Въпрос относно заден Шок

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно заден Шок

Мнениеот letqshtiqholandec » Сря Юли 11, 2012 12:02 am

"Язда" Cross T-Rex . Ползвам го за DH , по точно се уча на него защото съм много новобранец и искам да си го троша бес да харча много :D и така докато се науча.
Та , мисля да си копувам нов Шок, защото стария работи като декоративен :smash: . Стария е 150мм. Въпросите са 2. Първо , мога ли да си купя и сложа 222мм амортисьор/шок :D ще имам ли проблеми с монтажа или карането. Втория въпрос е , харесах си и един друг амортисьор , въздушен 180мм , мисля че с него няма да имам никакви проблеми , та по добре ли ще е с този 180мм въздушен амортисьор или този 222мм амортисьор.
Благодаря предварително и не ме съдете ... новобранец съм но се уча !
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Re: Въпрос относно заден Шок

Мнениеот downhiller_95 » Сря Юли 11, 2012 10:39 am

лудост е да слагаш 222мм шок на крос t-rex по скоро 180мм ,но няма ли да се вдигне много средното :nono:
Drag Climber!!!
Аватар
downhiller_95

Рейтинг: 1167

Мнениеот letqshtiqholandec » Сря Юли 11, 2012 11:04 am

Ми там е работата ... не знам :D не съм правил такова нещо до сега и за това съм тук за савет :dontknow: 180мм ли мислиш че ще дигне много средното ? не мисля че е така защото това са само 3см които ще бъдат компенсирани с това че ще го монтирам на 1 по долна дупка :) нали има няколко дупки :)
letqshtiqholandec

Мнениеот kriisoo » Сря Юли 11, 2012 12:57 pm

Ти три сантиметра по дълъг шок шега работа ли мислиш, че е ?! :crazy:

Хората с разликата от 216 и 222 шок, което се сещаш колко е, изкарват различна геометрия и челен ъгъл, ти за 3 сантиметра говориш... :deal:

Първо не съм сигурен дали ще можеш да го захванеш тоя 180 шок. Второ с чудя дали ще си намериш изобщо такъв шок. Твоя сегашен шок е 165 или 160 не съм сигурен. Следващото което идва като размер е 190, което си мисля, че няма как да вкараш на рамката. Имаше едно извращение във форума, но мисля, че му бяха правили някви други планки и дупки на предния триъгълник за да влезе 190 шок. За 222 изобщо няма смисъл да си помисляш. Ти и да направиш некви извратени планки, дупки или там каквото и да е средното ти ще отиде най-вероятно над 40 сантиметра... А челния сигурно ще ти стане 70-80 градуса :D

Според мен няма смисъл да набиваш каквито и да е пари в шок. Първо че рамката ти е слаба, второ и да вкараш някакви пари за шок, след някакво време ако се сдобиеш с по-хубава рамка тоя шок няма как да го използваш на нея. :agree:

:peace:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот GECKO » Чет Юли 12, 2012 8:45 am

Качеството на работата е далеч по-важно от количеството на хода.

Вземи си максимално близко до твоя размер амортисьор - X-Fusion Glide R/RL 165мм или ако може си вземи твоя размер. Грешно е да инвестираш в скъпи неща за това колело също така окачването ти няма да се подобри драстично, но работещ амортисьор ще те направи доста по-стабилен. Това ще се развали обаче от по-дълъг амортисьор, защото ще те изправи напред и нагоре - все места, на които не искаш да си когато се учиш. Също така по-дългият амортисьор ще ти направи предницата по-спъната на препятствия и ще направи изживяването ти още по-неприятно.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот letqshtiqholandec » Съб Юли 14, 2012 3:35 am

Еми , благодаря ! Бяхте полезни :)
letqshtiqholandec

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд