Препоръчайте ми гуми за DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми гуми за DH

Мнениеот letqshtiqholandec » Нед Окт 21, 2012 6:27 pm

Здравейте. Ще си купувам 2 външни гуми за DownHill. Не съм много запознат с модели за това се обръщам към вас.Моля да ми препоръчате гуми , които да сте пробвали и да сте доволни от тях или да сте чували много за тях.Интересува ме да са най-малко 2.4 големина , да са с хубаво сцепление на завоите , защото ми писна да ми поднасят гумите и да се влача по трасетата :smash: Ще слагам 2 еднакви гуми ( не искам различни за отпред и отзад) Също така ме интересува и цената , да е по скромна , около 40-50лв за бройка.Аз съм 70 килца , ако има значение.
Благодаря предварително :beer:

:popcorn:
letqshtiqholandec

Рейтинг: 993

Re: Препоръчайте ми гуми за DH

Мнениеот hrisko » Нед Окт 21, 2012 6:38 pm

на мен хората от форума ми препоръчаха за предна тази - http://ridespot.net/productdetails.php?productID=27340 , а за задна тази - http://ridespot.net/productdetails.php?productID=27308 и съм много доволен всичко си е както трябва , но ти ако твърдо искаш да са еднакви предната и задната може би аз бих ти препоръчал MAXXIS Minion :peace:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот andycu » Нед Окт 21, 2012 6:51 pm

Континентал Дизел... 39 лв парчето в скриймбайкс. Аз карам с такива. Малко не са оферта за задна, но стават. Мекички са(заради Black Chilly compоund-а), ама в завои няма да имаш никакъв проблем(едва ли не съм слизал до земята при завой, а те държат :D ).
Минусите са, че се търкат сравнително бързо(въпреки, че направих вече година с един чифт, но нередовно каране).
Все пак, потърси във форума, има доста теми от подобен тип, поне ще разбереш модели и качества.
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Окт 22, 2012 8:28 am

Ползвал съм Kenda Nevegal Stick-E, Maxxis Minion DHF 40A, Maxxis High Roller 60A, WTB Timberwolf Team DH, Schwalbe Big Betty, Schwalbe Space, Rubenna Triton.

Към момента карам с Schwalbe Wicked Will Trail Star - 780гр/бр, най-добрата от всички изброени. Карах гумата активно на Боровец и Витоша цял сезон, отлично сцепление, много ниско тегло, като основен плюс е завиването и поведението и в завой.

За новия сезон планирам да тествам Continental Baron/Der Baron. По това което видях и пробвах смятам че може да бъде конкурентноспособна на Wicked Will, но запазвам мнението, докато не я тествам продължително :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Stanev » Пон Окт 22, 2012 10:31 am

Швалбе Muddy Mary - размер 2.5 Downhill двустенна (релно 2.7) - около 1200 грама.

Швалбе Muddy Mary Freeride сгъваема версия с удебелени стени, размер 2.35 (релни 2.5) тежаща около 800 грама.

Държат на ко*еле тия гуми. С по-добро не съм карал до сега. :agree:

Има ги във Веломания или Screambikes за онлайн пазаруване :deal:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот letqshtiqholandec » Пон Окт 22, 2012 11:07 am

Добре , а какво мислите за Schwalbe Big Betty за отпред и отзад ? 2.4 размер са и в драг са Много намалени !!! 30лв бройка... Някакво впечатление за тях ?
letqshtiqholandec

Мнениеот TsvetanVR » Пон Окт 22, 2012 11:36 am

Stanev написа:Швалбе Muddy Mary - размер 2.5 Downhill двустенна (релно 2.7) - около 1200 грама.

Швалбе Muddy Mary Freeride сгъваема версия с удебелени стени, размер 2.35 (релни 2.5) тежаща около 800 грама.

Държат на ко*еле тия гуми. С по-добро не съм карал до сега. :agree:

Има ги във Веломания или Screambikes за онлайн пазаруване :deal:

Моите впечатления от гумите, поне на сухо, са за по-лошо представящи се от Minion 40a. Като цяло Minion-a е най-яката гума която съм карал..като гума за всичко...иначе Muddy Mary-то са добри също, в по-влажни условия (не чак свинска кал) съм ги карал и държат екстра. :agree:

п.п. В участък с лек обратен вираж и няколко по-стабилни коренчета, само с Minion-а съм бил наистина спокоен и както и да съм минавал не съм имал ядове. Specialized Butcher-a и Muddy Mary-то изпускаха като наклоня повече колелото...
2016 Stumpjumper FSR Comp 29 с някои жокери.
TsvetanVR

Рейтинг: 1321

Мнениеот andycu » Пон Окт 22, 2012 12:12 pm

letqshtiqholandec написа:Добре , а какво мислите за Schwalbe Big Betty за отпред и отзад ? 2.4 размер са и в драг са Много намалени !!! 30лв бройка... Някакво впечатление за тях ?

Карал съм с такива 2-3 седмици. Само задна, държи доста добре, а за тази цена си е супер оферта. За отпред не знам.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Мнениеот Vikki4 » Пон Окт 22, 2012 5:06 pm

Карам с такива от 3 месеца. Много добри са от страна на грипа , но са тънки и от наи малкия трън пукаш гума. Ако кара6 по изчистени трасета,където няма бодили и разни такива глупости , си струват !
Vikki4

Рейтинг: 1116

Мнениеот TsvetanVR » Вто Окт 23, 2012 4:10 pm

Vikki4 написа:Карам с такива от 3 месеца. Много добри са от страна на грипа , но са тънки и от наи малкия трън пукаш гума. Ако кара6 по изчистени трасета,където няма бодили и разни такива глупости , си струват !

Тоест ако ще се карат в залата в училище са супер? :rofl:
Щом са тънки и се пукат лесно, значи не стават и т'ва е. Всички плюсове, каквито и да имат, са без значение, след като ще се налага да буташ надолу по пътеката, вместо да си правиш кефа. :)
TsvetanVR

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Окт 23, 2012 4:33 pm

TsvetanVR написа: Всички плюсове, каквито и да имат, са без значение, след като ще се налага да буташ надолу по пътеката, вместо да си правиш кефа. :)

Имаш решение - двуслойни външни гуми, вътрешни по 400-500гр/бройката, подложки от вътрешна гума и боза. Вярно, не се пукаха, но имаш 5кг гума, която трябва да приведеш в движение, накараш да завива и накрая да спреш :dontknow:

Двете ми гуми за спускане с вътрешните са 1950гр, по-добре веднъж лепене, от колкото цял сезон мъкнене на излишен товар.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот letqshtiqholandec » Вто Окт 23, 2012 10:35 pm

Благодаря много хора!Бяхте ми полезни.Та купих ги тези Big Betty и ,ако пренебрегнем ,че са малко тежички са мноооо готини!!! Стабилни на завоите дори и из София!Не са въобще тънки , трудно ще се спукат! Все пак двуслоини са... абе здрави са си .От личен опит ви го казвам, все пак преди няколко часа ги слагах лично аз :smash:
letqshtiqholandec

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Окт 23, 2012 11:06 pm

letqshtiqholandec написа:Не са въобще тънки , трудно ще се спукат! Все пак двуслоини са...

Уточнение:
Предлаганите гуми за 30лв са Schwalbe Big Betty Performance Line, изградени са от два различни вида гума в различните участъци, но гумата НЕ е 'двуслойна', оплетката и е единичен каркас (67 tpi). :deal:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот TsvetanVR » Сря Окт 24, 2012 12:31 am

EccentricMOTION написа:
TsvetanVR написа: Всички плюсове, каквито и да имат, са без значение, след като ще се налага да буташ надолу по пътеката, вместо да си правиш кефа. :)

Имаш решение - двуслойни външни гуми, вътрешни по 400-500гр/бройката, подложки от вътрешна гума и боза. Вярно, не се пукаха, но имаш 5кг гума, която трябва да приведеш в движение, накараш да завива и накрая да спреш :dontknow:

Двете ми гуми за спускане с вътрешните са 1950гр, по-добре веднъж лепене, от колкото цял сезон мъкнене на излишен товар.

Ти съвсем се вкара във филма... :rofl:
Просто слагаш хубави, двуслойни външни гуми, не ги караш меки (за да "държат повече" :eyebrow: ) и не пукаш, к'вото и да правиш.. ;)
TsvetanVR

Мнениеот andycu » Сря Окт 24, 2012 9:22 am

Това, че гумата е двуслойна не дава никаква гаранция, нито обратното, еднослойна не значи, че ще заприлича на таралеж след първото каране. Също така има тръни и тръни, каране и каране...
Бетитио наистина е добро решение и ако може авторът след някои други километри да каже как се държи и като предна.
Поздрави!
Аватар
andycu

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд