Magura Mt2

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Magura Mt2

Мнениеот zafirovp » Съб Окт 20, 2012 9:53 pm

Здравейте,
спрял съм се на спирачки със минарлно масло и по-точно magura mt2. След доста четене стигнах до извода, че никое лостче на хидравлична спирачка със DOT, неможе да достигне до плавното стискане на спирачка с минерално масло. Главните доводи за това са, че уплатненията на спирачките с DOT имат много повече найлон и други подобни в състава си, за да устоят на спирачната течност. Въпросния модел има съшата спирачна сила, като по-скъпите модели на Магура, но теглото е повече. Имате ли някакви наблудения? Ще се кара с 185 мм ротор като предна.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Magura Mt2

Мнениеот mine-r » Нед Окт 21, 2012 4:03 am

Здравей,
Имам МТ2 от около 3-4 месеца и съм изключително доволен от тях.
Имат много добра спираща сила и няма много разлика в това с по скъпия модел (МТ4).
А лекотата и чувството при натискането на лостчетата е за мен еднакво и при трите модела МТ2,МТ4 и МТ 6. (Тук да уточня, че съм карал само МТ2 , МТ4 за съвсем малко а МТ 6 съм я само докосвал без да карам колело с нея)
Мога да дам повече сравнения с Магура Марта SL която карам вече около две години на другото ми колело.Начина по който се чувстват двете спирачки е почти идентичен като а мен МТ2 ми допада дори повече в някои моменти. Разликата идва и теглото и в детайлите при изработката на двете спирачки.На МТ2 лостчето и резерваоара са изработени добре но калипера има доста аграрен вид. Все едно са го дялкали с теслата. Ама това не е болка за умиране.
В някои от онлайн магазините ги продават в пълен комплект с дискове, преходници, болчета,винчета, гайки и т.н. което е доста удобно -само отваряш кутията и монтираш.
Относно обслужване и обезвъздушаване не мога да коментирам защото не ми се е налагало да ги правя все още.Но упътването за обезвъздушаване е подобно като това на Марта, което значи че ще е доста просто и лесно.
Надявам се това да помогне.ако имаш конкретни въпроси питай

ПП.Аз ги карама на Kona Hei-Hei 100 Mod 2010.
Аватар
mine-r

Рейтинг: 1285

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд