За 1 път чувам коефициента на окачването да влияе по някакъв негативен начин на въздушния шок. Аз на предишната рамка бях с 2,82 коефициент и нямах проблеми.
Stancho написа:Ако е от старите рамки на Glory въздушния шок от Giant не го препоръчват, защото рамката мачка твърде много шока и стават фалове. Не че не са карани и с такива, но не е особено здравословно за шока.
hitar_potar написа:За 1 път чувам коефициента на окачването да влияе по някакъв негативен начин на въздушния шок. Аз на предишната рамка бях с 2,82 коефициент и нямах проблеми.
PtD написа:Aко окачването е прогресивно, то комбинацията от присъщата прогресивност на въздушния шок + прогресивността на рамката може да има отрицателно влияние върху работата на окачването.
hitar_potar написа:П.П. Единствената скъпа рамка, за която се сещам да е изключение, е Санта Круз V-10 до 2010 - там 250мм ход на задницата се реализират през шок с дължина 222мм, което си е просто смешно!
Stancho написа:Аз само не мога да разбера защо държите на въздушния шок, като при продължително и агресивно спускане се е доказал като не толкова ефективен, заради загряване и промяна на работата си... Аз лично не бих сложил шок, който да ми променя поведението на байка само за 100-200 грама спестено тегло...
hitar_potar написа:@Бате Ози - знам, то точно дължината на буталото е важната.
hitar_potar написа:Ограничил си се откъм марки и си забравил първия въздушен шок предимно за фрирайд и спускане.И знам как се променя разликата, но за такова загряване трябва доста високо темпо на това продължително спускане. Според мен не всеки може да направи това.
Също така титаниевата пружина струва колкото още 1 шок - не всеки може да си я позволи.
HepBeH_XaMcTep написа:@Цецо
Свържи се с Калин Захариев; Той кара глори 8 с такъв шок от години1
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта