Изборът е труден: оглеждам се в готовите сетове от рода на Mavic Deemax, Easton Havoc DH, Crank Brothers Opium, E13 LG1+. Гони се тегло от около 2 кила. Не държа да са UST-compatable, даже май предпочитам да не са - имам някакви спомени за трудно слагане на гуми на такива...
Също така, естествено, мисля и по въпроса за сглобяване на уилсет. Главини много - Хоуп на първо място, разбира се, след тях идат разни DTSwiss-чета, Крис Кинг, и тем подобни. Има и 1 необичайна алтернатива - Шимано Сейнт. Необичайна заради CL-захвата и липсата на машинни лагери. Сейнт обаче поне засега единствена може да се окомплектова с ротор RT-99.
Относно шини - търси се единствено DH-speciffic. Така де, това че искам да олекотя не значи, че искам да правя глупости и да поемам прекалени рискове със здравината. Струва ми се, че с доста преднина пред останалите са шините на Спанк, и по-конкретно - Спанк Спайк ЕВО 28, които фирмата ползва и да си плете целите сетове.
Спиците ще ги мисля. Но ще са леки! Крайната цел е цял сет за спускане с тегло от 2 кила. Много ще се радвам на малко помощ по случая - има доста теми отпреди време, но технологиите се развиват, излизат нови продукти, пазара в БГ се развива все повече, та повечко хора пробват повечко нови компоненти и могат да изкажат мнение.