Айката написа:Към Howitzera принципно вървят и втулки,с които се може да се регулира дължината от 83 до 63мм,ако ги има в комплекта не му пречи да си ги вземе и после да смени рамката.
по тая логика да земат да изтрият целият форум. Не става въпрос да се заяждаме. Аз поне не съм пускал заядливи постове. Казах просто че не е вярно това че не става на рамка със 73мм траба и който не вярва веднага ще му покажа. Но както и да е. На сила можеш да вземеш но да дадеш не. И да искам акъл не мога да дам на никой без той да го искаX_NRG написа:Като гледам колко грамотно пишеш мога да предположа защо е бил изтрит.
Сега най-хубаво ще е да изтрият и твоя и моя пост.
Не знаех че това е форум за правопис.Ozzie написа:@slavianko
Мнението беше изтрито поради крайно бездарен правопис.
Освен това, доколкото разбрах, твърдеше, че курбели с интегрирана ос за средно движение с муфа 68/73 мм. могат да бъдат монтирани на рамка с 83 мм. муфа.
Ако си твърдял обратното- че курбел с интегрирана ос за муфа 83 мм. може да бъде монтиран на рамка с муфа 68/73 мм., извинявай, но:
1. Останал си неразбран. Напълно разбираемо по начина ти на писане.
2. А линията на веригата къде я забравяш в уравнението?
Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите,
Кое беше неграмотното в поста ми ??? Предполагам не съм сложил някой препинателен знак. Това ли е нечетливото ??? И с какво наруших добрият "тон" ??? И след като почнахме по тоя начин и вие си оправете съдържанието на правилата. Не може да се спазва добър "ТОН" във форум. Тук тоналности няма.Ozzie написа:Заглавие: Правила на форумаВсеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите,
и т.н.
Ако още не си чел горните, проблема е твой, не мой.
Колега не си прав. Какво тогава се случва с линията на веригата при велосипеди със 83мм муфа ??? Става едно към едно с велосипед който е фабрично с муфа на 73мм и със монтирано средно за 83мм но посредством спейсъри. По тая логика велосипедите с фабрични муфи на 83мм трябва да са с неправилна линия на веригата. Сега да не кажете че и аз се заяждам. Просто виждам грешка в мисленето и споделям мнение. Нали затова са форумите.Ozzie написа:А линията на веригата къде я забравяш в уравнението?
Разбира се, че има. Искаш да кажеш, че велосипеди с муфа на 83мм, рамката отзад няма как да е за главина на 150мм, така ли ?Fanatico написа:@tompo,
а разлика между.. примерно 135mm и 150mm задна ос, има ли?
Ок това го разбирам. Как тогава стоят нещата примерно с рамка RAM fr която е със муфа на 73 и отзад е за ос 150мм ?Ozzie написа:Иска да каже, че в почти всички случаи, велосипедите които са с муфа за средното движение 83 мм. са със 150 мм. широка задна ос.
tompo написа:Защо тогава да е грешно или невъзможно да се монтират курбели с ос 83мм и със средно на 83мм на рамка с муфа 73мм ? .
Отдавна съм го пробвал колегаSeSSion написа:tompo написа:Защо тогава да е грешно или невъзможно да се монтират курбели с ос 83мм и със средно на 83мм на рамка с муфа 73мм ? .
Пробвай и после ще ни кажеш.
Има и рамки които не са с асиметрични задници налиStancho написа:Абе пич не всичко свършва с твоя РАМ и извращенията, които си направил, а позицията на курбелите не искам и да си представям как е... Аз като имам асиметрична задница - как да стане номера??? Имам муфа 73 мм, но цялата задница е изнесена леко надясно, за да е симетричен балона на каплата. В такъв случай какво се получава по елементарните ти сметки? Или да ти кажа като подробност, че някои хора това са го мислили с години, а не за две минути... Относно твоя Saint - радвай се, че имаш средно с по- дълги чашки, които да имат повече резба за навиване иначе досега да си свършил с извадена резба от рамката (както съм виждал няколко пъти вече)...
П.П. Понеже си голям специалист (а като гледам си тук от два дена само) ще те оставя сам да прецениш каква е главината и всичко по велосипеда ми.
Stancho написа:Явно не хващаш тънката разлика в случая... Опита е едно, но ако това, което пишеш е удачно, според теб хората щяха ли да правят 3-4 размера средни движения и всичките различни или щеше да има само 1? И твоите извращения към рамката и курбелите си ги запази за себе си, защото не само резбите имат значение, ами и на каква площ от муфата ляга това средно. Посоката на натоварване е в хоризонтала и вертикала. Така, че не се знае в кой момент ще ти се спука рамката... Не е нужно да пишеш тези неща и след няколко дена някое лапе да ги прочете, да ги последва и после да пише във форума как Specialized или Giant или RAM или някои си друг правел гадни и чупливи рамки...
П.П. От няколко дена си регистриран, което предполага, че не си толкова опитен и, че не караш от много време, за да оспорваш всички и всичко и да доказваш, че червеното е синьо с тези си писания за курбели 83мм на средно 73мм...
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта