Олекотяване на Norco team dh

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Олекотяване на Norco team dh

Мнениеот crossenduro2 » Пет Ное 09, 2012 12:15 am

Здравейте, искам да си олекотя възможно най - много колелото със възможно най - малко средства!
Ето ги и частите:

Рамка: Norco Team Dh + Marzocchi Roco WC 2010 Air (мисля, че е достатъчно лека рамката)
Вилка: Rock Shox Boxxer 2010 R2C2
Спирачки: Formula The one 09' 220/203 mm (големите дискове ми трябват, защото съм тежък)
Курбели: Race Face Diablous със средно Diablous.- не леки курбели, но здрави! Вече счупих 2 комплекта!
Капли: предна: Mad+ Formula + Schwalbe Big Betty 2.4
задна: Spank Tweet + Mavic + Geax Lobboloco 2.5
Команда + Дерайльор - Saint
Кормило + лапа : Sunline V1
Педали: Nuke Proof Neutron
Касета: 32-11 Shimano slx
Водач: E13, но с башгард, мисля да сложа с Taco, май е по-леко ?

Как мога да го олекотя със смяна на части + побългаряване тук-там ? В момента колелото без педали и курбели, но със средно е точно 16.150, тоест със курбелите и педалите някъде 17.200 Очаквам всякакви предложения от към всяка част на колелото!

На снимките е без новите курбели, команда и обтегач. Също така мислех за tubeless гуми с боза, четох че смъквали доста?

Изображение

Изображение
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Re: Олекотяване на Norco team dh

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 09, 2012 2:22 am

Мммммне, безкамерните гуми не смъкват доста. Като сложиш боза, тюблес-кит на каплата, добавиш и допълнителните грамове, които всяка безкамерна външна гума има в сравнение със същата обикновена.... ако спестиш 100-150 грама, ще си късметлия. :agree:
Ако не държиш на вилка с метална пружина, можеш да поровиш за афтърмаркет въздушна камера за Боксера - някъде бях срещал фирма, произвеждаща такива на доста по-ниска цена, отколкото Рок Шокс биха ти продали една тяхна. Мисля момчетата от Чета++ бяха ме светнали.
Курбелите - не вярвам да си в състояние да счупиш Сейнт. А те са едно 200гр надолу от Даяболус. :)
Водач - с тако са по-леки. В Ибей е пълно с ползвани водачи както на MRP, така и на Е13. Другото, което можеш да направиш с цел олекотяване - махни тая касета 11-32. Отново в Ибей може да ти се намери една по-типична за такъв байк шосейна касета от порядъка на 11-25, 11-26. :)
И другото - за отпред можеш да се позаинтересоваш за един Максис ЕХО, има го и като Миньон, и като Хай Ролър - тегло като на едностенна гума (около 850гр), протекция против прещипване почти като на двустенна. :agree:

П.П. Кое ти се вижда толкоз тежко по тва колелце като цяло? :) 17,2 да го кажем си е много прилично за такъв тип колело. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот halcor » Пет Ное 09, 2012 2:37 am

Гуми с боза може и да не смъкнат тегло (освен ако не си с тежки вътрешни гуми), но ще спечелиш по-добър контакт със земята при подходящото налягане => стабилност, защита против snake bite и трънчета. А и всеки спестен грам от wheelset-а има повече смисъл от това да смъкнеш 3 пъти повече от друга част на колелото (като усещане в краката при въртене, не при носене на колелото :)), така че тоя ъпгрейд си струва, според мен. Ако не ти се занимава с боза - просто си вземи леки вътрешни.

И наистина, като за ДХ колело си е доста културно теглото, само малко над моето (бившо) хардтейл/еднокоронна вилка колело си.
Аватар
halcor

Мнениеот crossenduro2 » Пет Ное 09, 2012 8:47 am

Специално за касетата, не исках да я сменям с по- малка, защото тук Добрич е равно, но с 32 зъба отпред или 34 може да ми е добре. А може ли да намериш тези патрони за боксера, аз отдавна искам да сложа въздух, но не ми се дават толкова пари. За гумите ще сложа по- леки! А мога ли да разпробия нещо? Също така за курбелите, нямах толкова пари за сейнт, а рейс фейса дойдоха на истински тънкаж!
Изображение
crossenduro2

Мнениеот ivo_DH » Пет Ное 09, 2012 10:46 am

Това е DH колело, а те принципно са си тежки. Но теглото ти е приоритет, разбирам те.
По принцип можеш да свалиш някой друг грам от всичко, но както каза един колега: "Теглото се сваля с пари!".
А за разпробиването - лично никога не бих го направил, дори байка ми да е 20кг. DH е дисциплина, натоварваща много колелото и всяко отслабване може да ти излезе солено.
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 09, 2012 11:23 am

Единственото, което можеш да разпробиеш, е баш-гарда на курбела. Но ти така или иначе по-добре да смениш целия водач. :)
Даяболус на тънкана го дават именно щото е курбел-прасе. :D Но честно казано, щом нямаш възможност за друг по-лек, не ти е такъв голям проблем - курбела е доста ниско, така че дори и малко по-тежък, центъра ти на тежест е изнесен достатъчно надолу. :)
Относно въздушните патрони, ще потърся, но не обещавам, че ще ги намеря...

ЕДИТ: Всъщност... то не било трудно - намерих ги! :boggled:
Марката е Протон - http://www.26bikes.com/tools/fork_servi ... xxer_10_12
Забележи - дадени са грамовете, които спестяваш, монтирайки я на всяка една разновидност на Боксер. Ако имаш WC -модела, спестяваш 180 грама. Което ще рече, че WC-Боксера ти става 2,5 кила!!! :bigeyes: :eek3: Предполагам толкова стават и другите разновидности, тей като е дадено, че смъкваш чувствително повече от тях. Цената е 123 евро - на далаверка си е, щото по спомен оригиналната РС-камера бе около 200-220 евро... :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот crossenduro2 » Пет Ное 09, 2012 12:04 pm

Значи от вилка ,курбели, гуми,водач и някои други чаркалаци мога да сваля кил и колелото да стане 16.200 цялото, което ми е целта!
Изображение
crossenduro2

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд