Dartmoor Phantom vs. Ram 4130

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dartmoor Phantom vs. Ram 4130

Мнениеот VGC » Нед Юли 29, 2012 9:55 pm

Здравейте. Реших да сменям стила на каране и затова казвам чао на HT2-ката и Epicon-a които толкова си обичках. Сега обаче съм изправен пред леко труден избор и ще се обърна към Вас за подкрепа :erm:

Имам 600-650 лв. и с тях трябва да успея да се сдобия с нова рамка с чашки, курбели и средно и вилка. Решил съм да ги взема от форума.

Чуденката е при рамката и курбелите. Отначало се бях спрял на Dartmoor Phantom с чашки и курбели Deore за 350 viewtopic.php?p=865680#p865680 . След това разбрах че тази рамка няма да вади хубава геометрич с Марзочито, и за това мернах този Ram 4130 viewtopic.php?f=16&t=118719 който ми хареса. Обаче за него чух че е много къс :confused: а аз съм 181 см. и дори HT2 19" ми идва леко къса и ме боли кръста. Но дори и да взема Рам-а остават курбелите. Дали тези курбели viewtopic.php?f=19&t=118680 са съвместими с това средно viewtopic.php?f=19&t=118362 и дали те на свой ред са съвместими с рамката (4130).

Вилката вече съм я избрал - viewtopic.php?f=17&t=118479 човека изглежда много точен и ми свали до 350 заради неработещия локаут. В момента вилката е на 140мм а като се оправ локаута ще може да си се вдига на 160. Друг е въпроса че много ме притеснява колко ще струва да се оправи този локаут. Обаче мисля че е добре вилката за тези пари.

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с избора :bowdown:
VGC

Рейтинг: 1225

Re: Dartmoor Phantom vs. Ram 4130

Мнениеот gesh0898 » Пон Юли 30, 2012 6:28 am

A защо не си останеш с НТ2ката и да си смениш вилката? 4130 не е предназначен за планина. Хем ще спестиш пари, защото за 250 не можеш да си вземеш рамка, чашки, курбели (нали марзочито е 400). 4130 е доста къса рамка, имай го предвид. Ако все пак съм на твое място бих продал цялото колело и бих си взел нещо запазено втора ръка - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... et#p859328 перфектно е просто.
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 9:20 am

Не искам да оставам с HT2 защото 19" ми идва висока за скокчета и подобни, пък и съм тежичък а ми е жал за колелцето :erm: . Вилката човека ми я смъкна на 320 заради локаута, и имам около 300 за останалите работи, но има шанс да изкопая още 50-100. А Hornet-a който ми показа наистина е уникат, но няма да си продавам цялото колело.

Щом 4130 е къса (по-къса ли е от С1 :dontknow: ), значи Phantom-a ми е варианта. Ако ми кажете дали ще вади прилична геометрия с Marzocchi-то и дали няма да поддаде ще сте златни :D
VGC

Мнениеот FastBiker » Пон Юли 30, 2012 9:27 am

Внимавай с тоя продавач /на вилката/, защото и аз по едно време мислех да я купувам, но той нищо не спомена за този наработещ локаут. Добре, че тогава финансите отидоха за друго. След няколко дена, човек от София я е огледал, написа във Некоректни търговци, че вилката е с луфт и неработещ локаут. Така че, внимавай. Ако не си от София, въобще не я взимай. И на мен ми изглеждаше коректен, но ми стана странно как от нищото ми смъкна 50 кинта. Съветът ми е - ВЗИМАЙ ДРУГА!
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот gesh0898 » Пон Юли 30, 2012 9:28 am

Ще подаде, гаранционно покрива не повече от 130 ход. По-добре си вземи за тия пари рамка хорнет. А защо не искаш да си продадеш цялото колело?
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 9:40 am

Емии не искам да си го продавам цялото, поради много причини, но има и един фактор баща който в момента както се казва "се прави на пУтка" :smash:

А за вилката не знам. Човека ми изглежда много точен, но явно ще трябва да се мине през Пацо да я погледне и да каже дали си заслужава :confused: Иначе имам и план Б. Има един Domain 302 Uturn за 350 във форума, на който обаче ще трябва да сменя пружината с по-твърда.

Сега писах на @Rancid ако случайно може да ми продаде рамката с чашките и курбелите със средното. Не мисля че ще се съгласи, но надеждата умира последна.

П.С. viewtopic.php?f=16&t=118715 мисля че това е най-добре в момента. Само боята ме притеснява или пък да няма нещо сцепено с тази вилка.
VGC

Мнениеот Fanatico » Пон Юли 30, 2012 10:20 am

VGC написа:.. Само боята ме притеснява или пък да няма нещо сцепено с тази вилка.

Глупости.
Боята на каквото и да е, трудно остава перфектна при експолатация? :)
Не разбирам как може да говориш по подобен начин за баща си.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 10:24 am

Fanatico написа:
VGC написа:.. Само боята ме притеснява или пък да няма нещо сцепено с тази вилка.

Глупости.
Боята на каквото и да е, трудно остава перфектна при експолатация.

Какво искаш да кажеш? Че няма какво да ме притеснява ли?

А за вилката, днес мисля да се видя с човека с Marzocchi-то и да отидем при Нина да погледнат вилката и ако трябва да я отворят и да видим какво ще излезе и за колко ще оправят проклетия локаут. Ако пък ми кажете че съвсем няма смисъл или пък локаута ще е скъп, viewtopic.php?p=866374#p866374 взимам това и рамката на Session, или Хорнет-а на Rancid.

П.С.Ами като цяло никога не говоря така, но ой просто в момента не иска дори да ме изслуша да му обясня защо искам да направя тази смяна... Иначе той много ме е подкрепял и помагал за колелото (както финансово, така и с физически усилия), и наистина нямам право да говоря така, за което съжалявам. :peace:
VGC

Мнениеот VOLATGE » Пон Юли 30, 2012 10:54 am

Даже и да вземеш счупеното Marzocchi, при което съм сигурен, че проблемът е сериозен, откъде ще намериш ос за него? Ако я вземше нова, вилката ти става доста по-скъпа. За това мисли ли?
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 11:00 am

Отказах се от Марзочито, но човека щеше да ми даде ос. Сега реших да взема NS Bitch на SesSion (или Хорнет-а на Rancid ако го дава на части) и Domain-a U-turn. Надявам се да се получи добре :smash: Оообаче курбелите не знам откъде ще ги намеря :confused: Горепосочените съвместими ли са помежду си и с рамката? И NS-a с колко мм. средно е? :beer:
VGC

Мнениеот breaker » Пон Юли 30, 2012 1:02 pm

Значи аз да ти кажа. Карам рам 4130 (карах, сега го продавам). Рамката е къса за дълго въртене в града, иначе по трасетата е удобна, особено, ако са с повече виражи и скокове. Рамката е от crmo стомана, която я прави по-надеждна и по-здрава от хорнета и фантома. Голяма разлика в геометрията на твърдак няма да усетиш, повечето са митове и легенди, че някоя твърда рамка е с по-добра геомтерия за спускане от други. Мисля, че единствената твърда рамка, която е предназначена за фрийрайд и тук-там спускане ,е ns surge. :agree: Моя рам го карам в комбинация домейн 318 и други дх части и нямам проблем.
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 1:26 pm

Е на мен ми трябва хем здрава рамка, хем пък да не е хептен къса, поради стабилния ми размер :D. Някой може ли да изкаже мнение какво ще се получи при NS Bitch + Domain 302 U-Turn :dontknow: и дали НС-а е прекалено къс като 4130 или? :beer:
VGC

Мнениеот BeezyJay » Пон Юли 30, 2012 2:55 pm

breaker написа:Значи аз да ти кажа. Карам рам 4130 (карах, сега го продавам). Рамката е къса за дълго въртене в града, иначе по трасетата е удобна, особено, ако са с повече виражи и скокове. Рамката е от crmo стомана, която я прави по-надеждна и по-здрава от хорнета и фантома. Голяма разлика в геометрията на твърдак няма да усетиш, повечето са митове и легенди, че някоя твърда рамка е с по-добра геомтерия за спускане от други. Мисля, че единствената твърда рамка, която е предназначена за фрийрайд и тук-там спускане ,е ns surge. :agree: Моя рам го карам в комбинация домейн 318 и други дх части и нямам проблем.

Споделям всичко дотук, като добавям, че размерът на колчето е кофти: 26.8 и наистина е гадно да въртиш дълго време, но пък и скорости могат да му се сложат с малко повече усилия.
Аватар
BeezyJay

Рейтинг: 1114

Мнениеот slomosht » Пон Юли 30, 2012 9:13 pm

BeezyJay написа:
breaker написа:Значи аз да ти кажа. Карам рам 4130 (карах, сега го продавам). Рамката е къса за дълго въртене в града, иначе по трасетата е удобна, особено, ако са с повече виражи и скокове. Рамката е от crmo стомана, която я прави по-надеждна и по-здрава от хорнета и фантома. Голяма разлика в геометрията на твърдак няма да усетиш, повечето са митове и легенди, че някоя твърда рамка е с по-добра геомтерия за спускане от други. Мисля, че единствената твърда рамка, която е предназначена за фрийрайд и тук-там спускане ,е ns surge. :agree: Моя рам го карам в комбинация домейн 318 и други дх части и нямам проблем.

Споделям всичко дотук, като добавям, че размерът на колчето е кофти: 26.8 и наистина е гадно да въртиш дълго време, но пък и скорости могат да му се сложат с малко повече усилия.

Като ти направи Антоне.Но от досега изброените рамки най-добре е Ns bitch.Рамката е малко ниска, но пък си е измислена за fr, dh.
Ако горната рамка отпадне като вариант си земи 4130. Карал съм такова,макар и малко и на Beezy Jay твъдачето съм карал, става доста удобно колело със 160мм вилка.Рамката е по-универсална, ако решиш да сменяш стила, но все пак последното решение остава за теб.
Карам BMX
slomosht

Рейтинг: 1106

Мнениеот VGC » Пон Юли 30, 2012 9:46 pm

Мерси много за отговорите. Но в играта включваме NS Surge viewtopic.php?f=16&t=118863 Пича ми дава рамка с чашки курбели и средно за 300. Добра оферта ли е? И със 160 мм. домейн как ще седи, и като го натегна на 120? Дали ще вади прилична геометрия, и всъщност за какъв стил е предназначена :D

П.С. Сърджа отпада, защото негов колега ми сподели че рамката е с пробита седалкова тръба :D Връщам се към Bitch!
VGC

Мнениеот msniki » Пон Юли 30, 2012 11:45 pm

viewtopic.php?f=16&t=118695&p=866222#p866222
Тази също става за спускане и цената която й искам в момента по спешност е по ниска от която и друга .
По мое наблюдение рамката е за 120-140мм вилка, но дори 160 мм няма да й са проблем.
Както виждаш с боксер я карам и проблем няма, пукнатини няма също. :D
Имам само 3 спускания с нея и каране не е видяла и драскотините са малко.
На снимката е на макс късо, като може да се регулира това. Рамката е с регулируем чейнстей.
За 260 кинта бих я дал на момента.
Като и може да се споразумем и за други части към нея.
Естествено ако те интересува.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот gesh0898 » Вто Юли 31, 2012 7:36 am

Убеди баща си да продадеш цялото колело. Минал съм по тоя път със сменянето на части, в един момент си даваш сметка, че е можело да си купиш добра мекица за тия пари, а караш твърдак. ПП:пусни една снимка на НТ2ката.
ТАЙНАТА
Аватар
gesh0898

Мнениеот VGC » Вто Юли 31, 2012 10:40 am

Той не е съгласен само рамката и вилката да сменя. Предполагам защото сложих вилката преди месец-два , но все пак. http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5643_n.jpg ето снимка. Но днес пращам рамката с курбелите а вдругиден взимам NS Bitch. Вилката не знам кога ще се продаде, но се надявам да е скоро за да хвана Домейна.

П.С. Как се избутват темите, защото моята вече е доста надолу :D
VGC

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 31, 2012 6:44 pm

VGC написа:П.С. Как се избутват темите, защото моята вече е доста надолу :D

Например, като се запознаеш с правилата за пазара? Има ги и в съкратен вид, над самите обяви.
И моля, без шмекерии да изтриваш съдържанието на обявата и да я пускаш пак, преди регламентираните срокове. За подобни деяния награждаваме от две седмици до месец почивка. Според заслугите на наградения и според кефа на модератора. :thumb:

P.S. Последното не е регламентирано никъде, но понякога се налага да се вземат и такива мерки, 'щото някои хора не разбират от дума.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд