Леки платформи за спускане ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Леки платформи за спускане ?

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Юли 08, 2012 2:26 pm

Здравейте,чудя се какви леки педали да избера.
За сега съм хвърлил око на Nuke Proof Electron но нямам никакви наблюдения над тях.
Мога да отдела до 150лв и ще се радвам ако ми предложите нещо друго ориентирано в този ценови клас. :beer:
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Re: Леки платформи за спускане ?

Мнениеот MaRRty. » Нед Юли 08, 2012 7:15 pm

FireEye :agree: :beer:
- Не е важно какво колело караш, важно е как го караш!
- Карай по мен, ако вдигаш 300km/h!
Аватар
MaRRty.

Рейтинг: 1113

Мнениеот exiteyes » Нед Юли 08, 2012 8:22 pm

Я скивай тия:
http://ridespot.net/productdetails.php?productID=27535

Тия дни ги пуснаха като уж нов модел. Не мога да кажа нищо, изглеждат удобни мисля, тялото е почти 100х100 и ще са удобни за по-добра стъпка . Теглото е сравнително добре.

Ето тези: http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=555 ми изглеждат също добри, пак подобни на VP-тата. В пазара в момента има едни такива. Не съм много сигурен дали ги имат в наличност бива да провериш. :D

Answer Rove FR също са много удобни като форма, но теглото е далеч не чак толкова приемливо.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот ivo_DH » Нед Юли 08, 2012 10:31 pm

Тез дето си ги харесал са 6 точки ! Един приятел има такива, покарах му колелото колкото да скоча от 1 тротоар - все едно беше залепено за мен :beer: Добър избор са !
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот SeSSion » Нед Юли 08, 2012 10:35 pm

Брутални педали. Няма да съжеляваш. Имах такива, но ги продадох за да пробвам клипсове. :beer:
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот gilb » Нед Юли 08, 2012 10:41 pm

DEMON BOY 13 написа:За сега съм хвърлил око на Nuke Proof Electron но нямам никакви наблюдения над тях.

Доста надеждни педали :) имал съм удоволствието да покарам малко с такива,докато един приятел беше извън града и карах колелото му и наистина ми направиха много добро впечатление (а и изядоха един-два камъка без особени последици).
Държат добре въпреки,че имат сравнително малко пинове а материалът от който са направени ми изглежда солиден и здрав като цяло.
Имам някакъв спомен,че някъде из пинкбайк бяха писали,че им се заобляли леглата на главите на пиновете при смяната,но не мога да открия темата сега :look:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот Capoeira » Пон Юли 09, 2012 5:30 am

Само не прави тази грешка да се подвеждаш от техническите им данни. Като тегло са окей, даже са перфекстни и може би за въртене са идеални, но започне ли терена да става малко по груб и веднага този модел минава в графата "мъкааа". Пиновете както казва един приятел са малко, но за сметка на това са къси, средната част през която минава оста е дебела и когато стъпиш на педала се почувствах както едно време си карах изтърбущените педали на Балканчето, все едно го карах само на оста на педала обувката ти едвам допира пиновете отпред и отзад и за едно пускане от Голи връх до Бай-кръстьо, където даже не е толкова грубо, вече ги бях изтървал поне 10-15 пъти имах ебаси ранта на пищяла от пиновете им(не стига че са къси и редки ами са и достатъчно да ти свалят половината кожа). Въобще това са педали който по мо мнение са за XC или ако си шлаеш с колелото. За да уточня карам с тези обувки :
Изображение
и тези педали:
Изображение
И разликата е като все едно карам с пласмасовите педали на колелата от Метро. Едно е хубаво, че пластмасата им е супер яка и не се огъва много и държи на ударите от камъни и терена, което значи, че след първия опит може би ще направят друг по сполучлив модел с доста повече грип към обувката.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот airborneone » Пон Юли 09, 2012 10:59 am

SeSSion написа:Брутални педали. Няма да съжеляваш. Имах такива, но ги продадох за да пробвам клипсове. :beer:

Може би най-добрите педали, които съм карал, а а съм карал доста...
С правилните пинове са съвършенни.
Теглото, не е най-ниското, което можеш да постигнеш, но щом се отнася за спускане големината на платформата и бр пинове / сцепление са фактор, който не трябва да се подценява.
Аз лично ги препоръчвам силно.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот exiteyes » Пон Юли 09, 2012 11:03 am

При проблема който е извлякъл Capoiera от тези педали мога да кажа, че вече при Nukeproof Proton този проблем е напълно изчистен. Много скоро пробвах едни такива, и точно този проблем явно е изчистен много солидно.

А относно педалите които е посочил SeSSion - това е наистина силен избор. Приятел кара с такива, на кал, сняг, дъжд и всички тем подобни си държат най-стабилно. Не знам какви се водят пиновете с които е, но са от малко по-изтъпените и пак грапа им е много добър.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот vafi » Пон Юли 09, 2012 11:42 am

Карам с Xpedo Hurtle Curve и за момента съм много доволен - не мога да кажа че са от най-леките но все пак 370грама са си 370грама ;)
Хапят много - движа ги с обикновенни кецки и досега нямам изтърване на педала. Имам само един неприятен инцидент, при който ме засече един бакшиш си обезобразих прасеца, но това го считам за лична грешка :smash:
Изображение
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот Capoeira » Пон Юли 09, 2012 7:56 pm

exiteyes написа:При проблема който е извлякъл Capoiera от тези педали мога да кажа, че вече при Nukeproof Proton този проблем е напълно изчистен. Много скоро пробвах едни такива, и точно този проблем явно е изчистен много солидно.

А относно педалите които е посочил SeSSion - това е наистина силен избор. Приятел кара с такива, на кал, сняг, дъжд и всички тем подобни си държат най-стабилно. Не знам какви се водят пиновете с които е, но са от малко по-изтъпените и пак грапа им е много добър.

Мда, с просто око се вижда, че профила им е значително по-равномерен е няма такова изпъкване на средната част. Наистина иначе композитния материял е супер попадение защото е доста лек и при удари в камъни го няма този станьолен вкус в устата, но всичко това е тотално безразлично при положение че си стъпваш на едната пластмаса(имам в предвид средата на педала) и може би в най-добрия случай и единия ред пинове(отпред или отзад).
Не съм пробвал да има сменям пиновете, предполагам че ще има подобрение, но тагава педала става обществено опасен. Пиновет ще станат по-повече от 4-5мм и както карам с наколенки без протектор на подбедрицата, всяко изпускане значи много болка и кръв, и сополи, и майки ще се споменават.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд