Уилсет висок клас - мнения?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Уилсет висок клас - мнения?

Мнениеот hitar_potar » Пет Ное 09, 2012 12:21 am

Чуденка, която ме мъчи от 1 определено време - тази зима се очертава да сменям каплите с по-леки такива. Не че не съм доволен от сегашните (Да Бомб главини, наплетени на Спанк Стифи шини, Circus Monkey анодизирани спици), дори напротив - изключително здрави, изключително надеждни, на моето малоумно каране им се е наложило само 1 центроване и натягане на спици. :) Все пак, с течение на времето, а и с малко (разбирайте много) акъл, налят ми от определени бързи индивиди по нашата байк-сцена, разбиранията ми са се променили, уменията ми зад волана са мръднали на 1 йота нагоре, та ми се ще да олекотя по отношение на търкалцата, независимо че със сигурност ще са 1 идея по-кекави от настоящите. :D
Изборът е труден: оглеждам се в готовите сетове от рода на Mavic Deemax, Easton Havoc DH, Crank Brothers Opium, E13 LG1+. Гони се тегло от около 2 кила. Не държа да са UST-compatable, даже май предпочитам да не са - имам някакви спомени за трудно слагане на гуми на такива...
Също така, естествено, мисля и по въпроса за сглобяване на уилсет. Главини много - Хоуп на първо място, разбира се, след тях идат разни DTSwiss-чета, Крис Кинг, и тем подобни. Има и 1 необичайна алтернатива - Шимано Сейнт. Необичайна заради CL-захвата и липсата на машинни лагери. Сейнт обаче поне засега единствена може да се окомплектова с ротор RT-99. :nuts: Общо взето много ще се радвам, ако някой сподели мнение за новата генерация главини на Шимано за спускане (ZEE, SAINT)- проблеми, силни страни, представяне като цяло. @Stancho вече снесе информация, за което съм благодарен. :)
Относно шини - търси се единствено DH-speciffic. Така де, това че искам да олекотя не значи, че искам да правя глупости и да поемам прекалени рискове със здравината. Струва ми се, че с доста преднина пред останалите са шините на Спанк, и по-конкретно - Спанк Спайк ЕВО 28, които фирмата ползва и да си плете целите сетове. :) Но в уравнението се бърка и Мавик ЕХ721. Общо взето някаква такава шина търся.
Спиците ще ги мисля. Но ще са леки! Крайната цел е цял сет за спускане с тегло от 2 кила. Много ще се радвам на малко помощ по случая - има доста теми отпреди време, но технологиите се развиват, излизат нови продукти, пазара в БГ се развива все повече, та повечко хора пробват повечко нови компоненти и могат да изкажат мнение. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Re: Уилсет висок клас - мнения?

Мнениеот crossenduro2 » Пет Ное 09, 2012 12:29 am

Нямам много компетентно мнение за уилсетовете, но мога да кажа, че аз сега мислих да си взема диймакс, но не! Това са много комерсиални сетове. По скоро бих наплел нещо от сорта на Hope Pro II evo, с едни корави спици и шините Spank Spike Evo! Карам Spank Tweet и съм наистина доволен от шината за моето каране и тегло(90 кг).. Ти си реши, а и освен това са адски красиви! Предпочетох Tweet, защото са по-евтини, а са пак много корави! :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот hitar_potar » Пон Ное 12, 2012 11:04 pm

Май няма много мнение относно уилсетовете... :V:
Благодарско все пак за едничкото коментарче - вземам го впредвид, занимавайки се с настоящата дилема. :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот outfaced » Вто Ное 13, 2012 8:48 am

Ако е така въпроса, аз бих си избрал Easton Havoc. Само при Easton имам чувството, че все още се продава повече продукт отколкото реклама и фешън.
Само не знам как е от към цени и тегло. При АМ уилсетовете техния беше най лек, га го гледах преди половин година.
Не мисля, че каквото и да вземеш за тия пари ще останеш разочарован.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Сря Ное 21, 2012 2:06 pm

По въпроса се действа здраво, като мненията тук яко ми влияят! :D
А някой може ли да сподели някакъв опит с уилсет на American Classic? Както и с главини Reverse DH - ей ги на (тия червенките) ???
Аватар
hitar_potar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд