Семеринги за марзочи дроп офф 3

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Семеринги за марзочи дроп офф 3

Мнениеот IroNCaT » Съб Май 26, 2012 5:36 pm

Здравейте колеги,миналата седмица както си карах и дясната семеринга се прецака и започна да изпуска масло много здраво.Бихте ли ми дали съвет от къде да си купя нови ?
Мерси предварително :beer:
IroNCaT

Рейтинг: 1196

Re: Семеринги за марзочи дроп офф 3

Мнениеот EfoX » Пон Май 28, 2012 9:25 pm

И аз търсих до преди една седмица без успех. Скрийм байк са главен вносител и щом те нямат и другите магазини и сервизи нямат /поне в Пловдив и един, два в Гърция/. От Мотобум в Пловдив ми предлагаха да поръчат, търси ги по размери момчето /много разбрано и учтиво/ и ми искаха 32 лв. за маслените. /скрийма били 41 маслени и прахови/. Добре че баща ми ме спря да дам такива пари /инженер е и се занимава с машини за серийно производство/, каза че производствената цена им била не повече от 3 лв. на бройка. Оказах се и с късмет че моите семеринги /Mz 888 Ital./ са стандартен размер уплътнители (маслени) 35 47 10 за машини и тн. В първия магазин който ми каза намерих такива за 2лв. бройката.

Не знам от къде си но мото и байк магазините искат прекалено много за нещо евтино за производство. - Потърси магазин за уплатнители / всички хвалят Хубата - но те нямаха/. А ако искаш да са ти от Марзочи /китайски са/ изчакай до 15 юни-скрийм ще имат доставка. :peace:
Specialized rider Skype: alpha.d0g. Fb: Еfo Аngelov Tel: 089 52 700 89
Аватар
EfoX

Рейтинг: 1220

Мнениеот Stancho » Пон Май 28, 2012 10:26 pm

Принципно и аз съм намирал за мойте 66-ци такива семеринги по 6 лв. броя, но нещо не се справяха особено с задържането на въздуха и налягането. Мисля, че в твоя случай ще стане, все пак при теб няма въздух под налягане като при мен.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот EfoX » Вто Май 29, 2012 9:08 pm

Аз мисля че във всички модели има въздух. http://www.marzocchi.com/template/detai ... tto=28050# Аз съм с HSCV системата за смекчаване /като на Shiver/ и си имам въздух. Относно компресията /въздуха/ още не съм е пробвал но не мисля че ще има проблем. Познавам един механик които кара manitu на 5-6 атмосфери а неговите са с 1 пружина а моите са с една + ластик в горната част. :peace:
Аватар
EfoX

Мнениеот Stancho » Сря Май 30, 2012 9:28 am

Принципно си прав, но във вилки като моята (SL хидравлика) въздуха се помпа директно в ботуша, а във вилки като Drop Off 3 и т.н. са на патрон и въздуха е в отделна камера. Оттам идва разликата, за която говоря.
Аватар
Stancho

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Май 30, 2012 10:16 am

Stancho написа:Принципно си прав, но във вилки като моята (SL хидравлика) въздуха се помпа директно в ботуша, а във вилки като Drop Off 3 и т.н. са на патрон и въздуха е в отделна камера. Оттам идва разликата, за която говоря.

Точно DropOff серията се помпи в ботуша. Имал съм възможност да карам някоя-друга ;). SL също така не е типа на хидравлика, това е просто означение, понякога са по-леките модели от серия. И баш при тях би трябвало да има отделна камера, тъй като въздушната пружина е основна и трябва да се вдигат по-големи налягания. Най-малкото за твоята съм убеден, че не е в ботуша ;). При DropOff серията въздуха в случаите в които не е основна поддържаща пружина, ами прелоуд е до 1атм. и е директно в ботуша :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот EfoX » Сря Май 30, 2012 2:17 pm

:agree: Напълно съм съгласен с @TeDo_BaPHa. Аз съм с 2 метални /механични/ пружини и отворена баня така че въздуха ми не е отделен - до 2 седмици мах ще пиша за налягането дали го задържа, но съм убеден на 99% след като сравних 2та семеринга че няма да има проблем. Все пак цената е в 10 пъти по голяма - струва си да се пробва от всеки.
Аватар
EfoX

Мнениеот Stancho » Сря Май 30, 2012 8:26 pm

Моята вилка е с няколко въздушни камери и основното се помпа директно в ботуша, а реглажа на хода и прогресивността в края му се настройват с помпане в 2 отделни камери. Иначе за Дроп Оф се разрових и сте прави - моя е грешката. Все пак разликата е пак, че при мен налягането е към 50-60 PSI, което е към 4 атмосфери, а при обикновения прелоуд е до 10-15 PSI и пак не би трябвало да има ядове като мойте. :agree:

П.П. SL е означението на въздушна вилка с RC2 хидравлика и няколко камери за помпане с различни настройки, като основната пружина си е помпане в ботуша. Като си спуках стеншъна след едно падане всичко излезе оттам...
Аватар
Stancho

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Май 30, 2012 8:39 pm

Stancho написа:основното се помпа директно в ботуша, а реглажа на хода и прогресивността в края му се настройват с помпане в 2 отделни камери
:thumbd: Aко основното ти помпене е при RC2 патрона.... грешиш. А тези 2 камери в зависимост дали твоята вилка е SL или SL1 са съответно позитивна/негативна пружина или позитивна пружина/PAR камера за прогресивността.
Stancho написа:П.П. SL е означението на въздушна вилка с RC2 хидравлика
:thumbd: Всъщност повечето са с TST5 или други подобни хидравлики насочени към ХС/АМ каране.
Stancho написа: като основната пружина си е помпане в ботуша.
:thumbd: тц.
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Stancho » Сря Май 30, 2012 10:22 pm

Моята вилка е 66 SL от 2006 година и в двата ботуша се помпа директно въздух, който служи за основна пружина, има негативна камера отгоре в левия крак и оттдолу на левия има PAR камера за прогресия. В десния крак има RC2 патрон с настройка на rebound и compression.

Иначе досега SL вилки съм виждал и с АТА, и с TST и т.н. Като цяло SL има доста вариации, но са все въздушни вилки и както казваш са или с positive и negative камери или както моя случай и с 3-те...
Аватар
Stancho

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Май 30, 2012 11:31 pm

:offtopic:
Have a nice day :).
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот IroNCaT » Пон Юни 11, 2012 6:42 pm

мерси много колеги за отговорите потърсих в screambike и там ми казаха,че имат 9.90 бяха маслените и на същата цена бяха и праховите :) :beer:
IroNCaT

Рейтинг: 1196

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд