Да зглобим байк за FR/DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Да зглобим байк за FR/DH

Мнениеот letqshtiqholandec » Сря Авг 22, 2012 3:08 am

Така. Като за начало сажалявам но съм нов във форума, има 20,000 теми за различни глупости и просто няма как да намеря нужната информация за това правя нова тема.
Та искам да си зглобя колело за DH/FR. Аз съм 187 висок 75кг. Мога ли да си зглобя колело за средно 1500лв?? може и мъничко отгоре.Няма ли начин да го зглобя по ефтино с части 2 ръка, купени на пример от този форум?цяло колело по ефтино ли ще е?
Разбирам много от ремонт на колело и части , мога мн. добре да разлеча менте частите , просто не познавам пазара и цените.За това се обръщам кам вас за помощ. :)
Последна промяна letqshtiqholandec на Сря Авг 22, 2012 4:06 am, променена общо 1 път
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Re: Да зглобим баик за FR/DH

Мнениеот letqshtiqholandec » Сря Авг 22, 2012 4:05 am

А и с имена не съм много много запознат , така че ако може и снимки и линкове да дадете :) Та ако е вазможно да бъде успешен проекта ми , предложете ми като за начало рамка, вилка шок... и да започнем дискусия по вапроса? :beer:
letqshtiqholandec

Re: Да зглобим байк за FR/DH

Мнениеот TsvetanVR » Сря Авг 22, 2012 9:26 am

viewtopic.php?f=16&t=120407 - Меко колело с работещо окачване :) Като за начало е супер, стига да не ти е малко като размер. Цялото сигурно ще го даде за около твоя бюджет.
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Мнениеот mrdaka » Сря Авг 22, 2012 10:37 am

Kona-та е супер, но не вярвам да вземе цялото колело за 1500. По-принцип сглабянето на части излиза по-скъпо от това да си вземеш цяло колело. Бюджета, който си определил е малък за да се сглоби някакво читаво колело за спускане. За всеобщо съжаление, колелата и частите са скъпички, за джоба на обикновенният българин. :bawling: Освен това е безсмислено да се набиват пари във спорт, който може да се окаже че не ти харесва. По-разумно е да си вземеш едно колело втора ръка, което да е all mountain ориентирано ( за да може да се катери с него, не само да се спуска ). Ще натрупаш малко опит до края на този сезон, може и следващата година. Да не забравяме и друго много важно перо в бюджета е за екипировка. Там сищо си трябва пари за протектори( броня, наколелнки, каска ) , а същото така и едни подходящи гащи, блуза .. било и втора ръка, пак са си парици. Без протекция си е много тегава работа, защото паданията са неизменна част от учебният процес :) Чети форума и не прибързвай с решението. Ако имаш приятел, който се занимава с този спорт, помоли го за помощ.

Успех в избора.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот iioorrddaann » Сря Авг 22, 2012 10:43 am

Здравей, :)
разгледах обявите из нашият не толкова скромен пазар и намерих viewtopic.php?p=868889#p868889 за тези пари е доста добре, но нека и другите да изкажат мнение. Друго което мога да ти предложа е това viewtopic.php?f=16&t=119778 . Ако пък искаш на твърдичко.. колега продаваше рам 4130 който беше с доста добър, но уви не мога да намеря обявата. :dontknow: Кажи къде мислиш да го караш и дали има смисъл от горните 20-килограмови тукмаци или ще ти стигне и едно прилично не толкова скъпо твърдаче. Ако имаш предпочитания към модел марка на някоя от частите ги кажи. Сглобяването не винаги излиза по-евтино, но пък знаеш, че всички части са по твой вкус. Ако не ти харесат предложенията за цели колелета кажи, за да ти предлагаме вече отделно рамки вилки и тн. :) Дано съм бил полезен :)
:beer: :beer:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот kiriaka » Сря Авг 22, 2012 11:09 am

Аз лично се влюбих в този велосипед и ти влиза супер в бюджета viewtopic.php?f=16&t=120212 . Мисля, че ще удовлетвори всичките ти желания. Успех!
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот iioorrddaann » Сря Авг 22, 2012 11:22 am

Определено колелото е доста красиво, но според мен не е за него.. нито за из града и за катерене, нито за спускане. :dontknow: :bowdown: Това колело си е направено специално за неговия стил който е слоуп-стайл ако не се лъжа :) ...Според мен най-добре на колегата 4130.. по спомени беше с домейн 302 със заключване(за домейна съм сигурен, но май беше 318 :bowdown: ) За въртене чат-пат става.. за спускане не е с най-добрата геометрия, но става ако иска може да му смени вилката и да го направи за стрийт, ако не му хареса спорта и беше в неговия бюджет.. какво повече да иска човек. :D :agree:
:beer: :beer:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 22, 2012 11:39 am

Става въпрос за този 4130: viewtopic.php?f=31&t=110214&hilit=4130 Ако се интересуваш му пиши на ЛС или на мен се едно. Познаваме се с него, аз ще те свържа :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот mrdaka » Сря Авг 22, 2012 11:40 am

kiriaka написа:Аз лично се влюбих в този велосипед и ти влиза супер в бюджета viewtopic.php?f=16&t=120212 . Мисля, че ще удовлетвори всичките ти желания. Успех!

Няма предна спирачка, няма команди, няма декланшор, няма касета( изглежда че може да се сложи, но все пак ми е трудно да преценя от тези снимки), требва си и дерейльор, жила, кабели, нови гуми, настойки .. ще има още пари и работа да се набиват в това колело.

От двата Рам-а, аз лично бих избрал Ram Freeride, предимно заради Fox вилка и шок.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот kriisoo » Сря Авг 22, 2012 11:42 am

mrdaka написа:

Да не говорим, че нито вилката е вилка... Гумите, шока педалите плочата.. :crap: Но за тия пари толкова :agree:
Аватар
kriisoo

Мнениеот letqshtiqholandec » Сря Авг 22, 2012 5:19 pm

Хора , благодаря ви много за помощта!Много сте учтиви и полезни.
Та мисля да го ползвам за спускане на Витоша.Падам си по доста екстремното и бързо и диво спускане.Не съм баш новобранец, не ме подценявайте :nono: .Просто не съм запознат с марки , модели , цени и тн. Та много ми хареса и мисля да се спра на "Ram DHX" viewtopic.php?f=16&t=119778 .Ама МНОГО ми хареса.Кажете някоя добра дума за него и недостатъци, дали ще е малко за човек 187 висок и дали бих го намерил за по евтини цени? Или пък да си сглобя сам такова?
Отделно Не искам твърдак или някав "all mountains" иначе нямаше да пиша в тази част на форума :popcorn: .Ще се ползва байка главно за спускане.
Благодаря ви отново за съдеиствието.Наистина помагате и ме насочвате доста добре. :bowdown: :wavey:
letqshtiqholandec

Мнениеот kobso1245 » Сря Авг 22, 2012 8:42 pm

Ами честно да ти кажа, ако наистина имаш парите-зимай РАМ-а с фоксовете.
За мен това колело просто не си заслужава(вилката е от 2006-та, ходът е от порядъка на 180, ако не се лъжа, но пък е бая тежка).
За рамката-бая добра я водят, ама пък не е като да не е спускано яко с нея.Спирачките са добри, шината на предната капла за първи път я чувам, та не мога нищо да кажа.
Ииии, това е от мен.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот TsvetanVR » Сря Авг 22, 2012 10:17 pm

RAM-a с Фоксовете го забрави....преди карах FR но М размер и ми беше окей, а съм 180см...на теб тая S-ка ще ти е адски малка и не само няма да ти е удобна, а и гърба може да си попреебеш, спускайки с прекалено малко/късо за твоя ръст колело...
TsvetanVR

Мнениеот LogicaL » Сря Авг 22, 2012 11:52 pm

TsvetanVR написа:RAM-a с Фоксовете го забрави....преди карах FR но М размер и ми беше окей, а съм 180см...на теб тая S-ка ще ти е адски малка и не само няма да ти е удобна, а и гърба може да си попреебеш, спускайки с прекалено малко/късо за твоя ръст колело...

Не съм съгласен с теб , аз съм 183 и карам FR - Sка , така го чувствам доста по-повратлив от по-големите размери , и дори при продължително спускане не усещам дисконфорт :agree:
Към автора ако дилемата е м/у двата рама определено FR-a е по-добре .
LogicaL

Рейтинг: 1182

Мнениеот letqshtiqholandec » Чет Авг 23, 2012 1:54 am

Опа... така и така споменахте... имам счупен грабначен прешлен, заздравял но все пак... s- размер май верно ще е малак за 187см човек, а? Важно е ... да не експериментираме по добре.
Също така, мислите ли че ще намерим Ram FR също до 1500лв +- ? Не ги знам цените... А искам да е максимално добро колелото като за парите :)
letqshtiqholandec

Мнениеот kriisoo » Чет Авг 23, 2012 6:53 pm

Така и не разбрахме какъв ти е бюджета... :dontknow:
Аватар
kriisoo

Мнениеот letqshtiqholandec » Чет Авг 23, 2012 7:44 pm

1500 лв преблизително +- 100-200 лв :)
letqshtiqholandec

Мнениеот TsvetanVR » Чет Авг 23, 2012 8:06 pm

kriisoo написа:Така и не разбрахме какъв ти е бюджета... :dontknow:

"Мога ли да си зглобя колело за средно 1500лв?? може и мъничко отгоре"

Кое не разбра?
TsvetanVR

Мнениеот letqshtiqholandec » Пет Авг 31, 2012 5:07 am

Хора , отново имам нужда от помощта ви.Тъй като имам проблем с парите, ми се наложи да го зглобя колелото част по част, а не да зема направо цяло.Просто, защото не ми се чака да сабера парите :)
Та реших да взема Scott High Octane FR2.Обаче ви пиша да ми дадете малко информация , защото си намерих 2 рамки и искам да разбера , греша ли или наистина едната е по малка от другата.
Рамките са - 1 viewtopic.php?f=16&t=121108
2 viewtopic.php?f=16&t=121051
(Метнете по 1 ред мнение за рамките, Моля.)
Има ли номерация за размер този вид рамка? На пример S, M, L или в инчове?
Отново да спомена , че съм 187 висок и имам нужда от голяма рамка ( дълга :D )
Според мен втората рамка е по голяма.

Благодаря предварително.
П.С. Зглобя ли го тоя Пуст байк , ще си направим една гонка на Витоша :D :roll2: :wavey: :love:
letqshtiqholandec

Мнениеот msniki » Пет Авг 31, 2012 2:46 pm

Мисля че грешиш още като си избрал Scott high octane.
Рамките са 2005 г.... Това е на 7 години алуминий. Колкото по стар толкова по голяма вероятност да се спука.
Отделно че и 2-те рамки са сменили доста собственици.
Предполагам си сравнително тежък 80-90 кг.
Аз и един приятел преди 2 години някъде имахме High octane-нове, като и 2-та се спукаха. Моя дойде спукан на 1 място после беше и на 2-ро.
Рамките бяха карани спускане и тук там някой друг скок.
Разликата в ФР модела не е голяма между S/M виж L е друга работа. Но дълъг High octane не съм виждал повечето са късички всранение с други рамки за спускане.
Бих ти казал да събереш някой друг лев и да вземеш RAM DHX или RAM freeride. Просто са по добре от High octane, поне ще имаш горе-долу хубава рамка с която да започнеш.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот marshall__ » Пет Авг 31, 2012 3:23 pm

msniki написа:Рамките са 2005 г.... Това е на 7 години алуминий. Колкото по стар толкова по голяма вероятност да се спука.

Не казвай на никой... :popcorn:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд