Truvativ Hussefelt или Shimano Deore LX

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Truvativ Hussefelt или Shimano Deore LX

Мнениеот dino - DH » Съб Фев 11, 2012 2:53 pm

Здравейте имам страхотни предложения за тези курбели. Става въпрос за тези viewtopic.php?f=19&t=105139 и тези viewtopic.php?f=19&t=106881. Много се двоумя кои от тях да избера тъй като ще карам Dh, а незнам кои да купя. Бих искал да споделите своите мнения. МЕРСИ! :agree: :agree:
Аватар
dino - DH

Рейтинг: 1156

Re: Truvativ Hussefelt или Shimano Deore LX

Мнениеот PRobably » Съб Фев 11, 2012 3:06 pm

150лв. са си доста пари за Хъсфелт,да не говорим че това е най-базовия модел на Труватив.Аз лично бих взел LX-a,лек здрав и като цяло готин курбел,пък и вече са доста рядко срещани.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот rsf » Съб Фев 11, 2012 3:30 pm

Ако разбереш колко мм е дължината на муфата за средното движение на рамката ти едната оферта отпада директно. Deore LX е за 68/73мм муфа, Hussefelt за 83 мм.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот PRobably » Съб Фев 11, 2012 4:03 pm

Пфф...Сега видях и аз.Каква ти е рамката ? Тия неща трябва да ги уточняваш още в първия пост...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот dino - DH » Съб Фев 11, 2012 4:17 pm

RAM FR е рамката, но мисля да покарам малко с нея и след това по висок клас и съм се насочил към Giant glory DH или Scott Gambler :beer: :beer: Благодаря за отговорите, ;)
Аватар
dino - DH

Рейтинг: 1156

Мнениеот PRobably » Съб Фев 11, 2012 4:18 pm

Фр-а е 73 средно,а гамблера и глорито са на 83... Демек или купуваш сега курбели и сменяш после за новата рамка или купуваш курбел чак като смениш рамката.
Аватар
PRobably

Мнениеот Айката » Пон Фев 13, 2012 10:50 pm

Към Howitzera принципно вървят и втулки,с които се може да се регулира дължината от 83 до 63мм,ако ги има в комплекта не му пречи да си ги вземе и после да смени рамката. :agree:
Аватар
Айката

Рейтинг: 1198

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Фев 13, 2012 11:24 pm

Айката написа:Към Howitzera принципно вървят и втулки,с които се може да се регулира дължината от 83 до 63мм,ако ги има в комплекта не му пречи да си ги вземе и после да смени рамката. :agree:

Да, ама не!
Имаш стандартно 68/73mm
За 83mm и за 100mm!

@dino - DH
Няма LX за 83мм средно! Ако трябва да смениш рамката с Glory трябва да заминат и курбелите;

Мисли за Hussefelt/Holzfeller; там може да смениш средното движение с такова за 83мм;
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот slavianko » Чет Ное 22, 2012 1:05 pm

Само не знам защо ми бе изтрит поста след като всичко което бях написал като опровержение на горният пост е вярно. Ако някой има претенции че не е така спокойно може да дойде да му покажа. Но триенето на тоя пост е супер нетолерантно защото нито е бил заядлив нито какво и да било друго
Аватар
slavianko

Рейтинг: 1234

Мнениеот X_NRG » Чет Ное 22, 2012 1:23 pm

Като гледам колко грамотно пишеш мога да предположа защо е бил изтрит.

Сега най-хубаво ще е да изтрият и твоя и моя пост. :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот slavianko » Чет Ное 22, 2012 3:55 pm

X_NRG написа:Като гледам колко грамотно пишеш мога да предположа защо е бил изтрит.

Сега най-хубаво ще е да изтрият и твоя и моя пост. :D
по тая логика да земат да изтрият целият форум. Не става въпрос да се заяждаме. Аз поне не съм пускал заядливи постове. Казах просто че не е вярно това че не става на рамка със 73мм траба и който не вярва веднага ще му покажа. Но както и да е. На сила можеш да вземеш но да дадеш не. И да искам акъл не мога да дам на никой без той да го иска
Аватар
slavianko

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 22, 2012 7:03 pm

@slavianko
Мнението беше изтрито поради крайно бездарен правопис.
Освен това, доколкото разбрах, твърдеше, че курбели с интегрирана ос за средно движение с муфа 68/73 мм. могат да бъдат монтирани на рамка с 83 мм. муфа.
Ако си твърдял обратното- че курбел с интегрирана ос за муфа 83 мм. може да бъде монтиран на рамка с муфа 68/73 мм., извинявай, но:
1. Останал си неразбран. Напълно разбираемо по начина ти на писане.
2. А линията на веригата къде я забравяш в уравнението?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот slavianko » Чет Ное 22, 2012 8:20 pm

Ozzie написа:@slavianko
Мнението беше изтрито поради крайно бездарен правопис.
Освен това, доколкото разбрах, твърдеше, че курбели с интегрирана ос за средно движение с муфа 68/73 мм. могат да бъдат монтирани на рамка с 83 мм. муфа.
Ако си твърдял обратното- че курбел с интегрирана ос за муфа 83 мм. може да бъде монтиран на рамка с муфа 68/73 мм., извинявай, но:
1. Останал си неразбран. Напълно разбираемо по начина ти на писане.
2. А линията на веригата къде я забравяш в уравнението?
Не знаех че това е форум за правопис.
Аватар
slavianko

Мнениеот Ozzie » Чет Ное 22, 2012 8:34 pm

Заглавие: Правила на форума

Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите,

и т.н.

Ако още не си чел горните, проблема е твой, не мой.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот slavianko » Пет Ное 23, 2012 8:24 pm

Ozzie написа:Заглавие: Правила на форума

Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите,

и т.н.

Ако още не си чел горните, проблема е твой, не мой.
Кое беше неграмотното в поста ми ??? Предполагам не съм сложил някой препинателен знак. Това ли е нечетливото ??? И с какво наруших добрият "тон" ??? И след като почнахме по тоя начин и вие си оправете съдържанието на правилата. Не може да се спазва добър "ТОН" във форум. Тук тоналности няма.
Аватар
slavianko

Мнениеот PtD » Пет Ное 23, 2012 8:34 pm

slavianko, я си почини една седмица, че ще прегрееш.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот tompo » Сря Ное 28, 2012 11:29 am

Ozzie написа:А линията на веригата къде я забравяш в уравнението?
Колега не си прав. Какво тогава се случва с линията на веригата при велосипеди със 83мм муфа ??? Става едно към едно с велосипед който е фабрично с муфа на 73мм и със монтирано средно за 83мм но посредством спейсъри. По тая логика велосипедите с фабрични муфи на 83мм трябва да са с неправилна линия на веригата. Сега да не кажете че и аз се заяждам. Просто виждам грешка в мисленето и споделям мнение. Нали затова са форумите. ;)
tompo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Fanatico » Сря Ное 28, 2012 11:37 am

@tompo,
а разлика между.. примерно 135mm и 150mm задна ос, има ли? ;)
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот tompo » Сря Ное 28, 2012 12:37 pm

Fanatico написа:@tompo,
а разлика между.. примерно 135mm и 150mm задна ос, има ли? ;)
Разбира се, че има. Искаш да кажеш, че велосипеди с муфа на 83мм, рамката отзад няма как да е за главина на 150мм, така ли ? ;)
tompo

Мнениеот Ozzie » Сря Ное 28, 2012 7:27 pm

Иска да каже, че в почти всички случаи, велосипедите които са с муфа за средното движение 83 мм. са със 150 мм. широка задна ос.
Аватар
Ozzie

Мнениеот tompo » Сря Ное 28, 2012 8:05 pm

Ozzie написа:Иска да каже, че в почти всички случаи, велосипедите които са с муфа за средното движение 83 мм. са със 150 мм. широка задна ос.
Ок това го разбирам. Как тогава стоят нещата примерно с рамка RAM fr която е със муфа на 73 и отзад е за ос 150мм ? ;) Това искам да обясня, че рамка с муфа на 83мм и средно 83мм и отзад за главина на 150мм, както е оригинално при някой модели, линията на веригата е същата както при рамка с муфа 73мм и средно за 83мм монтирано посредством спейсъри и отзад е с ос 150мм както при горепосоченият Рам.
И да си дойдем на темата. Защо тогава да е грешно или невъзможно да се монтират курбели с ос 83мм и със средно на 83мм на рамка с муфа 73мм ? Единственната разлика е добавянето на два спейсъра с подходяща дебелина и нищо друго.
tompo

Мнениеот SeSSion » Сря Ное 28, 2012 8:15 pm

tompo написа:Защо тогава да е грешно или невъзможно да се монтират курбели с ос 83мм и със средно на 83мм на рамка с муфа 73мм ? .

Пробвай и после ще ни кажеш. :agree:
SeSSion

Мнениеот tompo » Сря Ное 28, 2012 9:00 pm

SeSSion написа:
tompo написа:Защо тогава да е грешно или невъзможно да се монтират курбели с ос 83мм и със средно на 83мм на рамка с муфа 73мм ? .

Пробвай и после ще ни кажеш. :agree:
Отдавна съм го пробвал колега ;) Рамка Рам фр /муфа 73мм/ с курбели на Сейнт с ос и средно на 83мм монтирани със спейсъри и с ос 150х20 отзад. И третокласник може да сметне че укомплектована по тоя начин рамката няма никаква разлика с каквато и да е рамка с муфа и средно на 83мм и назад с ос 150мм. Дори не е нужно да се пробва защото е просто за смятане че линията на веригата е еднаква и в двата случая ;)
tompo

Мнениеот Stancho » Сря Ное 28, 2012 10:52 pm

Абе пич не всичко свършва с твоя РАМ и извращенията, които си направил, а позицията на курбелите не искам и да си представям как е... Аз като имам асиметрична задница - как да стане номера??? Имам муфа 73 мм, но цялата задница е изнесена леко надясно, за да е симетричен балона на каплата. В такъв случай какво се получава по елементарните ти сметки? Или да ти кажа като подробност, че някои хора това са го мислили с години, а не за две минути... Относно твоя Saint - радвай се, че имаш средно с по- дълги чашки, които да имат повече резба за навиване иначе досега да си свършил с извадена резба от рамката (както съм виждал няколко пъти вече)...

П.П. Понеже си голям специалист (а като гледам си тук от два дена само) ще те оставя сам да прецениш каква е главината и всичко по велосипеда ми.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот tompo » Чет Ное 29, 2012 8:45 pm

Stancho написа:Абе пич не всичко свършва с твоя РАМ и извращенията, които си направил, а позицията на курбелите не искам и да си представям как е... Аз като имам асиметрична задница - как да стане номера??? Имам муфа 73 мм, но цялата задница е изнесена леко надясно, за да е симетричен балона на каплата. В такъв случай какво се получава по елементарните ти сметки? Или да ти кажа като подробност, че някои хора това са го мислили с години, а не за две минути... Относно твоя Saint - радвай се, че имаш средно с по- дълги чашки, които да имат повече резба за навиване иначе досега да си свършил с извадена резба от рамката (както съм виждал няколко пъти вече)...

П.П. Понеже си голям специалист (а като гледам си тук от два дена само) ще те оставя сам да прецениш каква е главината и всичко по велосипеда ми.
Има и рамки които не са с асиметрични задници нали ;) Трябва ли да ги изброяваме и тях? Не това е темата обаче и не искам да изпадаме в подробности. Нямам за цел да се заяждаме тук и всичко го пиша без никакви лоши умисли. Нали затова са форумите, че да разменяме опит. Затова нека спазваме добрият тон ;) Пък отностно резбите има си формули по които можеш да сметнеш на колко витки държи дадена резба при определена стъпка. Сметни го и тогава пиши ;)
tompo

Мнениеот Stancho » Чет Ное 29, 2012 9:26 pm

Явно не хващаш тънката разлика в случая... Опита е едно, но ако това, което пишеш е удачно, според теб хората щяха ли да правят 3-4 размера средни движения и всичките различни или щеше да има само 1? И твоите извращения към рамката и курбелите си ги запази за себе си, защото не само резбите имат значение, ами и на каква площ от муфата ляга това средно. Посоката на натоварване е в хоризонтала и вертикала. Така, че не се знае в кой момент ще ти се спука рамката... Не е нужно да пишеш тези неща и след няколко дена някое лапе да ги прочете, да ги последва и после да пише във форума как Specialized или Giant или RAM или някои си друг правел гадни и чупливи рамки...

П.П. От няколко дена си регистриран, което предполага, че не си толкова опитен и, че не караш от много време, за да оспорваш всички и всичко и да доказваш, че червеното е синьо с тези си писания за курбели 83мм на средно 73мм...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот tompo » Чет Ное 29, 2012 11:58 pm

Stancho написа:Явно не хващаш тънката разлика в случая... Опита е едно, но ако това, което пишеш е удачно, според теб хората щяха ли да правят 3-4 размера средни движения и всичките различни или щеше да има само 1? И твоите извращения към рамката и курбелите си ги запази за себе си, защото не само резбите имат значение, ами и на каква площ от муфата ляга това средно. Посоката на натоварване е в хоризонтала и вертикала. Така, че не се знае в кой момент ще ти се спука рамката... Не е нужно да пишеш тези неща и след няколко дена някое лапе да ги прочете, да ги последва и после да пише във форума как Specialized или Giant или RAM или някои си друг правел гадни и чупливи рамки...

П.П. От няколко дена си регистриран, което предполага, че не си толкова опитен и, че не караш от много време, за да оспорваш всички и всичко и да доказваш, че червеното е синьо с тези си писания за курбели 83мм на средно 73мм...

На 37г съм и когато аз съм карал велосипед ти едва ли още си можел да вървиш :) Така че с предположенията не си прав. Това обаче не ти пречи да се учиш бързо. Не споря в това. Радвам се и на хора по млади от мен с повече знания. Темата беше точно по тоя въпрос и аз затова споделям мнения. Отделно мога с чиста съвест да кажа, че според мен няма да има никакви проблеми да се кара и по тоя начин. Първо, че цели две години я карах така и второ, че съм почти 110кг и всичко си беше ок докато не проадох рамката. И все пак тук става въпрос за слагането на спейсъри по 5мм което не е кой знае какъв проблем. На всички ни е ясно, че най добре си е с посочените от производителя компоненти и всичко да е ток и жица. Въпроса е, че тая криза ни направи на маймуни и ни принудиха да прибягваме и до такива похвати. И за да не бъда криворазбан ще кажа, че най добре е да не се правят компромиси. Ако обаче не можем да си го позволим то със сигурност ще стане и по начина който казах. Имам в предвид чисто технически. Пък за издръжливост мога да коментирам само от моите скромни две години през които съм карал с рамка укомплектована по тоя начин. Надявам се да няма обидени и сърдити. Според мен си стана една хубава тема и няма лошо че си поспорихме.
tompo

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд