тези компоненти. За тези пари можеш да си спретнеш доста стабилен твърдак и гаранция, че ще ти е много по-добре от freeride, ако успееш да го сглобиш със таквиа компоненти толкова нисък клас...
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот JoroDH » Сря Яну 11, 2012 10:53 pm

+1 За Крисо...
За тези пари няма да сложиш хубави части и само ще се нервираш а другото което е за 165лв. Капли под което предполагам имаш предвид пълна комплектовка (главина,спици,шина) няма да са хубави и ще се подбият много лесно... за пример ще ти дам че аз сега за да сглобя що годе прилична капла и то само предна дадох 202лв. прави сметка...
Курбели за 40 лв. също няма да е много добре да слагаш защото съм карал такива и ако караш по агресивно ще се изкривят за 1 месец... Поне при мен беше така... Най-добре за курбели да отделиш около 200лв. защото например толкова ти струват едни доволни курбели Hussfelt като в цената включвам и средното движение...
За вилка вместо Sr Suntour Duro DJ Tripple бих предпочел Sr Suntour SF7 Duro DJ D еднокоронна е но по-добре да вземеш нея...
За обтегач по добре отпусни още 25лв. и за 50лв. си вземи една Sora с късото рамо защото действително се представя доста добре за обтегач от този клас...
За гуми точно тези не ти ги препоръчвам защото съм ги карал и да горе-долу държат на сухо обаче ако си се засилил повечко дори малко прах да има ще се пързаляш здраво! Да не говорим за кал,сняг и т.н.
И като се замисля не съм казал и половината части а вече стигнах 870лв. като смятам само капли,курбели,вилка и обтегач без да смятам гуми и други неща... За прилична мекица се искат около 3000лв. затова ако имаш бюджет от около 1200-1700лв. както каза колегата Крисо по-добре си сглоби един твърдак...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот Alex Madman » Сря Яну 11, 2012 11:56 pm

JoroDH написа: затова ако имаш бюджет от около 1200-1700лв. както каза колегата Крисо по-добре си сглоби един твърдак...

С това не съм съвсем съгласен. Според мен, максималната смислена цена за твърдак е ДО 1200лв, от там нататък вече може да се вземе и мекица. Вярно, че няма да е първа младост или пък да е нещо от класа на Demo/Glory/Gambler, но все пак...
Всичко около 1600-1700лв си е напълно достатъчно за сравнително добре окомплектована мекица.
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот dudelgrincen » Чет Яну 12, 2012 12:21 am

Ще ти предложа, приятелю, да не се занимаваш със сметки и да си купиш цяло колело.
Изборът в ценовия диапазон 900-1500 лв е голям - дори у нас.
Не знам защо си се насочил към фриирайд, но най-бюджетните велосипеди за тази цел имат цена варираща минимум около 3К.

Драг обновиха моделната си гама преди година и предлагат чудесни велосипеди.
Няколко добри предложения са: Drag ZX5/ZX6, RAM HT1/HT2/HT3, 4та серия Трек. Новият Hardrock на Specialized /2012/ е отличен велосипед на много добра цена.
Дори Cross изкараха няколко прилични модела - серията grx. VIVELO също предлагат няколко превъзходни модела.

Общо взето изборът не е малък и все няма да сбъркаш.

Абсурдният списък от компоненти които си представил, уверявам те, ще бъде голямо разочарование. Съветвам те - не си харчи парите за такива сбиротъци.
Велосипедите, които ти посочих са окомплектовани изключително разумно и карането им ще е удоволствие. /Производителите все пак си разбират работата./

За да осъзнаеш че списъка ти няма да доведе до нищо добро ще допълня :
Задни амортисьори 190мм за начало 20 лв
WTF!

Технологично на тази цена няма начин да бъде произведен какъвто и да е амортисьор, който да поеме теглото на човек и да работи безпроблемно - дори това да е амортисьор на офис стол.
Останалото не смятам да коментирам. То е не по-малко абсурдно.

Успех с покупката и безаварийно каране ! :)

ПС
Яисто нови лапи Зуум съм виждал за по 10лв. В един магазин за стоки от фалирали магазини пък продаваха същите по 5лв броя до скоро.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот dudelgrincen » Чет Яну 12, 2012 12:36 am

Alex Madman написа:С това не съм съвсем съгласен. Според мен, максималната смислена цена за твърдак е ДО 1200лв, от там нататък вече може да се вземе и мекица. Вярно, че няма да е първа младост или пък да е нещо от класа на Demo/Glory/Gambler, но все пак...
Всичко около 1600-1700лв си е напълно достатъчно за сравнително добре окомплектована мекица.

Ако става въпрос за меко колело на старо и 1200 стигат, 1700 още по-добре, а за ново ще му трябват да поне 2К.

ПС
Аз пък не съм съгласен с тази "максималната смислена цена за твърдак ДО 1200лв" - има твърди рамки с цена много над тази, за които си заслужава да платиш всяка стотинка.
От значение е предназначението, така че твърди и меки рамки не бива да бъдат сравнявани туко така.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот Alex Madman » Чет Яну 12, 2012 10:18 am

dudelgrincen написа:Ако става въпрос за меко колело на старо и 1200 стигат, 1700 още по-добре, а за ново ще му трябват да поне 2К.

То и за 2000 не мисля, че може да се вземе кой знае какво ново меко колело. При всички положения, ако говорим за нещо, различно от твърдак, ще трябва да е втора ръка.
dudelgrincen написа:Аз пък не съм съгласен с тази "максималната смислена цена за твърдак ДО 1200лв" - има твърди рамки с цена много над тази, за които си заслужава да платиш всяка стотинка.
От значение е предназначението, така че твърди и меки рамки не бива да бъдат сравнявани туко така.

Всеки има право на мнение, нали така. ;)

П.П. към автора: горещо ти препоръчвам да търсиш цяло колело (дали ново или втора ръка, няма значение). Казвам ти го от личен опит. Събирането част по част е първо много скъпо и второ много трудоемко. Аз лично си сглобих мекица, купувайки повечето части от форума, и резултата беше, че дадох 2200лв за колело, чиято реална стойност е 1700-1800лв. Мисля, че схващаш идеята. :)
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот Stancho » Чет Яну 12, 2012 3:11 pm

Ако мислиш да сечеш дървета - да определено окомплектовката е добра. Иначе не!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 12, 2012 3:30 pm

От изброеното виждам само цени на компненти подходящи за ГРАДСКО/ПАРКОВО каране. Бюджетът не е малък, към 1300лв, по-скоро търси нещо ново, сглобено.
Аз го виждам като едно C-1 ТЕ с подменена вилка Duro Fr. Гарантирам ти, че ще е в пъти по-добре от това жалко подобие което смяташ да сглобиш.
Чисто информативно, предвидил си 160лв за ДВЕ капли за спускане, в момента плета среден клас капла за спускане, крайната и цена е 220лв. Сам прецени...
Това според мен е пълна боза!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот kriisoo » Чет Яну 12, 2012 5:53 pm

EccentricMOTION написа:О160лв за ДВЕ капли за спускане

Тя само главината на 12ка ос в най-добрия случай е толкова :crap:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот JoroDH » Чет Яну 12, 2012 8:09 pm

Alex Madman написа:
JoroDH написа: затова ако имаш бюджет от около 1200-1700лв. както каза колегата Крисо по-добре си сглоби един твърдак...

С това не съм съвсем съгласен. Според мен, максималната смислена цена за твърдак е ДО 1200лв, от там нататък вече може да се вземе и мекица. Вярно, че няма да е първа младост или пък да е нещо от класа на Demo/Glory/Gambler, но все пак...

Пич честно казано до сега твърдака ми струва 3 000 плюс минус 100 лв. и съм още на половината на сглобката да не кажа че и по назад... :beer: :beer: :beer: :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд