Minion DH R

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Minion DH R

Мнениеот hrisko » Пон Сеп 10, 2012 1:12 pm

здравейте ! искам да попитам какви са ви впечатленията за тази гума http://ridespot.net/productdetails.php?productID=27344 ( говоря и за предна и за задна ) , като се има на предвид че ще се кара предимно за DH , но карам и на асвалт ( да кажем 70% : 30% :look: ) . Чудя се , защото гумите не са от най - евтините и ако ми се скапе граифера на 2-рата седмица просто няма да го преживея :bawling: :D
hrisko

Рейтинг: 990

Re: Minion DH R

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Пон Сеп 10, 2012 3:24 pm

Няма как да ти се скапе грайфера на втората седмица , все пак това не са гуми от битака , а от марка доказала се с времето !
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот msniki » Пон Сеп 10, 2012 6:10 pm

То си пише Minion DH "R"
R - предназначена за задна гума да се кара
Като цяло на асфалт ако караш повече, вземи си 60а твърдост за да може да изкарат повече време гумите. Примерно 9-10 месеца.
Предна си вземи Minion DH "F"
F- предназначена за предна гума да се кара
Няма начин на 2-та седмица да се "скапе" гумата
Дори 40а (най мекия грайфер) ще издържи 3-4 месеца поне докато се изтърка.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот hrisko » Пон Сеп 10, 2012 7:00 pm

ок , а дали ще намеря предна гума за DH ( по възможност пак на MAXXIS ) само че на цена около 40лв. , понеже DH F ми идва малко скъпичко :xx(: . Ако може да е от този сайт http://www.sportdelivery.com/bg/welcome или този http://www.ridespot.net/ . :look:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот rastroist » Пон Сеп 10, 2012 7:16 pm

Dh f е 39лв? :dontknow: :lol: :lol: :magnify:
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот Tonkataa » Пон Сеп 10, 2012 9:06 pm

rastroist написа:Dh f е 39лв? :dontknow: :lol: :lol: :magnify:

Човека може да търси 2.50
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот Stancho » Пон Сеп 10, 2012 9:20 pm

То на 55 мм ако му викаш 2.5 заеби... То това е като AM гума...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот ninjea » Вто Сеп 11, 2012 8:42 am

по-добре си сложи хубава гума отпред, там ти е по-важно сцеплението. Пък отзад каквото може да си позволиш. Също имай на ум, че задната гума се изтърква по-бързо от предната, тъй че е желателно по-твърда отзад и може по-мека отпред. Аз примерно карам с минион F 40a отпред и maxxis High Roller 60a.

иначе на те съветвам за 40а гума отзад изобщо. взех си един чисто нов заден минион и точно за един уикенд на сопот вече имаше сериозни следи от употреба.

П.П. И е желателно да са ти двустенни гумите (2 ply по сайтовете го пише)
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот chekapera » Съб Сеп 15, 2012 11:37 am

Гумата е страшна наистина се е доказала с времето и няма как да ти се скапе грайфера за 2 седмици. Въпреки,че ако имаш желание.............
chekapera

Рейтинг: 1191

Мнениеот kriisoo » Съб Сеп 15, 2012 2:12 pm

Аз пък изобщо не бях доволен от DHR 2.35 60a.
Карах я като задна и сравнително бързо замина.. Първите (не с гумата, а попринцип) ми 2-3 спускания на Витоша изядоха поне 20-30% от гумата... Също така не бях очарован от това колко държеше на сухо, а на кал си беше чиста трагедия.
Това е малко противоположно на всичко изписано горе, но аз останах с такова впечатление от гумата.
Карах я задна на твърдак :beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот Neth » Съб Сеп 15, 2012 2:54 pm

Аз съм също карам минион - предна и задна. Това са първите ми гуми за ДХ и въобще "висок клас", след като бях чел твърде много положителни коментари. Не мога да дам стойностно мнение, тъй като не съм карал с други гуми освен предишните ми, които бяха Кенда за ХЦ от оригиналната окомплектовка на байка, но сякаш имах твърде високи очаквания, след всички положителни коментари. Надявах се разликата да е по-осезаема( не казвам, че няма разлика, напротив, но все пак предполагам ще има същата разлика като сменя с каквито и да е гуми от 2.1 на 2.5 и от ХЦ към ДХ)
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот Capoeira » Съб Сеп 15, 2012 4:43 pm

Neth написа:Аз съм също карам минион - предна и задна. Това са първите ми гуми за ДХ и въобще "висок клас", след като бях чел твърде много положителни коментари. Не мога да дам стойностно мнение, тъй като не съм карал с други гуми освен предишните ми, които бяха Кенда за ХЦ от оригиналната окомплектовка на байка, но сякаш имах твърде високи очаквания, след всички положителни коментари. Надявах се разликата да е по-осезаема( не казвам, че няма разлика, напротив, но все пак предполагам ще има същата разлика като сменя с каквито и да е гуми от 2.1 на 2.5 и от ХЦ към ДХ)

Пробвай да караш не да "караш"(возиш), разликата особено при поставянето на пресен преден Minion е феноменална, до толкова, че след това те е страх да пробваш друг модел за предна гума.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neth » Съб Сеп 15, 2012 5:10 pm

От предната съм доволен, по-скоро от задната очаквах повече магия. За последно карах на Боровец, но все пак ми беше трето спускане и нямам особено много опит. Може да е и от факта, че задната ми е по-малка от предната (2.5 Ф и 2.35 Р) На някои места четох, че хората ползват преден минион и за задна гума - до колко това е по добър вариянт?
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот ninjea » Съб Сеп 15, 2012 6:41 pm

Пак всичко е до лично предпочитание. Карал съм преден минион отзаде и има добре сцепление в завойите, ама гумата няма същото сцепление при спиране като Хай Ролера. Ако се загледаш по шарките ще видиш на Хай Ролера напречния грайфер, който помага за спиране. Тъй че няма по-хубава или по-лоша в тоя случай, просто зависи какво търсиш от гумата.

Ето тука има статистика хората в уистлър и силвър стар с какви гуми и колела като цяло карат.

http://www.pinkbike.com/news/What-folks ... -2012.html

http://www.pinkbike.com/news/What-Peopl ... -2012.html
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот bozidar » Съб Сеп 15, 2012 7:23 pm

Ето и моето мнение по въпроса. Смених 4 Миниона за 2 месеца. Като начало съм изключително недоволен от факта, че 50% (2) от гумите, които си купих излязоха дефектни и
ги хвърлих на второто каране. Моля вземете под внимание, че говоря за UST версията на гумите. Първоначалната ми комбинация беше DHF 42A + DHR 60A, за двете карания,
които направих с тях мога да кажа, че това е една прекрасна комбинация за начинаещ, но мен ме подразни усещането, че задната има повече съпротивление.След това ка-
рах в комбинация DHF 42A + DHR42 тука мога само да спомена, че особена разлика в сцеплението между 60А и 42А не забележих, но 42А определено се изтърка зверски
бързо. Лично бих ти препоръчал комбинацията DHF 42A + DHF 60A. Ще ти държат около сезон.
Искам да кажа също, че това колко грайфера на една гума "държи", зависи доста от мнението и предпочитанията на собственика, аз лично не карам гумата докато не останат
грайфери по нея, даже някъде когато средния стане на 50%, ако трябва да съм точен.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот iioorrddaann » Нед Окт 07, 2012 9:24 pm

ninjea написа:по-добре си сложи хубава гума отпред, там ти е по-важно сцеплението. Пък отзад каквото може да си позволиш...

Ако искаш да ти покажа коляното и ръката си, пък да си говорим къде е важно сцеплението. :eyebrow: Както каза @bozidar най-добре е гумите да се сменят след 50%, а не да се чака докато може да се прочете какво пише на вътрешната. :nono:

А за това колко време ще издържат... когато не се карат гумата ''остарява'' и няма сцепление.. изглежда, че има грайфер, а след няколко карания може и на 1-вото той си заминава. :deal:

:beer:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд