Избор на вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на вилка

Мнениеот vikosaa » Вто Юни 26, 2012 2:36 pm

vikosaa написа:
feshan написа:
vikosaa написа:Първо ,човекът си е казал, че може да даде до 150 лв., а вие му предлагате да си купи ц1, което най-евтино ще му излезе към 5-600 лв. ВТОРА РЪКА.
Второ, колелото му Cross Phantom, което е с чело Normal size, а вие му предлагате вилки, които първо са Oversize, второ - въобще не са подходящи за това колело и трето - са доста по скъпи, отколкото той може да си позволи.
Според мен не трябва да се влагат пари в това колело. Особено, ако отиде в сервиз - там ще му изсмучат парите за нищо и ще го убедят, че прави много изгодна покупка! Най-добре събери пари (ако можеш) и си вземи някой твърдак за 7-800 лв. - това колело, което имаш се води с пълно окачване, но няма да намериш разлика с твърда рамка. Ако случайно решиш да се спускаш с този "байк", бъди много внимателен, тъй като това е доста опасно и е много вероятно да се разпадне под краката ти.

P.S.: Тази тема не е за тук, а за начален клас велосипеди и компоненти.

omfg абе ти прочете ли всичко.
1.Първо аз търся само рамка!!!!не цяло колело.
2.Писал съм тук за да не права нова тема и съм го казал в началото!!!
3.Ще зглобявам колело няма да сменям части на това!!!

Извинявай, но заглавието и описателния ти първи коментар ми говорят друго :peace: Просто не ми се четяха 2 страници и прочетох само първата. :agree:
Най-добре събери пари (ако можеш) и си вземи някой твърдак за 7-800 лв. - това колело, което имаш се води с пълно окачване, но няма да намериш разлика с твърда рамка.
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Мнениеот feshan » Вто Юни 26, 2012 2:37 pm

Извинявам се и за подсъдимоста но трябваше да прочетеш малко повече та така и така си тук би ли прочел последните 7-8 коментара и ми кажи дали рамката става ли за твърдка.
feshan

Рейтинг: 963

Мнениеот vikosaa » Вто Юни 26, 2012 2:57 pm

feshan написа: ...

Определено си вземи c1 http://eshop-gorgona.com/ramka-drag-c1-1-3084.html.
Който и да питаш това ще ти каже, особено с твоите килограми. Тъй като сега ще започваш да караш,
не ми се вярва да я счупиш от претоварване. Друг е въпроса, ако я удариш в някой камък или дърво.
Просто за тези пари това е най-добре, не случайно толкова много хора карат с такива рамки. :agree:
vikosaa

Мнениеот ДуХ » Вто Юни 26, 2012 3:21 pm

Аз също карам C1 и не смятам,че можеш да й направиш нещо.Перфектна е за начинаещ в спускането,на ако имаш парите бих те посъветвал да вземеш тази рамка viewtopic.php?f=16&t=116331,защото първо е от стомана и шанса да я счупиш е нулев и второ,че NS Surge е рамка измислена специално за DH/FR.
Изображение
ДуХ

Рейтинг: 1175

Мнениеот Bitch » Вто Юни 26, 2012 5:11 pm

Абе хора не виждате ли , че автора разполага със 150 лв за рамка ???
За какво му предлагате рамки , които надвишават бюджета му двойно ???
Авторе с твойте килца и каране С1 няма да мръдне , тази рамка е подлагана на много неща и се е доказала !!!
Не разбирам какво повече изкаш и под какво основание наричаш С1 играчка ???
За твойте пари имаш избор между 2 рамки Спринт Блокхед и Драг С1.
Мисля че темата е изчерпана , хората ти казаха възможностите ...
Bitch

Рейтинг: 1176

Мнениеот feshan » Вто Юни 26, 2012 5:36 pm

Виш сега първо да според мен c1 прилича на играчка и второ искам да питам ако вместо ц1 взе клаймър става ли ?
feshan

Мнениеот feshan » Вто Юни 26, 2012 5:39 pm

ето тази ме заинтригува дали става ? viewtopic.php?f=16&t=116041
feshan

Мнениеот ДуХ » Вто Юни 26, 2012 6:47 pm

feshan написа:Виш сега първо да според мен c1 прилича на играчка и второ искам да питам ако вместо ц1 взе клаймър става ли ?

C1 и Climber са една и съща рамка,просто от 2009г. Climber-а се нарича C1 следователно става,стига да не е някой много стар. :popcorn:
Изображение
ДуХ

Рейтинг: 1175

Мнениеот feshan » Вто Юни 26, 2012 7:53 pm

ок сега ще говоря с човека
feshan

Мнениеот Fanatico » Вто Юни 26, 2012 9:21 pm

Информативно, "Climber" е до 2010та година включително. :agree:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот vikosaa » Сря Юни 27, 2012 1:26 am

Ако ще си взимаш този climber, трябва да имаш в предвид няколко неща. Например, че трябва да си купиш предна спирачка, това са ти едни 100-тина лева (ако искаш да е хубава). Също така най-добре ще е да смениш вилката, ако искаш да караш, без да имаш проблеми. Ако се разровиш, ще забележиш, че тези вилки се разлуфтват веднага, което не е много приятно, също така не са от най безпроблемните.. За това ще трябва да вложиш още 150-200 лв. (+60-70 лв., които ще вземеш, ако продадеш XCR-а). По този начин за 7-800 лв. ще имаш едно доста готино твърдаче с висок клас компоненти. Тъй като ще взимаш колелото с еконт, най-добре отиди с някой опитен, който да го прегледа за дефекти, цепнатини и т.н. :)
P.S.: Ако мислиш да купуваш вилка и ти хареса някоя от форума, най-добре направи още една тема, където хората да ти кажат мненията си за конкретната вилка и продавач.
:beer:
vikosaa

Мнениеот feshan » Сря Юни 27, 2012 8:20 am

Ол ама виж сега аз го мисля така купувам само рамката и продължавам да зглобявам.Като трябва да разузная повече за еконт.
feshan

Мнениеот Bitch » Сря Юни 27, 2012 10:59 am

Абе човек ти въобще на колко години си ?
Не виждаш ли , че обявата е за ЦЯЛ велосипед ??? :deal:
Вземи малко да си прочетеш темата , защото в нея е написано отговора на всичките ти въпроси , но ти продължаваш да си питаш ! :crazy:
Вземи си някой едно цяло колело с гаранция , че като те гледам с какъв опит си най-много да прецакаш компонентите още при зглобяването на велосипеда.
Bitch

Рейтинг: 1176

Мнениеот dhfen » Чет Юни 28, 2012 11:22 am

Към автора на темата вземи си ей това,защото като гледам какви неща говориш ще трябва да си сменям стола от падания :rofl: --------> http://www.google.bg/imgres?q=bukvar&um ... x=51&ty=71
dhfen

Рейтинг: 1044

Мнениеот ma61na7a » Пет Юни 29, 2012 10:35 am

Пич ти бавен ли си ? Ц1 е било играчка ти грозния Крос,не можеш да счупиш пък определяш рамка светлини години пред него като играчка. Имаш 150 лева за тея пари самолет ли искаш да си купиш (е няма как да стане) зимай едно Ц1 и ходи да джиткаш из квартала. А идеята ти със сглобяване на колело няма как да стане поради простата причина, че ще ти излезе много по скъпо (или на същата цена, но с много по нисък клас части) от едно сглобено колело. Послушай ме и аз съм бил наивен като теб ял съм дървото и затова ти го казвам. Но все пак ако решиш да правиш каквото и да било на своя глава със сглобяването на колело поне се допитай до някой по опитен от теб ,защото има много неща който можеш да объркаш (като несъвпадащ брой на дупки за спици на главината спрямо шината и още много подобни). Този спорт е скъп и всичко в него е консуматив.Вариянт да минеш тънко няма. СеШ се.. ??
Използвай винаги каска, ръкавици и необходимата екипировка. Успех!
Аватар
ma61na7a

Рейтинг: 1080

Мнениеот feshan » Съб Юни 30, 2012 9:32 pm

Да да все ми е едно кой е ял дърво и кво още е ял въпрос към другите ето тази рамка ?http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=115966
feshan

Мнениеот Tishoy » Съб Юни 30, 2012 10:47 pm

Аве брат ти първо казваш, че искаш рамка за 150 лв. пък сега даваш някакви Скот-ове за по над 600лв.?! Първо кажи какво искаш и тогава пиши...с рамка Climber съм и тва, че викаш, че са играчки са пълни смешни историйки. Първо съм 100% сигурен, че няма изобщо да мръдне рамката...колко съм я натоварвал и нищо й няма, баш при теб, дето не си карал до сега ли ще й стане нещо?! Хем искаш съвети хем не слушаш!!! Стига си се излагал, взимай C1 и толкова. С тая рамка ще се научиш да караш ;)
Карам Climber :)
Tishoy

Рейтинг: 1198

Мнениеот ma61na7a » Нед Юли 01, 2012 2:40 pm

Ти си е*аси простото тъпо и наивно ла*но. Всички се опитват да ти помогнат а ти се праиш на интересен. Ходи обикаляй с кварталните гангстери и не се занимавай с форуми в който треа да си малко по интелигентен. :sleeping:
Използвай винаги каска, ръкавици и необходимата екипировка. Успех!
Аватар
ma61na7a

Рейтинг: 1080

Мнениеот msniki » Вто Юли 03, 2012 1:23 pm

ma61na7a написа:Ти си е*аси простото тъпо и наивно ла*но. Всички се опитват да ти помогнат а ти се праиш на интересен. Ходи обикаляй с кварталните гангстери и не се занимавай с форуми в който треа да си малко по интелигентен. :sleeping:

:offtopic: Млък ве разбирач, предното ти мнение просто е смешно! Било по скъпо като сглабяш на части... Говориш глупости. "Ядох дървото" какъв е този глупав израз?
Автора се е доказал че не от интелигнетните хора....
Сорри че се заяждам, но ми писна да чета глупости само!
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот Petrow™ » Вто Юли 03, 2012 2:26 pm

Ти изобщо знаеш ли какво искаш ?
Аватар
Petrow™

Мнениеот vikosaa » Вто Юли 03, 2012 5:40 pm

Ужас направо.. Започна от вилка, после пък мина към цяло колело, после се оказа, че иска рамка до 150 лв, сега пък дава някакъв скот за 500?!? Абе пич, ти на колко години си? Ако си над десет, значи си мноого зле..
vikosaa

Мнениеот fall_out » Сря Юли 04, 2012 1:20 am

Най-доброто решение е тия 150 лева да си ги похарчиш това лято за сладолед и каска, а зимата като не може да се кара си спести повечко пари, купи си цяло колело следващата пролет, продай ако можеш нещо от тоя кош и си карай новото колелце с кеф. Всичко друго са едни детски мераци през които всички сме минали, ама повярвай няма смисъл да си даваш парите на вятъра, после ще съжаляваш.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот sundancer335 » Нед Авг 05, 2012 11:25 pm

Купи си един плакат на истинско колело и го залепи на твоито. Не се занимавай с глупости. :rofl:
sundancer335

Рейтинг: 1200

Мнениеот sm0k3s1ck » Нед Авг 05, 2012 11:26 pm

Защо по дяволите въобще отговаряте по тази тема? Не видяхте ли, че така наречения байкър хал хабер си няма от колела, а пък тръгнал да кара и то до колкото разбрах спускане(по раздела на темата) с Cross "не знам си какво". Единственото, което ще кажа по темата е да си взимаш една c1-ца докато навършиш 14, та да ти дойде ума в главата за по сериозно каране. За тия 150 лева си купи една игра за компютъра или просто ги запази за по-натам. Колко човека ти казаха едно и също ти продължаваш да доказваш колко си прост с извинение и без. Да заключват тая тема вече, пре-изчерпана е от глупави постове от страна на автора
sm0k3s1ck

Рейтинг: 1148

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд